Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit lehet tenni ebben a...

Mit lehet tenni ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Nemsoká kezdődik az ovi. 3. évét kezdi a fiam. Az első évében, félévkor csatlakozott egy gyerek a csoporthoz ki már akkor is agresszív volt és ez csak egyre rosszabb. Szinte naponta van valami. Harapja, üti, rúgdossa a többieket. Még az óvónőbe is belerúgott. Az anyuka egyáltalán nincs belátással. Az óvónők több ízben is beszéltek vele, tanácsokat adtak. Ő csak azt hajtja hogy nem igaz semmi mert az ő kisfia nem ilyen. Mikor egy gyereket megharapott és az édesanyja megkereste, ő fényképes bizonyítékot kért.

Szóval a helyzet nem hogy javulna, de egyre rosszabb. Előre félünk többen is mi lesz szeptembertől újra. Ha nem változik a helyzet érdemes a vezetőséget is bevonni? Nem gondolom jónak hogy egy gyerek megkeseríti egy egész csoport éveit. És mivel sok évvesztes gyerek van (köztük ez a kisfiú is) nem 1 hanem még 2 évig kell ezt elviselniük.

aug. 11. 19:05
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem a legnagyobb hiba ott van, hogy az ilyen gyerekeket együtt nevelik a többiekkel, holott teljesen másképp kell velük foglalkozni. Egy óvónőnek vagy általános iskolai pedagógusnak nincs speciális képzettsége. Egy ilyen gyerek miatt a többiekkel nem tudnak normálisan foglalkozni, szenvednek a gyerekek, a pedagógusok, a szülők. Aki kitalálta ezt az integrált nevelést, annak fogalma sincs az oktatásról.
aug. 12. 07:36
 22/26 anonim ***** válasza:
79%

#21 ezt akkor az óvónő is elmondta, hogy nincs mese, területi óvoda az óvodaköteles gyerekkel nem kivételezhet, akkor sem ha speciális igényű gyermek.

Mindent meg kell tenniük.

Már rég be kellett volna vonni a vezetőséget, nem is értem miért vártatok eddig.

aug. 12. 10:35
 23/26 A kérdező kommentje:

Kedves 14

Ahogy már mondták előttem is. Gondolj te bele milyen azoknak a gyerekeknek akik elszenvedik ezt. Akik rettegve mennek reggel oviba. Akiknek ez az emlék marad meg az óvodávól ahelyett hogy a szépre emlékeznének.

A kisfiú nincs kiközösítve. Még így is sok gyerek játszik vele. Az enyém is. Hiába mondom neki ha így viselkedik akkor ne, ő egy nagyon jólelkű gyerek. Azt mondod oka volt hogy agresszíven lépett fel? Van erre indok hogy a másiknak maradandó testi sérülést okozzon? Komolyan gondolod? Volt olyan a kisfiam még épp csak belépett a csoportba és már bántotta. Meg arra milyen oka lehetett szerinted hogy az óvónőbe belerúg?

És nem csak testileg, lelkileg is megviseli ez a többi gyereket. Saját szememmel láttam mikor egy kisfiú tombolva sírt és nem akart bemenni a csoportba mert bántja.

Eddig reménykedtünk hogy érik a kisgyerek, változik a helyzet. Most jutottunk el oda hogy ha nem szűnik meg akkor lépni kell. Menni fogunk csoportosan a vezetőkhöz

aug. 12. 11:58
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Igen, jól teszitek, hogy együtt léptek fel, de szerintem ez nem elég. Itt a döntéshozók felé kell jelezni, szülők, óvónõk, tanárok összefogásával. Korábban az ilyen gyerekekkel erre specializálódott gyógypedagógusok foglalkoztak, nem voltak összeeresztve a többivel. Elhiszem, hogy egy ilyen gyerek szüleinek rosszul esne, ha a gyerekét így kezelnék, de meg kellene érteni, milyen kárt okoz a jelenlegi rendszer.
aug. 12. 14:09
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
24# úgy van ahogy mondod. Ez a rendszer kárt okoz. A szülő próbálja arra nevelni a gyereket, hogy nem bántunk másokat erre beraknak egy beteg, bántalmazó gyereket és a saját elveimmel megyek szembe amikor azt mondom a lányomnak, hogy ne hagyd magad. Nem vagyok ott, nemtudom megvédeni. Nekünk felnőtteknek is trauma lenne, ha valaki állandóan megverne. Akkor mi játszódhat le egy óvodás fejében?
aug. 12. 14:56
 26/26 anonim ***** válasza:
86%
Az ilyen súlyos eseteket nem szabadna hagyományos óvodába járatni. Erre van speciális intézmény. Csak ahhoz ki kell derülni, hogy mi a baja a gyereknek. Ahhoz meg el kellene vinni a szülőnek a gyereket kivizsgáltatni. De ha ilyen a hozzáállása, nem fogja elvinni. Ezért nem értem az óvodát, hogy ők miért nem lépnek vmit. Mondjuk ha mondják is, hogy vigyék el, és ők akkor sem csinálnak semmit, a család segítőkhöz tudnának fordulni, hogy nem működnek együtt. Esetleg az óvoda pszichológus nem látja a helyzetet?
aug. 12. 17:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!