Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tud tenni olyan helyzetben...

Mit tud tenni olyan helyzetben a védőnő, ha a gyereket nem veszélyztetik, “csak” minden szarért megverik?

Figyelt kérdés
Megverik= pofon, seggére, kezére csapnak.
2022. aug. 11. 16:19
 1/8 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem ez kimeríti a családon belüli erőszak fogalmát.
2022. aug. 11. 16:25
 2/8 anonim ***** válasza:
90%
És ezt hogy bizonyítod? Falusi pletykák alapján? Nyilván ha odamegy a védőnő, előtte nem verik meg.
2022. aug. 11. 16:50
 3/8 A kérdező kommentje:
Tud beszélni a gyerek.
2022. aug. 11. 17:11
 4/8 anonim ***** válasza:
91%

Hány éves a gyerek?

Azt gondoltam, azért említed a védőnőt, mert még nem óvodás. Ha óvodás, akkor értelemszerűen az óvónők, akik minden nap látják, ők veszik észre előbb a jeleket, nem a védőnő, aki évente egy-kétszer látja, akkor sem egész nap.

Amit mond egy ennyi idős gyerek, az nem releváns.

Releváns két dolog lehet.

1. Külsérelmi nyomok. Ez tévútra is vezethet, mert be is ütheti a fejét vagy a kezét-lábát.

2. A viselkedése. Ha szorongó, félelemmel teli, vagy éppen azért agresszív, mert az őt ért agresszivitás így jön ki belőle. Ezeket egy védőnő nem fogja észrevenni egy félórás találkozó alkalmával. Ehhez az óvónők kellenek, akik nap mint nap látják, hogyan játszik, hogyan viselkedik. És (ha helyzetük magaslatán állnak) ők szokták is jelezni a gyermekvédelemnek, ha ilyen gyanújuk van.

2022. aug. 11. 17:22
 5/8 anonim ***** válasza:
96%

Tud beszélni a gyerek? Ugyan már.

Egyszer ütöttem meg, mert leköpött, azóta azt hallgatom, hogy mindig verem.

2022. aug. 11. 23:00
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem fognak csinálni, szerintem is családon belüli erőszak, de ezekben a családokban mindenhol ez van. Atyai pofon, amikor jónak látják, kéz és fenékrecsapás babakortól megy az ilyen embereknél.

Amúgy ja, az én gyerekem is minden hülyeséget összehord, volt, hogy reggeltől 3ig játszottunk, aztán elegem lett, mondtam menjen ki az udvarra 5 percre labdával, amíg elintézek egy telefont, kiparancsoltam, és ott sírt hangosan kiabálva, hogy sosem foglalkozom vele, mindig egyedül van és utál engem.. de ilyeneket képes többször bejátszani, különböző helyzetekben. És nem direkt hazudik, hanem így éli meg, a kis beszűkült énközpontú világában. Szóval szerintem is hinni kell a gyereknek, de vannak olyanok, akik rendesen túloznak.

2022. aug. 12. 06:15
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem a gyerektől tudom, hanem az anyjától, kb büszkén mondja, mindig elmeséli, hogy épp miért üti. Most pl azért, mert szobatisztul és nem szól, ha bekakil, a gyerek meg már félelemből szól (mesélte és láttam is). Arra írtam, hogy a gyerek beszél, hogy szokta mondani “most nem versz meg?” stb.
2022. aug. 12. 14:40
 8/8 anonim ***** válasza:

Na, ez durva.

Azt hiszem, a helyedben én magam szólnék a gyermekvédelemnek.

2022. aug. 12. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!