MAGÁN óvodákra van/lehet manapság még szükség? Konkrétan Sopronban, Győrben, netalán Székesfehérváron. Tehát a nagyobb városokban - több és magas (fizetőképes/ebb) keresetekkel. Vagy a kormány "óvoda reformjai" miatt ezeknek végleg leáldozott?
Illetve ha a havi díjazást némileg lecsökkentené, vagyis a többihez viszonyítva olcsóbb lenne egy újonnan elinduló magán ovi (nem 130 eFt, vagy 170 eFt, hanem "csupán" 90-110 eFt per fő étkezésekkel együtt, de programok nélkül)...
...az csábíthatna-e ezekben a jobb keresetekkel és nagyobb lélekszámmal rendelkező városban szülőket (vagy egyedülálló anyukákat) arra, hogy oda beadják nagyobb számban a gyerkőcöket?
Nyilván nem mindenkire értve, hanem azok közül, akik ezt megtehetik. Vagy! Azok, akik a csökkentett árazás előtt nem igazán tudták volna megengedni, de így a fenti árakon meg tudják fizetni gyerekük egy jobb magán óvodába történő elhelyezését - az államiak helyett.
Van.
Az én lányom is magánóvodába jár, mert csak így lehetett megoldani a kislétszámú csoportot, ami esetében szakvélemény alapján is ajánlott volt.
Egyébként többségük ezeknek az angol nyelvre mennek rá, sokszor szerintem külföldiek veszik igénybe ezért.
Székesfehérváron élünk.
Megtehetném, de nem adnám be. Méghozzá mert 100%-ig meg vagyok elégedve az ovinkkal.
Nem tudom mit értesz a kormány óvodai reformja alatt.
Nekem van 2 kisebb tesóm, 14 és 16 évesek. Ők ugyan ebbe az oviba jártak. Azóta csak fejlődött ez az ovi.
18-an vannak egy csoportban. Nem mondanám, hogy sok. 2 óvónővel.
Van csoportpénz, az étkezésért is fizetek. Viszem a gyümölcsöt, évi 2x a tisztasági csomagot. De én ennél többet nem vagyok hajlandó, ha ingyen is megkapom.
Barátnőm óvónő, 6 év alatt 3 magánoviban dolgozott. 2 bezárt a gyerekhiány miatt. Így váltott a bölcsire.
Magánbölcsinél simán elgondolkodnék ezen.
Államiba nem vették fel a gyerekem, mert hiába lakunk itt, a címünk nem ebbe a városba szól, hanem 15km-rel arrébb lévő faluba. Hiába dolgozunk mindketten a városba, nem érdekelte senkit. Nem vették fel a lányom, ahogy sok ismerőstől hallom, hogy az övét sem. Emellett zárják be az önkormányzati bölcsit, mert kevés a gyerek....
Magán bölcsit kerestünk, de ott is várólista volt. 2 év helyett 2 év 7hónaposan tudtuk beadni a lányunkat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!