Fogja így bírni?
Figyelt kérdés
Kisfiam októberben lesz 3, felvették az oviba, szeptemberben kezdhet. Nem opció, hogy nem megyek dolgozni. Szobatiszta, beszél, és mindent tud, ami "elvárás" volt. Az egyetlen bajom, hogy extrém félénk. Ha valakit alaposan megismer, akkor szívesen játszik/kommunikál vele, felnőttel és gyerekkel is, de ha csak úgy egy idegen odajön, akkor képes annyira felhergelni magát ijedtében, hogy belém kapaszkodik körömmel és ordítva zokog. A játszótéren is addig van el, amíg senki nem szól hozzá, vagy max figyeli a többi gyereket. Fog így menni neki az ovi? Próbáltam gyakorolni vele a nehezebb társas helyzeteket, de élesben valahogy lefagy. Az óvónők szimpatikusak egyelőre, ők azt mondták megoldják, de én nem ismerek olyan gyereket, aki ennyire rettegett volna idegenektől. Valaki járt már hasonló cipőben? Bírta a gyereke később? Nem várom, hogy társaság közepe legyen, csak ne rettegjen majd.júl. 6. 15:10
1/5 anonim válasza:
Nem véletlenül van beszoktatas. Nem kell vele semmit gyakorolni. Hagyd abba a parázást
2/5 anonim válasza:
Majd megszokja. Lesz barátja. Fejlődik is a gyerek, nem marad úgy egész életében, mint 2 év 9 hónaposan.
3/5 anonim válasza:
A gyerekek máshogy viselkednek a szülő távollétében, és így jó esély van rá, hogy a gyakorlott óvónők keze alatt meg fogja tanulni a közösségi viselkedés szabályait.
4/5 anonim válasza:
A fiam végigbőgött 3 éves koráig minden egyes ringató-babatorna-kisficemfacom foglalkozást. Szeptemberben bevittem beszoktatni, pár napig ültem vele a homokozó szélén, megismerte a gyerekeket, az óvónénik alaphangon tündérek voltak, semmi problémája nem volt.
Most már 11 éves, még mindig kiakad pl. egy ottalvós táborban, ahol nem ismer senkit, de amúgy meg van normális baráti köre.
Nem lesz gond.
5/5 anonim válasza:
Voltak ilyen ismerőseim, idővel enyhült, majd elmúl.
Nem lesz semmi baj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!