Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Milyen értékű utalványt/ajándé...

Milyen értékű utalványt/ajándékkártyát vesztek óvónőknek?

Figyelt kérdés
Magyarországon óvodába járó gyermekek szüleitől kérdezem, kérlek, ne vigyétek ki általános kategóriákba. Ahol ajándékutalvány, ajándékkártya a megszokott ajándék az óvópedagógusoknak, mennyit szántok egy-egy főnek? Ha eltérő mértékben ajándékozzátok meg a csoportotok nevelőit, akkor a legmagasabb értéket írjátok. Köszönöm.

dec. 13. 14:55
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
30 Kap a munkájáért fizetést, nem ingyen dolgozik. A kérdés elején felsorolt összegek amúgy meg nem "azt a kicsit is" kategória.
dec. 21. 14:35
 32/38 anonim ***** válasza:
Nyilván nem oké a 100k/kopf.. De ember, infláció is volt. Az a fizetés meg néhol nevetséges. Itt nálunk hiába van több, mint 50 gyerek, ebben van sni is bőven, de csak 2 óvónő van teljes állásban, a másik kettő 4 és 6 órában. Dajka 2 van a két csoportra, az egyikük 4 órás, a másik 5. A belüket kidolgozzák. Az önkormányzat így se tud adni semmi pluszt. Most az a 25 ezres utalvány nem vág földhöz, ha mondjuk van rá 20 szülő. Akkor se, ha 4x25ezres. Akit igen, az mit fog csinálni egy komolyabb gondnál, ha elromlik valami otthon?
dec. 21. 16:17
 33/38 anonim ***** válasza:
30as te nagyon álomvilágban élsz. Hány meg hány ilyen történet van itthon,hogy vagy fel sem veszik,vagy csak úgy,hogy megkérdezik van-e segítsége. Vagy ha túl sokat van távol akkor meg menesztik. Számtalan ilyen példa van, örülj hogy a tied nem ilyen. Amúgy meg miért is van az hogy a munkáltató inkább mást választ,mint kisgyerekest,ha lehetősége van rá???
dec. 21. 21:27
 34/38 anonim ***** válasza:

33, mondjuk mert rohadt sok anyuka kifogásnak használja a gyereket. Azért.

Ja meg nem mennek el továbbképzésre, mert jaj a gyerek. Nem tud besegíteni a kollégának, mert jaj a gyerek. Érdekes, nekem is van gyerekem, de ilyet egyszer sem lőttem el, mert felnőttként képes vagyok beosztani az időmet.

Tudod hány anyukával kellett együtt dolgoznom, akiknek mindig mindenre a gyerek volt a kifogás? Nem, nem tud elmenni a két napos továbbképzésre (ami után egyébként járt volna a fizuemelés) a 60 km-rel arrébb lévő szállodába, mert mi lesz a gyerekkel. Igen, a nyolcéves gyerek ott fog halni megfele egy éjszakát az anyja nélkül, mert képtelen túlélni. Nyilván. Hozzáteszem egy teljesen értelmes nyolcévesről beszélünk, egyszer behozta magával, normálisan el tudtunk beszélgetni a kislánnyal. Apuka is van, a mama is a közelben lakik. Biztosan belerokkantak volna, hogy anyuka kicsit távolabb van. Véletlenül se az volt a gond, hogy anyuka nem akart mozdulni és megerőltetni magát. De a nyavalygás az ment, hogy neki most emiatt nem jár a plusz pénz. Miközben én simán el tudtam menni, pedig a kocsi is lerobbant meg a gyerekem is sokkal kisebb volt.

Volt még ezelőtt egy másik eset, őt én rúgtam ki személyesen. Két gyerek, az egyik már bőven felsős, a kisebbik másodikos volt. Folyamatosan a telefonon lógott, minden nap harmincszor csörgött, pittyegett, ment kifelé ezerszer hívogatni őket. Ügyfelek előtt tárgyalta folyamatosan, hogy mit csináljanak a gyerekek. Komolyan ki kellett hangsúlyoznia minden nap ezerszer a telefonban az iskolás gyereknek, hogy ne menjen ki az udvarra egyik sem sapka nélkül. Azon csodálkozok, hogy ezek a gyerekek mégis hogyan fognak túlélni? Vagy most mit csinálnak, hogy nem lehet náluk telefon napközben? Úsztunk miatta folyamatosan, jöttek a panaszok, kezelhetetlen volt. Többször figyelmeztettem írásban. Aztán beelegeltem és közöltem, hogy alkalmatlan, együttműködés nulla, a panaszok 95%-a miatta van, egyszerűen csak hátráltat, úgyhogy viszonthallás. Persze én voltam a szar, mert jaj nem tudhatom milyen ez. Persze, nem tudhattam, hiszen az enyém csak bölcsis volt, akkor kezdte.

