Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mindennapos többszöri kis...

Mindennapos többszöri kis széklet a bugyiban 3 évesnél. Mire utalhat ?

Figyelt kérdés
Most kezdte az ovit. Nyáron már szépen ment a kaki a bilibe, amióta elkezdődött az ovi, azóta nem hajlandó bilibe kakilni,inkább napokig nem kakil, csak pelusba hajlandó. Ez a kisebb gond. A baj az, hogy folyton van a bugyijában egy kis kaki, naponta többször. Az ovónők jó fejek, nem csinalnak gondot belőle, de engem már aggaszt hogy nem e lehet valami szervi baja, hogy nem tudja visszatartani. 1 éves kora óta küzdünk időnként székrekedéssel, amit oldottunk dokival, szirupot is szed bizonyos időközönként, traumája is volt kemény kaki kinyomásától, sokszor nagyon fél kinyomni. Lehet hogy ebből kifolyolag van neki folyton a bugyiban kis kaki? Nem tudom merre induljak, hogy orvosuljuk ezt. Tudnátok tanácsot adni ? Volt valaki hasonló helyzetben ?
szept. 24. 17:15
 1/5 anonim ***** válasza:
46%

Nem érett meg az ovira, sem a szobatisztaságra.

Elsőnek is, bili helyett wc szűkítő, oviban nem biliznek.

Rengeteg olyan étel ami lazítja a székletett.

Mesék, játékok amik felkészítik lelkileg az ovira és a wczésre. Olvastok ilyen könyveket?

szept. 24. 17:43
 2/5 anonim ***** válasza:
20%
Amit az első irt, plusz még , hogy mit eszik ? Kubu, Dörni , virsli és társai mint a magyar gyerekek 90 % -,a ? Vagy minimum napi öt hat nyers zöldség gyümölcs, lenmag, kefir, szinhus, hal ?
szept. 24. 18:27
 3/5 A kérdező kommentje:

Elmúlt 3 éves júniusban, nekem vissza kellett munkába mennem, más választásom nem volt,mennie kellett oviba. Sajnos az evéssel gondok vannak, nagyon válogatos, ez végett van neki gyakran székrekedés. Amit megeszik: tej, joghurt, sült tojás, palacsinta, kelt tészták, kenyér, bundaskenyér, kifli, tészták pusztán, rizsa. Gyümölcsöt, zöldséget nagyjából csak úgy tudok belejuttatni, ha belereszelem valamibe, de azt is csak óvatosan mert ha kiszúrja akkor nem eszi meg. Megeszi azokat a tasakos gyümölcspüréket, de csak a boltit, ha én csinalom akkor nem. Rettentő gond enni adni neki, tisztában vagyok vele hogy helytelenül táplálkozik, hús szinte nulla, de egyszerűen nem tudok már vele mit csinálni, már mindent próbáltam.

Oviba nagyon szeret járni, nem gondolnám hogy nem érett rá, óvónénik dicsérik hogy ügyes, okos, szép a szókincse. Oviban helyesen pisil wcbe, itthon is wcbe szűkítővel vagy bilibe, mikor milyen a kedve.

Szoktunk beszelgetni sokat ovirol, wczésről. Könyvet még nem olvastunk, de utánanézek milyen könyvek vannak, esetleg ha tudtok konkrét címet ?

szept. 24. 19:20
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Keresd facebookon a Babaharmóniát.

Nem az a baj,hogy nem tudja visszatartani,.hanem pont az,.hogy visszatartja. Összegyülik a keményebb széklet egy nagy röggé és mellette a hígabb kaki már kifolydogál, ezért kakis folyton a bugyija, sok szülő beleesik ilyenkor ebbe a hibába,.hogy hasmenésnek hiszi vagy hogy a gyerek nem tudja visszatartani, pedig pont, hogy szekrekedése van.

szept. 24. 20:00
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Azt gondolom, mint 4-es, ez székrekedés és nem fog rajta segíteni a mese. Az én gyerekemnek ez a nagyon kevés folyadék fogyasztás miatt volt, ha tobbet ivott akkor megszűnt. Sok folyadék, rostos étel és nem lesz ilyen gond.
szept. 24. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!