Középsős gyermekek mennyire önállóak az óvodában? Tudnak egyedül öltözni gyorsan? Kell nekik segíteni?
A lányom csoportjában 17-en vannak. A lányommal együtt 3-an középsősök, a többiek idén ősszel kezdték az ovit. A lányom tud egyedül öltözni, de még lassan, előfordul, hogy fordítva veszi fel a pólót stb. Van az ovijukban külsős tánciskolán keresztül balett oktatás. Összesen kb. 6 kislány jár balettra az egész oviból, a lányomék csoportjából, csak ő. Többször előfordul, hogy elfelejtik az óvó nénik, hogy a lányomnak balett órája van. A kezdés előtt a balett oktató megy érte. Ilyenkor nem marad idő átöltözni. Ma nagyon ügyesen egyesül öltözött, de nem a balett harisnyát vette fel, hanem egy hétköznapi mese figurást, mert nem találta a zsákjában, pedig benne volt. Reggel mondtam az óvó néniknek, hogy ebben a rózsaszín zsákban lesz a balett cucc, ebben csak az van. Itthon sírt a lányom, hogy nem találta a balett harisnyát, a többiek meg kinevették. 2 óvó néni és 1 pedagógiai asszisztens a nap nagy reszében van velük, ha egyikük sincs szabin, vagy nem betegek. Szóljak érte,hogy ne felejtsék el hétről-hétre, hogy balett órája lesz, ahova át kell öltözni rendesen. Ezzel megsértem az óvó néniket?
Ez harisnya ügy nekünk felnőtteknek nem probléma, de egy gyereknek nagyon kellemetlen, ha kinevetik, hogy a dressz alatt színes, mesefigurás harisnya van, vagy éppen mindenki át van öltözve, de az én lányom nincs átöltözve, mert nem volt idő rá, mivel elfelejtették. Szegény már sírt, hogy nem is akar járni balettra.
Én szólnék az óvónéniknek. Az öltözés egy dolog, de az időre nem tud figyelni egy ovis.
De a dilemma is jogos - többek között ilyesmik miatt sincs szüksege az ovisoknak ilyen külön órákra. Túl sok stressz, egyedül még elkeszulni sem tud. De kicsi is hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!