Ugyan kérlek, akinek valódi tudása van és normálisan teljesít, azt nem rakják ki a gyerek betegsége miatt. Az olyanokat pakolják ki, mint a volt kolléganőim.

Egyébként nem kötelessége elárulni az interjún senkinek sem, hogy gyereke van vagy segítsége van vagy férjezett. Rákérdezni pedig nem lehet, mert törvény tiltja. Nem egy interjúról sétáltam ki mosolyogva és emlékeztetve a másik felet erre a jogszabályra.

dec. 21. 21:59
 35/38 anonim ***** válasza:

32 a bruttó 528-at meg kell kapja mindenki aki ped. Bértáblában van. Jövőre ez 640 lesz minimum. Nem jó, mert nem egy 600 nettós fizetés, de hányan nem kapnak nettó 300 felett? Én is ebben a bértáblában dolgozom, de nettó 359k-ból már elvagyok a 260k után. Sokan nem kapnak ennyit az országban. :( És nincs gyerekes anyuka kliense aki néhanapján megajándékozza.

Nem dicsérem a Fideszt, de ez már vállalható bérezés.

dec. 22. 08:53
 36/38 anonim ***** válasza:

35, igen, 8 órában. Sajnos vidéken nem veszik fel 8 órába a pedagógust, mert “minek”. Különösen a dajkákat nem. Aztán megy a rinyálás, hogy miért fáradnak el meg égnek ki gyorsan.

Meg aztán tényleg, miért is sajnáljunk egy kicsi ajándékot mi szülők azoktól, akik napi 4-6-8-10 órában a kisgyermekeinkkel foglalkoznak?

Nekem a postás csajszi is megér év végén ennyit, mert tényleg sok mindent kell idecipelnie hozzánk, mit kicsinyeskedjek ezen? Ez egy gesztus.

Kezd kihalni az emberiesség az emberiségből, ez öli a társadalmat.

dec. 22. 08:58
 37/38 anonim ***** válasza:

Ezt nem tudtam, mivel városban élek, nem gondoltam volna, hogy ennyire szánalmas helyzet van vidéki térségeken, hogy 8 órában nem lehet dolgozni. Az óraadó tanárság az más, egy suliba így járok én is heti 2 órát tartani. Viszont ez a körzet nem a tankerületi központunk (nagyváros), ott nem is találkoznak ennyi HHH gyerekkel, még ha az SNI-sek száma ott sem kevesebb, lényegesen több a tehetős szülő. El sem tudják neha képzelni, az itteni körzetben mivel szembesülnek a gyógypedagógusok/logopédusok/pszichológusok, mert en szakértőizek 20 órában, 20 órában meg tanácsadás van. Tehát ez is két félállás ha úgy veszem. De álmomban se gondoltam volna, hogy nem 8 órás munka még van. :/ Szörnyű.

Én nem azt mondtam, hogy nem adnék az óvónőknek/dajkáknak. Csak látom, akik hozzánk jarnak egy pennyt se tudnának kigazdálkodni. Én is kaptam ajándekot, nagyon meg is lepődtem. Szeptember ota vagyott, nem hittem hogy ez elég idő ahhoz, hogy bármelyik szülő honorálja az erőfeszítéseim! De jól esett!

dec. 22. 11:20
 38/38 anonim ***** válasza:
34es ez pontosan így igaz, egyes anyukákkal már nagyon elszaladt a ló. Ez tök jó,hogy te komolyan veszed,de sokan vannak akik nem így állnak hozzá. Én is tapasztaltam, hogy amikor előre bejelentett feladat van,túlórazni kell, tanfolyamra kell menni ,akkor érdekes módon mindig beteg a gyerek. És nem nem gondolom,hogy azért menesztettek volna bárkit is mert pl elkapott egy hányós hasmenős vírust,és emiatt kellett otthon maradni. De ez a jó magyaros hozzáállás,hogy 1 hét óvoda 2 hét otthon,ez pontosan azért van,mert mindig hülyeség miatt is otthon kell maradni,mert mindenkinek kényelmesebb otthon teázgatni,mintsem a kötelességét tenni. Kisgyerek korban egy megfázás után még hetekig is visszamaradhat köhögés,ami teljesen normális. És most akkor ezért hónapokra be kéne zárkózni? Azért túlzásokba nem kell esni. És pont az ilyenek miatt joggal aggódik a munkáltató,és pont az ilyen anyukák azok,akik folyton a gyerekkel takaróznak legyen velük bármi. Nyilván akiknek nem inge..... De attól még ez egy nagy probléma és amúgy nincs mentalitásban változás,addig a munkáltatók is pont ilyen bizalmatlanok lesznek,mint amilyenek most.
dec. 23. 11:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!