Kislányunk nem talál kisbarátot az óvodában, aggódjunk?
Nem, 4 évesen még nem mindenki talál olyan "igazi" barátokat.
Viszont olvasni is rossz, hogy leskelődsz utána, meg ócsárolod a többit, ezzel kezdj valamit légyszives...
Megint jött a szokásos ügyeletes feszültség csináló mint az #1-es.
A kérdezó nem ócsárolt senkit, hanem tapasztalatból írta, hogy akivel barátkozott a kislánya problémás gyerek. Lehet a szülei is mondták róla. Nem azt írta, hogy gonosz, rossz gyerek. A másik meg az, hogy magam is néha az óvoda fele mentrm nézni a kisfiam, ahogy játszik. Ez miért lenne már betegség? Egyszerűen jó látni őket, ahogy játszanak ezek a kis bogarak. Szerintem semmi gond nincs, ilyen korban jönnek mennek a barátságok és nem tud kialakulni még egy mély baratság. Ne aggódj!!
Hagyd békén, meg fogja oldani, majd keres a másik csoportból jatszótársat, vagy ha nem, idővel kialakul ha nagyobb lesz.
Amúgy pont ezért irattam a gyereket vegyes csoportba. A vele egykorúakkal nem jött ki már 2 évesen se, mindigis a nagyobbakkal játszott. Most is így van, csak a nagycsoportosokkal játszik, onnan vannak a barátai. Ezen kívül egy (bocs hogy így írom, de értelmesebb) korabelivel is újabban elvan, de vele viharos a kapcsolata, az egyik nap barátok, a másik nap nem. 🤷
Kb úgy van lányom is, mint az 5-ösé. A mai napig, pedig már 10 éves.
Én is ilyen voltam.
Én átkérném másik csoportba, fontos, hogy a gyerek a saját közegében legyen.. ne kelljen már alkalmazkodnia rugdosódáshoz meg egyszerűbb gyerekekhez 4 évesen.
Az én gyerekemnél ahogy javult a csoport, majd osztály "összetétele", úgy lettek jobb barátai. Viszont érdekes módon a szerelme egy enyhe értelmi sérült kissrác volt, amíg a barátai az értelmes-rendes gyerekek közül kerültek ki.. nem tudom hogy sikerült ezt összehoznia, de azért örültem neki. Oviban nincs valódi barát egyébként, vagy extrémritka, azzal játszanak aki közel van és pl az erősebb jellem gyengébbekkel jön ki, a gyengébbek meg szeretik, ha vezetik őket. Ritka, hogy két csendes-rendes egymásra találjon, vagy két nagyhangú. Suli alsóban is nagyon ritka az igazi barát, akiket annak mondanak sem azok, ott is folyamatos a veszekedés. Majd felsőben, ott már kezd alakulni, bár inkább érdeklődés alapján. Gimiben, tiniként jönnek a valódiak 12-felfelé.
Egyébként még hozzátenném, hogy az én gyerekem iqja a csoportban a legmagasabb volt, 140 és verekedett, harapott.. a legjobb barátja nála is okosabb és néha ő is.. az enyém 3,5 évesen kezdett beszélni és a mai napig nem olyan jó benne, de pl megvert gyereket mert az bántott rovarokat direkt taposta és elnyomta őket. Most hol az EQja? Én sosem bántottam senkit oviban, mindenkit vigasztaltam, nővérkének hívtak, de dobáltam a pók hálójába hangyákat néha..
Butaság ez az egész, olyan gyerekek közt legyen, akik okosabbak, de azok nem feltétlen fognak jól/jobban viselkedni. Viszont jobban megértik majd egymást és könnyebben játszanak együtt. De oviban akkor is a határozottabb a csendesebbel szokott kijönni. Még tanulják az ilyesmit.. alsóban is jellemző ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!