Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » MAGÁN óvodákra van/lehet...

MAGÁN óvodákra van/lehet manapság még szükség? Konkrétan Sopronban, Győrben, netalán Székesfehérváron. Tehát a nagyobb városokban - több és magas (fizetőképes/ebb) keresetekkel. Vagy a kormány "óvoda reformjai" miatt ezeknek végleg leáldozott?

Figyelt kérdés

Illetve ha a havi díjazást némileg lecsökkentené, vagyis a többihez viszonyítva olcsóbb lenne egy újonnan elinduló magán ovi (nem 130 eFt, vagy 170 eFt, hanem "csupán" 90-110 eFt per fő étkezésekkel együtt, de programok nélkül)...

...az csábíthatna-e ezekben a jobb keresetekkel és nagyobb lélekszámmal rendelkező városban szülőket (vagy egyedülálló anyukákat) arra, hogy oda beadják nagyobb számban a gyerkőcöket?

Nyilván nem mindenkire értve, hanem azok közül, akik ezt megtehetik. Vagy! Azok, akik a csökkentett árazás előtt nem igazán tudták volna megengedni, de így a fenti árakon meg tudják fizetni gyerekük egy jobb magán óvodába történő elhelyezését - az államiak helyett.

nov. 12. 21:50
 1/3 anonim ***** válasza:
73%

Van.

Az én lányom is magánóvodába jár, mert csak így lehetett megoldani a kislétszámú csoportot, ami esetében szakvélemény alapján is ajánlott volt.

Egyébként többségük ezeknek az angol nyelvre mennek rá, sokszor szerintem külföldiek veszik igénybe ezért.

nov. 12. 22:09
 2/3 anonim ***** válasza:
43%
Én ugyan csak 10 ezer körül fizetek az állami oviban, de a szülők viszik a gyümölcsöt, wc papírt, ágyneműt, mindent is. Ugyan akkor még máshol laktunk, de az állami bölcsi 45-50 ezer volt. 110-ért simán beadnám magánba.
nov. 13. 06:48
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Székesfehérváron élünk.

Megtehetném, de nem adnám be. Méghozzá mert 100%-ig meg vagyok elégedve az ovinkkal.

Nem tudom mit értesz a kormány óvodai reformja alatt.

Nekem van 2 kisebb tesóm, 14 és 16 évesek. Ők ugyan ebbe az oviba jártak. Azóta csak fejlődött ez az ovi.

18-an vannak egy csoportban. Nem mondanám, hogy sok. 2 óvónővel.

Van csoportpénz, az étkezésért is fizetek. Viszem a gyümölcsöt, évi 2x a tisztasági csomagot. De én ennél többet nem vagyok hajlandó, ha ingyen is megkapom.

Barátnőm óvónő, 6 év alatt 3 magánoviban dolgozott. 2 bezárt a gyerekhiány miatt. Így váltott a bölcsire.

Magánbölcsinél simán elgondolkodnék ezen.

Államiba nem vették fel a gyerekem, mert hiába lakunk itt, a címünk nem ebbe a városba szól, hanem 15km-rel arrébb lévő faluba. Hiába dolgozunk mindketten a városba, nem érdekelte senkit. Nem vették fel a lányom, ahogy sok ismerőstől hallom, hogy az övét sem. Emellett zárják be az önkormányzati bölcsit, mert kevés a gyerek....

Magán bölcsit kerestünk, de ott is várólista volt. 2 év helyett 2 év 7hónaposan tudtuk beadni a lányunkat.

nov. 13. 08:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!