Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit tennétek ha úgy mennétek...

Mit tennétek ha úgy mennétek a gyerekért, hogy az orra alatt sebesen piros a bőre?

Figyelt kérdés
Arra gondolunk hogy olyan erősen törölték neki hogy kisebesedett. Idáig nem volt neki ilyen. Ma ment oviba közel 3 hét után és így hoztuk haza. Cseppet bosszantó
tegnap 20:59
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Bekenném seavajjal az orra alatt, és másnap bevinnék jobb minőségű zsebkendőt.
tegnap 22:02
 12/25 anonim ***** válasza:
13%

"Kb úgy néz ki mint mikor egy felnőtt ember non stop törli az orrát és már ki van sebesedve az orr környékén."

Bevallom, 38 éves vagyok, és ugyan nem vagyok egy világlátott ember, de azért tapasztaltnak és tanultnak tartom magad, viszont FOGALMAM SINCS, hogyan kell ezt elképzelni. Tényleg ez ennyire látszik? Nálam, ha kisebesedik, akkor kisebesedik függetlenül attól, mennyire törlöm. Sőt, kisgyereknél is, akinek egyébként alig töröljük, hanem le van szívva orrszival.

tegnap 22:05
 13/25 A kérdező kommentje:
12es látszik igen. A fehér bőrén a piros folt. Spec igényű a fiam így nem tudom tőle megtudni mitől lett piros az orra alatt, csak gondolni tudom. Sajnos nem olyan gondos az ellátás mint ami nekik járna. De szerencsére már nincs sok az oviból.
tegnap 22:17
 14/25 A kérdező kommentje:
Törlőkendőt használunk orrtörlésre. De majd viszek be, bár van bent.
tegnap 22:18
 15/25 anonim ***** válasza:
84%
Nem vinném óvodába, ha annyira folyik az orra, hogy annyit kell törölgetni, hogy sebes lesz. Főleg, ha spec oviba jár, ahol több a krónikus beteg, lehetnek mozgássérült vagy genetikai gond miatt betegségekből nehezebben kilábaló ovistársai.
tegnap 22:50
 16/25 anonim ***** válasza:
79%
#15-ös teljesen egyetértek!!
tegnap 23:15
 17/25 A kérdező kommentje:
15 nem folyik az orra csak néha.
ma 02:22
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos, hogy erősen törölték, lehet, hogy csak simán érzékeny a bőre, a benti papírzsepi meg nem a puha/sima fajta, hanem a durvább. Az enyéimnek is kipirosodik tőle a bőre. Nálunk itthon van mindkét fajta. Ha nem használjuk gyakran vagy kreatívkodunk, tök jó az olcsóbb/ durvább, de ha több kell az orrfújáshoz, akkor a puha/sima kell, mert egyébként olyan lenne az orruk, mintha smirglit használnának.

Amúgy igen, kérdezz rá az oviban, de ennyiből még nem vonnám le azt a következtetést, hogy nem megfelelően bánnak vele.

ma 02:31
 19/25 anonim ***** válasza:
0%

3 gyermekem van, 2 ovis.

2 hete úgy hoztam el a legkisebb 4 éves, picike törékeny kislányom, hogy az orra és alatta le volt "nyúzva". Mert az ovi legproblémásabb gyereke az udvaron fellökte és végig nyalta a betont.

Hozzá kell tennem nem az első alkalom volt, hogy fellökte ez a kisgyerek vagy a testvére aki szintén problémás.

Leginkább azért is mérges voltam mert akkor épp alig volt gyerek a 35 gyerekből az oviban, és ott voltak 4-n rájuk. Tudom, hogy nem lehet mindent kivédeni, sem a gyerek mellett állni folyamat, de itt 2 nagyon problémás kisfiúról van szó.

Nagyon sok szülő iszonyatosan mérges erre a 2 gyerekre, sokan kérték az óvónőt, köztük én is, hogy beszéljen a szűlőkkel, mert valaki önbíráskodni fog és megfogja ráncigálni a gyereket.

ma 05:16
 20/25 anonim ***** válasza:
40%

Kerdezo elso gyerek? Tulkombinalod. Ez a legkisebb serules ami elo fog fordulni. Lesz tobb is, pl kek zold foltok mert elesik.

Spec ovi, nem beszel, tehat autista. Csak, hogy ertsuk. Nem kronikus beteg stb gyerekekrol van szo ahogy kombinaljak a valaszadok -.-

Kozepso gyerekem nekem is erosebben autista, 4 eves, bar beszel de nehezen ertheto es le van maradva. A tortenet meselese nem teljes igy mi se tudjuk meg sokszor mi volt bent. Mi integralva vagyunk 2 ovonovel kb 20 gyerekkel.

Fontos tudnod, hogy ha akarnak se tudnak mindenkire figyelni. Ha kis letszamu csoportban vagytok, akkor tok jo. Egyebkent eselytelen.

Ovonokkel fontos, hogy joban legyel, a gyerek erdeke. Ha letamadod, foleg napokkal kesobb egy kis orrpir miatt, akkor annak nem biztos, hogy jo vege lesz. Ha megis, akkor nagyon okosan kell beszelni.

Az orrfolyas pedig telen alap. Minden gyereknek folyik es kohog. Anno elso gyereknel kiakadtunk, hogy ha valaki betegen beviszi. 3 gyerek utan rajottunk, hogy ha igy teszunk, akkor egesz telen es tavasz elejen itthon lesz a gyerek. Aztan nyaron is nyari szunet alatt. Arra is rajottunk, hogy nyaron amikor nem jarnak kozossegbe, akkor semmi bajuk.

Szoval ezert kar kivenni. Ha nem folyik massziv zold taknya es nem lazas, akkor mehetnek.

Raadasul most valami durva jarvany sorozat van. Az elmult 2-3 honap alatt negyedjere vagyunk betegek, lazasak. A kornyezetunkben mindenki mas is, 100km-re alrebb is. Ugyhogy ez most ilyen idoszak.

ma 05:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!