Hogyan kezeljem ezt? Nem mehet oviba.
Lehet kicsit nyersen fogalmazott, de akkor se értem én se, hogy hogy nem veszik fel oviba, még idén be tölti a 3-at.
Úgy oké, hogy ha tavaszi pl akkor meg értem, hogy csak jövőre kezdi az ovit, de nálunk is vannak egészen picik is amúgy. 2,5 éves is kezdte a kiscsoportot.
Ha meg városban élnek, a lehetőség adott, lehet válogatni az óvodák között. De tudomásom szerint, a körzetes ovi igenis köteles fel venni a gyermeket. Akkor szokták azt mondani, hogy nincs hely, ha eleve nem oda tartozik körzetileg, csak pl munkahely miatt a közelebbit jelölik meg.
Segíteni ugyan nem tudtam.
Egyébként nekem is lányom muvel tavaszi, 3,5 évesen tudta kezdeni a kis csoportot. Nemtudom, annyira azért nem unatkoztunk itthon, mint pl egy kis iskolás meg értem, hogy jobban igényli a társaságot.
Miert vagy ennyire ertetlen 12-es? Tudod ugye, hogy azert, mert nalatok x dolog van, az nem azt jelenti, hogy az akkor minden ovodara ervenyes?
A torveny annyirol szol, ha augusztus 31-ig betolti a harmat, akkor ovodakoteles.
Ha nem, akkor csak akkor veszik fel, ha van hely. Mit nem ertesz?
Szopas, ha mondjuk szeptemberi a gyerek, de nem veszik fel abban az evben? Igen, az. De megtehetik.
Es lehet, hogy nem mindenki tudja am masik oviba vinni 🤷♀️
Egyesek, akik a törvénnyel nincsenek tisztába, mi a fenet irkálnak hulyeseget? A kutyát nem érdeklik, hogy a te decemberi gyereked fel lett véve... A kérdező gyereke nem ovodakoteles és kész, honnan veszed te és mi jogon az eretlenseget??
Az enyém októberi, mondták is beiratkozásnal, hogy szinte biztos, hogy nem tudják felvenni, mert nincs hely. Készültem, hogy akkor csinálok valami Facebook csoportot hasonló koru gyerekek anyukájáival vagy valami. Ráadásul az enyém is nagyon igényli a gyerek társaságot.
Aztán végül felvették, úgyhogy megoldodott.
Egyet reagálva összességében a válaszokra.
A jogszabállyal tisztában vagyok, sokan nagyon jól leírták, miről szól, mik a kikötések. Arra külön reagálva, hogy nem érett a gyermekem ovira. Most sorolhatnám mennyire is érett, okos, szobatiszta, folyékonyan beszélő, mindent is megértő gyermek, de teljesen lényegtelen, ugyanis a beiratkozásnál nem a gyereket nézik hanem a papír, mi szerint nem tölti be a 3-at. Innentől a rendszer tojik egy nagyot rá, hogy érett e vagy sem. Erről ennyit :)
De az én kérdésem egyébként nem is erre irányult, hogy miért nem vették fel, hanem ha már így alakult szeretnék minél több tartalmas progamot szervezni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!