Milyen értékű utalványt/ajándékkártyát vesztek óvónőknek?
9-10 nekem nem baj, hogy másnak nem telik. Nekem igen, ezért megadom nekik. Mások helyett is.
A nővérem súlyos auti, tudom milyen ez, az egyik hely fogadja, a másik nem, az egyiknél történik valami, azonnal elbocsátás, stb.
Nálunk alapfeltétel volt gyerekvállalás előtt, hogy legyen stabil alapunk. Rendes megtakarítás, normális munkahely, stb. Így bevállaltunk két gyereket, ház, kocsik, stb. Nem mondom, nyilván szívás volt, mert az egyetemet terhesen kezdtem a fiammal és terhesen diplomáztam le a lányommal. Meg hát nem nyaraltunk kettesben annyit a férjemmel, nem költöttünk hülyeségekre sem.
Nekem fontos a stabilitás, sajnos gyerekkoromban nem adatott meg a “csodálatos” anyám miatt.. Apám dolgozott látástól vakulásig, hogy mindenünk meglegyen, anyám elszórta. Nekem emiatt egy becsípődés, hogy mindig legyen a/z tervem is, mindig legyen elegendő megtakarításunk meg a gyerekek számlájára is menjen a pénz.
A kórházazás sajnos ismerős, a fiamnak szerintem lassan a nevével fémjelzett ágya is lesz a gyerekosztályon… CMV, tüdőgyulladás, letapadás, stb. Kitartást!
Amúgy ne érezd magad rosszul, ha neked nem futja rá, mert nem kötelező ajándékozni.
Mi sem így terveztük, mi is diplomásak vagyunk, bár nekünk az első baba nehezebben jött, pocakos terveztem lenni államvizsgakor már :D. A Covid alatti leépítésről férjem pl: nem tehetett, de programozóként azért talált más állást. :) Itt a környéken nekem kevesebb lehetőség jutott, de most végre megint a szakmámban dolgozhatok.
Kitartást Nektek is Kellemes ünnepeket! :)
6os Te normális vagy? Ezzel jár a közösség. Miért mit hittél,minden Hawaidizsi lesz,mikor a gyerek közösségbe kerül?
Mire elköhinti magát, addigra már lappangva lefertőzte a közösséget. Az 1 hét óvoda 2 hét otthon magyar balkáni szöveg,hanyatló országokban erről nem is hallott a szakma,és semmivel nem rosszabb a helyzet. Törődj, bele köhögős,orrfolyós mindig lesz,kényed kedved szerint senki nem fog otthon ülni ősztől tavaszig.
13 Más országokban ezek szerint nincs közösség vagy mi van? Németországban lakik egy ismerős család, ugyanez ment nekik az óvodában. Ment egy hetet, köhögni kezdett, azonnal hazaküldték, otthon volt egy hetet, mehetett újra. De van egy másik család a bosnyákoknál, ott ugyanez megy. Sőt, durvábban, mert legutóbb a második orrfúvásnàl rájuk telefonáltak, hogy azonnal vigye haza a gyerekeket.
Az immunrendszer ilyen. Az meg, hogy jaj otthon kell ülni… Kit érdekel? A gyerek érdeke, hogy betegen ne kelljen közösségben szenvednie, hanem otthon kipihenhesse. Sokkal egyszerűbb hazamenni egy kis náthával, mint hagyni elfajulni mandulagyulladásig.
14es valóban igaz Németországban súlyos munkaerőhiány van az óvodákban, ezért küldik haza őket,korábban ott sem így volt.
A bosnyák is elmaradott balkán nem meglepő,fejlett nyugati északi országokban soha nem volt ez protokoll. Ennek semmiféle tudományos alapja nincs,hogy otthontartással megelőzhetők a szövődmények,de ha már itt tartunk,akkor áruld már el,hogy hogy van az,hogy a világvezető Magyarországon is pont ugyanolyan betegek és szövődményesek a gyerekek, mint más országokban?
Mandulaműtét rekordszámú,fültubus is egyre népszerűbb,lehetne még sorolni. Ha valaki beteg, legyengült,akkor maradjon otthon,egy egyszerű náthát a legtöbb gyerek fel sem vesz,otthon le sem lehet kötözni. Mi sem visszük rossz állapotban,de egy kis orrfolyás attól baromi messze van. Évek óta mutatva van a példa Magyarországnak, hogy tőlünk fejlettebb országokban mennyivel jobban működik ez az egész,de Magyarország semmiből nem tanul, semmi nem jó, minden évben forr a feszültség az óvónő szülő háromszögben, de úgy látom a magyarnak csak az a jó ha fetrenghet tovább a mocsárban. Ha téged az nyugtat vonuljatok steril búrába ősztől tavaszig,úgy lehet nem lesztek szövődményesek.
14es Nemcsak Angliában van ez így hanem még sok országban. Semmivel sem rosszabb a gyerekek állapota mint itthon.
Ez a szemlélet,hogy az orrváladék az ördögtől való,minél többet szívjuk annál jobban megelőzzük a szövődményeket,Magyarországról indult és ott is maradt. Soha sehol nem ismerték ezt el,és valami csoda folytán máshol sem betegesebbek, mint itthon. Ha így gondolkodnánk mint te,a munkáltató már rég lapátra tett volna minket,teljes joggal. Amúgy meg ha lenne egy jól működő céged, te kit vennél fel egy megbizható munkaerőt,vagy egy olyat akire soha nem lehet számítani? Aztán sok anyuka nyivákol,hogy nem veszik fel őket,elküldik őket,hát vajon miért? Pontosan azért,mert minden apró cseprő szarral otthon kell maradni. Azért az,hogy 4 napig hányik fosik a gyerek, vagy kicsit folyik az orra,van különbség. Nem is kicsi.
16 el fogsz képedni! Képzeld, a nátha nem fasiszta. Ugyanúgy fertőzi a magyar meg a francia meg az afgán gyereket is.
Tudományos alapja is van annak, hogy kezeld ki idejében a gyereket és ne hagyd a közösségben terjeszteni a kórt meg súlyosbodni a betegséget. De neked is biztosan kellemesebb dolog 38-39 fokos testhőmérséklettel, taknyosan közösségbe menni, más emberekkel összezárva, mint otthon szépen kipihenni magad.
Nem steril búra kell, te nagyon ostoba, hanem agy neked, amivel gondolkodhatsz. Egy kisgyereknek a nátha nagyon gyorsan át tud alakulni komoly megfázásba. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekek kenik mindenhova a cuccot, mert reflexszerűen kapnak oda sokszor. A tüsszögésről, fejfájásról nem is beszélve. Biztosan kellemes egy ovis délutáni alvás, amikor 2-3 ilyen gyerek nem hagyja a többit pihenni.
Remélem te majd törött gerinccel meg taknyos orral is bemész dolgozni, sztahanov elvtárs. Mert az a fontos, a gyerek le van szarva vastagon.
Ha meg ennyire nem vagy megelégedve a magyar rendszerrel meg szemlélettel, akkor menj innen a fenébe bezzegakárhova, ahol majd 40 fokos lázzal is beveszik a gyereket, mert neked az a fontos, hogy bemenj dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!