Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Kislányunk nem talál kisbaráto...

Kislányunk nem talál kisbarátot az óvodában, aggódjunk?

Figyelt kérdés
Közepsős lett. Tavaly még egy kislánnyal sülve-főve együtt voltak, nagyon sokszor délután is közösen játszottak az óvoda után, de mára csak pótlék a kislányunk neki. Most a csoport legmenőbb kiscsajával barátkoznak, ami láthatóan zavarja a kislányunkat. Öszintén mi örülünk neki, mert egy problémás kislány, nem jó hatással volt a kislányunkra, sok hülyeséget átvett tőle, szófogadatlan. Azt vettem észre, amikor d.e. kint játszanak és leskelődöm utána, hogy kislányunk csak mindenki után kullog, de senkivel nem játszik együtt. Még nem beszéltem az óvónővel ezzel kapcsolatosan, de komolyan aggódom érte. Olyan jó kislány, tiszta szívű, nagy érzelmi intelligenciával. Érzelmi kitörései szoktak lenni időnként. Az egyik óvónő egyszer azt mondta nagyon magas az iq-ja is (28 gyerekből az első 3 ban benne van), nagyon korán elkezdett beszélni és néha nekünk is olyanokat mondd, mint egy 6-7 éves. Esetleg összefüggésben lehet ez is? Masnál is van ilyen gond, hogy nincs ennyi idősen (4 évesen) kis barátja?
dec. 7. 20:27
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
75%

Nem, 4 évesen még nem mindenki talál olyan "igazi" barátokat.

Viszont olvasni is rossz, hogy leskelődsz utána, meg ócsárolod a többit, ezzel kezdj valamit légyszives...

dec. 7. 20:51
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Ebben a korban még nagyon változó hogy van e barát vagy nincs. Az én kislányomnak kiscsoportban nem igazán volt barátnője majd középső első felében X nevű kislány volt másik felében már y nevű. Most nagycsoportos kb 2hete van egy harmadik kislány aki most a barátja eddig nem volt. Mindig azt mondta ő is hogy egyedül játszik. Sajnáltam én is nagyon de gyerekek még nem eröltethetjük rá másik gyerekre hogy barátkozzanak. Esetleg annyiban tudsz segíteni neki hogy akivel szívesen barátkozna kislány átt hivjátok magatokhoz vagy egy közös játszóterezésre és hátha össze barátkoznak.
dec. 7. 20:53
 3/25 anonim ***** válasza:
58%

Megint jött a szokásos ügyeletes feszültség csináló mint az #1-es.

A kérdezó nem ócsárolt senkit, hanem tapasztalatból írta, hogy akivel barátkozott a kislánya problémás gyerek. Lehet a szülei is mondták róla. Nem azt írta, hogy gonosz, rossz gyerek. A másik meg az, hogy magam is néha az óvoda fele mentrm nézni a kisfiam, ahogy játszik. Ez miért lenne már betegség? Egyszerűen jó látni őket, ahogy játszanak ezek a kis bogarak. Szerintem semmi gond nincs, ilyen korban jönnek mennek a barátságok és nem tud kialakulni még egy mély baratság. Ne aggódj!!

dec. 7. 21:04
 4/25 A kérdező kommentje:
Én nem ócsároltam senkit, hanem az Anyukájával beszélgettem és ő maga említette a problemákat a kislányával. Több alkalommal összemarta az Anyukája, Apukája arcát, rúgdosódik, az óvodában többször verekedett. Ez nem akartan írni, mert nem róla szólt a kérdés. Bocsáss meg, de nem érzem problémásnak azt sem, hogy néha arra gurulok és boldogan nézem a gyerekeket, ahogy ténykednek kint.....
dec. 7. 21:13
 5/25 anonim ***** válasza:
67%

Hagyd békén, meg fogja oldani, majd keres a másik csoportból jatszótársat, vagy ha nem, idővel kialakul ha nagyobb lesz.

Amúgy pont ezért irattam a gyereket vegyes csoportba. A vele egykorúakkal nem jött ki már 2 évesen se, mindigis a nagyobbakkal játszott. Most is így van, csak a nagycsoportosokkal játszik, onnan vannak a barátai. Ezen kívül egy (bocs hogy így írom, de értelmesebb) korabelivel is újabban elvan, de vele viharos a kapcsolata, az egyik nap barátok, a másik nap nem. 🤷

dec. 7. 22:35
 6/25 anonim ***** válasza:
4%
Ebben a korban sajnos nem a baratsag szamit hanem az, hogy a "menobb" gyerekek fele huznak.
dec. 7. 23:55
 7/25 anonim ***** válasza:
28%

Kb úgy van lányom is, mint az 5-ösé. A mai napig, pedig már 10 éves.

Én is ilyen voltam.

dec. 8. 02:50
 8/25 anonim ***** válasza:
42%

Én átkérném másik csoportba, fontos, hogy a gyerek a saját közegében legyen.. ne kelljen már alkalmazkodnia rugdosódáshoz meg egyszerűbb gyerekekhez 4 évesen.

Az én gyerekemnél ahogy javult a csoport, majd osztály "összetétele", úgy lettek jobb barátai. Viszont érdekes módon a szerelme egy enyhe értelmi sérült kissrác volt, amíg a barátai az értelmes-rendes gyerekek közül kerültek ki.. nem tudom hogy sikerült ezt összehoznia, de azért örültem neki. Oviban nincs valódi barát egyébként, vagy extrémritka, azzal játszanak aki közel van és pl az erősebb jellem gyengébbekkel jön ki, a gyengébbek meg szeretik, ha vezetik őket. Ritka, hogy két csendes-rendes egymásra találjon, vagy két nagyhangú. Suli alsóban is nagyon ritka az igazi barát, akiket annak mondanak sem azok, ott is folyamatos a veszekedés. Majd felsőben, ott már kezd alakulni, bár inkább érdeklődés alapján. Gimiben, tiniként jönnek a valódiak 12-felfelé.

dec. 8. 07:53
 9/25 anonim ***** válasza:
18%

Egyébként még hozzátenném, hogy az én gyerekem iqja a csoportban a legmagasabb volt, 140 és verekedett, harapott.. a legjobb barátja nála is okosabb és néha ő is.. az enyém 3,5 évesen kezdett beszélni és a mai napig nem olyan jó benne, de pl megvert gyereket mert az bántott rovarokat direkt taposta és elnyomta őket. Most hol az EQja? Én sosem bántottam senkit oviban, mindenkit vigasztaltam, nővérkének hívtak, de dobáltam a pók hálójába hangyákat néha..

Butaság ez az egész, olyan gyerekek közt legyen, akik okosabbak, de azok nem feltétlen fognak jól/jobban viselkedni. Viszont jobban megértik majd egymást és könnyebben játszanak együtt. De oviban akkor is a határozottabb a csendesebbel szokott kijönni. Még tanulják az ilyesmit.. alsóban is jellemző ez.

dec. 8. 07:59
 10/25 anonim ***** válasza:
74%
A lányom inkább most nagycsoportban kezdett igazán barátkozni, addig főleg egyedül játszott. Gyerekfüggő és változó ez, nem kell beleavatkozni. Abba sem, hogy kivel játszon. Ezek a barátságos amúgy is mulandók. A lányom is jól evvel, hol avval a gyerekkel játszik, állandó barátja nincs. Nekem sem volt óvodás koromban. Ez inkább iskolás korban alakul ki. Amúgy az óvónő mégis honnan veszi mennyi a IQ-ja? Ezt vizsgálatból állapítják meg. És amúgy sem lényeges barátkozás szempontjából.
dec. 8. 09:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!