Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hogyan kezeljem ezt? Nem...

Hogyan kezeljem ezt? Nem mehet oviba.

Figyelt kérdés
Elkezdődött ugye az ovis időszak, mindenki az ismerettségi körünkben már beszokott, kivétel az én kislányom akit nem vettek fel, mert nem töltötte be a 3 évet szeptemberre. Lejárunk ugyanúgy, de látom rajta, hogy hiányoznak neki a kis barátok, teljesen kiürült a játszótér, szokta is kérdezni, hogy xy jön e le? Szóval a lényeg, hogy sajnálom őt nagyon, játszom vele, de látom rajta, hogy más amikor a kortársaival szaladgál. Van valami tippetek, hogy milyen plusz tevékenységet tudnék kitalálni neki kintre? Illertve ha valaki hasonló cipőben van hogy élte meg ezt?
okt. 3. 13:44
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
23%
Ugye tudod, hogy kijött egy új törvény, miszerint aznaptól, ahogy betölti a 3 évet, kötelesek felvenni? Persze, ezt titkolják az óvodák,mert nincs elég hely és küldik az elutasító levelet. De amint 3 éves lesz, ezèvtől fel kell, hogy vegyék. Mi is így jàrtunk és október végén kezd...
okt. 7. 23:15
 22/30 anonim ***** válasza:
0%
Mielőtt kérnéd, nem tudok jogszabályt linkelni, de érdemes lenne hozzáértőtől megkérdezned. Én bementem az oviba megkérdezni, hogy miért nem vették fel. Azt mondta az igazgatónő, hogy túljelentkezés van, így küldik a visszautasító leveleket. És hogy ezt nem hirdetik, de ezévtől kötelesek felvenni mindenkit, aki betöltötte a 3.évet. Ezért kezdünk október végén. Nem én jártam így egyedül, szóval nem egyedi eset vagyunk az ismeretségi körömben.
okt. 7. 23:23
 23/30 anonim ***** válasza:
63%

Persze, hogy nem tudsz linkelni, mert nincs ilyen jogszabály. A gyermek attól az évtől ovodakoteles, amiben szeptember 30-ig betölti a 3. életévét, ebben nincs változás. Ráadásul sok óvodában év közben felvétel sincs, pl nálunk sincs.

Az enyém is októberi, azt mondták nem tudják majd felvenni, végül volt hely és tudott menni, de nem lettek volna kötelesek.

okt. 8. 14:27
 24/30 anonim ***** válasza:

* bocsi, augusztus 31-ig, szeptember volt a fejemben

okt. 8. 14:29
 25/30 anonim ***** válasza:

Kerestem, de en ilyen uj torvenyt nem talaltam.

Valoban van ujitas, de csak a halasztassal kapcsolatban, ha jol ertem:

[link]

Viszont ha valaki tud errol az uj izerol, az irjon :D

okt. 8. 14:37
 26/30 anonim ***** válasza:
0%
Igen, akkortól óvodaköteles, de ha a szülő beiratja 3 éves korától, akkor fel kell venniük. Ez egy teljesen új szabály. Vagy az igazgatónő volt totál h.lye és véletlen vette fel emiatt a fiam...
okt. 8. 17:54
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

De hol van ilyen jogszabaly 26-os?

Ha nincs benne a jogtarban, akkor hol letezik?

En nem talaltam. De lehet megvan, linkeld akkor.

Az ovodak ezen felul egyenileg dontik el amugy, kit vesznek fel. Az egyik felvesz barkit, aki 3 eves elmult, a masik meg csak a kotelezoket, akik az adott ev aug. 31-ig betoltik. Ilyen volt es lesz is.

okt. 8. 18:54
 28/30 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom hol van ilyen jogszabály, vagy hogy van-e egyáltalán, én csak az igazgatónőt tudom idézni. Azt mondta, hogy igen, elutasítottak, mert jelenleg nem tudják felvenni, de az ezévi új jogszabály értelmében újrajelentkezésnél kötelesek felvenni azt, aki betöltötte a 3.évet, így kezdhetünk október végén. Azt is mondta, hogy ezt ne terjesszem, mert nincs kapacitásuk ennyi gyerekre jogszabály ide vagy oda. Fogalmam sincs akkor, hogy mi ez az egész, de az én fiam ez alapján a szöveg alapján jutott be mégis.
okt. 8. 22:30
 29/30 anonim ***** válasza:
85%
22es igazad van, sőt minden ovikezdőek jár 10 millió állami fájdalomdíj. Ja törvényt linkelni nem tudok, de hidd el nekem tuti így van. Mamika2000 mesélte a játszótéren 2 hete hogy hallotta a boltos Pirikétől akinek az unokasógornője az oviban takarítóhelyettes.
okt. 11. 06:52
 30/30 anonim ***** válasza:
Az óvoda 3 èves kortól kötelező!Akik szeptember utàn születtek,azoknak csak a következő szeptemberbe kell menni.Mint nàlunk,lànyom decemberi,így csak a következő èvben kellett kezdeni.Persze akinek a gyereke szobatiszta ès szeretnè vinni ,az viheti.
okt. 12. 04:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!