Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hogyan lehet elintézni a...

Hogyan lehet elintézni a diétás étkezést?

Figyelt kérdés

A Kérdésem lényege,hogy kislányom allergiás a búzára,tojásra,tejre VISZONT a vérvétele fals negatív úgy hogy keményen tünetel ha véletlenül eszik ilyet. Terhelni nem tudjuk,mert nagy fájdalmai vannak( pedig kéne a terhelés hogy ne legyen negatív a vérvétel).

Ilyen esetben mivel lehet elérni hogy mégis kapjon papírt az allergiáról,amit az óvoda elfogad? Ki melyik orvoshoz járt? Van ahol elég volt genetikai teszt ami megerősítetta a pl. Búza ételérzékenységet?

Fontos lenne hogy tudjon oviban enni mert az ovis kaját jobban eszi mint az enyémet ( akkor is ha ugyanazt készítem ugyanazzal a recepttel).

Kérlek segítsetek hogy miképp lehet papírt szerezni terhelés vagy vérkép nélkül? Van aki ismeri az erre vonatkozó jogszabályt?mert a doki arra hivatkozik hogy őt köti a jogszabály...

Olyan ne írjon aki úgy gondolja hogy...de sosem tapasztalta meg ezt. lehetőleg az írjon akinek van-e téren tapasztalata.

Előre is köszönöm.

#óvoda #allergia #Diétás étkeztetés
tegnap 16:40
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
17%

De alapban nem értem a dolgot, milyen papír???

Nálunk elénk tolták a papírokat, és ott be kellett X-elni, hogy milyen moslékot kaphat/nem kaphat. Volt ott sima, cukorbeteg, liszt meg laktózmentes, zsidó/arab, meg vega. X a mindenhez, oszt' kész.

tegnap 17:39
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Vittem vérvételre a gyekekeket, ahol kijött, hogy nincs allergia, csak érzékenység. Az orvos erre nem adhat igazolást. A tünetek miatt viszont adott egy olyat, hogy mentes étrend javasolt, és ez a szakorvosi papír ér annyit, hogy mentes kaját kapnak, de fizetős és semmilyen támogatás nem jár mellé. Nekem ez bőven elég volt, nem a pénz miatt mentem. Ha neked is elég, a győri és fehérvári gasztroenterológiai osztályon adtak ilyen papírt.
tegnap 17:46
 13/25 babyboom567 ***** válasza:
100%
11-es válaszoló, igen ez tényleg így van év elején, de aki bejelöli a diétás étkezést azokat később hívja az élelmezésvezető, és még 3 papírt,köztük a szakorvosi papírt le kell adni.
tegnap 17:49
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

A papír nem csak az ovi miatt kellene... Ha kórházba kerül véletlenül ott se biztos, hogy bemondásra kap mindenmenteset. Sok gyógyszer is tartalmaz tejszármazékot, tojást, hivatalosan rögzítve kellene legyen az, hogy mire érzékeny.

Szóval tessék kivizsgáltatni. A glutén érzékenységet nem csak vérből lehet, vékonybél tükrözést is lehet csináltatni.

tegnap 17:51
 15/25 A kérdező kommentje:

Nekem nem baj ha nem jár támogatás meg ilyenek.

Ha búzát eszik( de akár úgy hogy fűszerbe kerül csak a gyártó sorról véletlenül mert tartalmazhatos) akkor olyan székrekedése lesz,hogy a hashajtók sem segítenek és csak szenved.

Na most ha terhelem és semmi nem segít kakilni akkor mi a fenét csináljak?

tegnap 17:51
 16/25 anonim ***** válasza:
31%
10. De számít, még a sitten is! Nem vicc!
tegnap 17:54
 17/25 A kérdező kommentje:

Más szóval a terhelést szeretném kerülni,mert elég volt ezt egyszer megtapasztalni.

Akkor utána nézek a jogszabálynak is lehet a doki rosszul tudja és elég a sima papír is,legalábbis oviba.

tegnap 17:54
 18/25 anonim ***** válasza:
0%
13. Akkor kap 3 papírt. 3 5000 forintost.
tegnap 17:55
 19/25 anonim ***** válasza:
58%

"Na most ha terhelem és semmi nem segít kakilni akkor mi a fenét csináljak?"

Akkor majd az orvos megoldja. Hashajtó, beöntés... Hidd el, megoldják. Csak meger egy vagy két xar napot, hogy utána ne legyen gond.

tegnap 18:00
 20/25 anonim ***** válasza:
90%

15!

A beöntés akkor is segít. Olyan székrekedés nincs,amit az ne hozna ki!

Ráadásul káros hatása nincs. Nem fáj és kb azonnal hat 😉!

tegnap 18:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!