Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha valami oknal fogva nincs...

Ha valami oknal fogva nincs auto a családban, viszont van egy 5 ill. 2 éves gyerek és 1 km-re van az ovi, bölcsi akkor hogy viszi el a gyerekeket? A bicikli elrant 2 gyerekkel? Egyik elől, másik hátul ülne? Vagy inkább gyalog?

Figyelt kérdés
De ha behisztiznek, hogy nincs kedvük gyalogolni?
jan. 1. 23:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
14%
Elég gáz ráhagyni egy gyerekre. 2-3 évest megfogod, húzod, üvölt, de pár hét után leszokik a hisztiről. Máik jó ötlet, ha kismotorra madzagot kötsz. Nálunk sem lett volna értelme az autónak, parkolóhely messzebb lett volna a belvárosban, mint amennyire lakunk. A nagyobbik gyerekem marha lusta volt, de gerincsérvvel nem voltam hajlandó cipelni, így muszáj volt "betörni". A kicsi meg már másfél évesen nagyon szépen gyalogolt magától egész nagy távokat.
jan. 2. 11:09
 12/21 anonim ***** válasza:
20%
Utolso,nem fogom sem huznj, sem vegiguvoltetni minden hajnalban, oviba csatakosra izzadva ergem be,utana en alltam be a buszmegalloban,vagy megfaztam vagy budosen erkeztem,leizzadva a telikabat alatt. Egy agyrem volt az egesz. Az en fiam nem betorheti ilyen modszererel. Egyszer 40 percet csinaltuk,h levagta a sapkat en vissza,megin tlevette,en vissza. 40 percig,oda vissza ,aztan hazamentunk, de sapkat akkor sem vett fel,csak ha o akarta. Most is ilyen,onfeju,fafeju,konok. Nem tudsz semmit raeroltetni,inkabb ugrik ki az ablakon. A lanyom meg mindent megcsinal es hagy. Ez van. Nem mindenkinek jut kezes gyerek :(
jan. 2. 11:14
 13/21 anonim ***** válasza:
79%

Nekem van kocsim, 10 éve imádok is vezetni.

1km-re mégsem indítom be az autót :D számomra ez a vicc kategória.

Míg kiscsoportos volt a nagy, addig a kicsit toltam babakocsival, a nagy mg vagy sétált mellettünk vagy futóbicózott.

Középsőben már rendes biciklivel járt én pedig a sajátommal, a kicsivel a hátam mögött.

Most 5 és 3 évesek, mind a 2en saját bicóval közlekednek.

jan. 2. 11:28
 14/21 anonim ***** válasza:
79%

Bicikli, babakocsi, roller, kismotor, gyalog, gyakorlatilag bármi szóba jöhet..

2 évest még akár háton is el lehet vinni hordozóban, bár ez azért már határeset, függ a gyerek súlyától is, meg hgoy az a 2 éves most 25 hónapos vagy már majdnem 3 éves:D

Persze mindez sík terepre igaz. Mert bizony egy emelkedős terep már jócskán lefáraszthatjaa gyereket. De ilyen távra abszolút szükségtelen az autó.

jan. 2. 11:29
 15/21 anonim ***** válasza:
64%
Gyalog mentünk mindenhová. Alig tudtam lefárasztani őket. Szoktatni kell őket. Persze először azt kell elérni, hogy arra menjenek, amerre te akarod. A nagy másfél, a kicsi két éves volt, mikor gyalogoltak már, másfél év van köztük. Ha gyorsan kellett menni, akkor kismotorral mentünk, később biciklivel. Autót ilyen kis távra max. ha betegek, akkor venném elő. 1 km nem távolság.
jan. 2. 11:52
 16/21 anonim ***** válasza:
65%
Sapkán én nem vitatkoznék. Semmilyen felesleges dolgon. De a fiad ha nem fogad szót az utcán, az később is problémát okoz.
jan. 2. 11:55
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
Télen marpedig kell sapka es most is vitatkozok vele. 5 eves,most mar jon velunk,de tavaly 4 evesen meg kiszaladt az utra, arokba siman. Katasztrofa volt. Viccesnek talalta. Most mar el birom vinni barhova. De a kezet senkinek nem fogja meg.
jan. 2. 13:11
 18/21 anonim ***** válasza:
66%

Nekünk pontosan 1.2 km az ovi.

Gyalog járunk, pedig van 2 kocsi is.

Mindkét gyerekem szeret sétálni, nem nyafognak, ők kérik, télen is. Lassabbnak lassabb, ez tény, de nem okoz gondot. Nekünk jó kis rutin.

Kisebbiknek, amíg nem volt ovis vittünk babakocsit, de mindig ki akart jönni.. az rosszabb volt.

Néha viszünk biciklit, motort.

7 után indulunk, 20-25 perc az ovi, én visszasétálok, az kb. 15 perc és úgy megyek dolgozni.

Délután ugyan ez, kocsi itthon lerak és gyalog, mert szeretik.

Nyilván ítéletidőben autóval megyünk, de kis eső, szél nem befolyásol semmit, hideg sem.. itt nincsenek is olyan hidegek.

A férjem munka miatt szinte mindig kocsival hozza-viszi őket, meg is jegyzik mindig, hogy aaaajjj. :D

3 és 5 évesek

jan. 2. 15:41
 19/21 anonim ***** válasza:
Bicikli utánfutó a leg szuperebb ötlet, és praktikus ha esik az eső 💯
ma 08:59
 20/21 anonim ***** válasza:

Nekünk ez van, tenyleg ajanlom. Meg eszef olyan 55ezerert kb. És akár 2gyereket is tudsz húzni vele .

De 1et biztos.

Ha jó az idő egyik üljön hátul a biciklin , masik az utánfutóba , de akár mindkettő is (lehet) hogy befér.

Az kizárt hogy neked nehéz legyen. Nem nehéz, mondjuk ha 45kg.vagy akkor lehet, de ha normál testalkatú akkor ajánlom.

Sok szeretettel!

Sok sikert!

ma 09:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!