Kezdő ovisok? Hogy lehet bírni?
Sziasztok. Most fogja kezdeni kisfiam az ovit.
Védőnő tanácsára sokat beszélgettünk róla. Elmondtam neki mindent amit úgy éreztem fontos! Várja, mondja minden nap, hogy mikor megyünk. Voltunk ovi látogatáson is.
Úgy érzem jól kezeli én mégis teljesen össze vagyok törve. Ő az egyetlen gyerekünk 3évig csak velem volt. (természetesen jártunk közösségbe is gyerekházakba stb, szereti is a gyerekeket).
Mutatni nem mutatom, de azt hiszem én ezt rosszabbul kezelem. Belegondolni, hogy nem fog itthol "zajongani" csend lesz 😔
Szeretnék majd menni dolgozni viszont ugye a beszoktatást meg kell várnom. Akiknek most kezdi a gyerkőc az ovit, ti hogy vagytok? Hogy viselitek? Csak azért írtam ide mert jó lenne erről beszélgetni.
Azt gondolom, akkor mennyire várod 😅
Igen énis erre gondolok, hogy mennyi sok új dolog, sok felfedezés vár rá és ezt milyen jó lesz átélni, büszkének lenni rá. De úgy érzem az elengedés nagyon nehezen fog menni 🫣
Nekem ugyan már nagyok a gyerekeim, de hidd el, hogy nem lesz semmi gond.
Én is féltem, mert emlékeim szerint én utáltam az óvodát. Ahhoz képest az enyémek nagyon szerették. Kell már nekik valami más inger is, mint ami itthon van. Az újdonság, a sok más játék, később a többi gyerek társasága.
Egyébként én például azért utáltam, mert anyám 6-ra járt dolgozni, busszal. Hajnal fél 6-kor leadott az oviban, 4-kor keltünk, hogy odaérjünk. Minden reggel bömböltem. Amúgy ott már annyira nem volt bajom, úgy emlékszem.
A mai világban ilyen korán nincs is nyitva még az óvoda (mit csinálnak a folyamatos műszakban dolgozók, amikor 6-ra mennek?)
Az én gyerekeim fél 8-kor keltek, és nagy vígan mentek az óvodába. Középső csoportig nagyon szerették. A nagycsoportot általában már utálják a kötelező alvás miatt.
Szóval meg fogsz lepődni milyen könnyen beszokik majd, és milyen jól ellesz nélküled.
Nálunk is nagyon várja, már a napokaz kell neki számolni, hogy mennyi van hátra, ha rosszat csinál kérdezi, hogy nem mehetek oviba? Na olyankor nyugodtan mondom neki, hogy ne aggódjon oda mindenképp mennie kell :D
Férjemmel néha összenézünk, hogy ebédnél nem lesz ott, nem visszük majd vásárolni ha hétköznapra esik, totál kimarad a szokásos családi dolgokból. Rettentő furcsa lesz de igazából ez van. Ez a rend. Kezdődik a mókuskerék neki is.
De tudom, hogy kikkel lesz, már a csoport nagy részét ismeri 1-2éve. Jól fogja magát érezni.
Köszönöm mindenkinek a választ 😊 bízom benne, hogy nem lesz sokat beteg habár tudom benne van az is a pakliban. Sokat jártunk közösségbe majdnem minden nap, szereti a gyerekeket és már itthol is észre veszem, hogy kell neki a társaság. Egyre közelebb van a hétfő próbálok pozitív maradni 🤞
Kitartás mindenkinek a "nehéz" napokra🥰
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!