Többe kerül a szülőnek az ételallergiás diétás étrend a bölcsiben, mint a "hagyományos"?
Figyelt kérdés
Kislányom tej-és tojásfehérje allergiás, speciális ételt kap majd a bölcsiben. Véletlenül megtudtam ma, hogy ennek beszerzése sokkal többe kerül.Mennyit kell majd ebből nekünk fizetni?Ki állja a normál és a speciális étrend közötti árkülönbözetet?2017. aug. 25. 21:28
1/7 anonim válasza:
Nálunk tuti nem, mert csak üres zsömlét kap az allergiás. :) Egyébként oviban pl ingyen van a tartós beteg papírra az allergiás kaja. Sajnos a bölcsit nem tudom.
2/7 anonim válasza:
Nálunk is többe kerül.Azt hiszem kb 300 forint a különbség,de tényleg minőségi dolgokat kapnak érte.Nálunk úgy működik,hogy azoknak a gyerekeknek nem kell fizetni az étkezésért,ahol az összes bevétel nem éri el az egy főre jutó minimumot.Azt hiszem ez most 110 ezer forint.Akiknél ezt az összeget meghaladja,ők fizetik az étkezést.
3/7 anonim válasza:
De ez önbevallásos alapon működik, ilyenkor az adatszolgáltatás sem kötelező. Ergo akárki élhet vele. Kiskapu a rendeletben.
4/7 anonim válasza:
Előző vagyok,a 300 forintot úgy értettem,hogy napi 300 forint.A nem ételallergiások 530 forintot fizetnek/nap,az ételallergiások azt hiszem 850/ nap.
5/7 anonim válasza:
Pár éve vinni kellett a szakorvosi igazolást az étkezésről. Allergiásoknak csak a térítési díj 50%-át kellett fizetni.
6/7 anonim válasza:
Kislányom glutén érzékeny.
Igaz,ő magánbölcsibe jár,így az árak valószínüleg különböznek.
Akik "normális" ételeket kapnak,nekik 800 forint/nap,akik valamire allergiások 1200 forint/nap.
7/7 anonim válasza:
Nálunk ingyenes. Tartósan beteg igazolással. Tejfehérje allergia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!