Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit lehet tenni ebben a...

Mit lehet tenni ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Nemsoká kezdődik az ovi. 3. évét kezdi a fiam. Az első évében, félévkor csatlakozott egy gyerek a csoporthoz ki már akkor is agresszív volt és ez csak egyre rosszabb. Szinte naponta van valami. Harapja, üti, rúgdossa a többieket. Még az óvónőbe is belerúgott. Az anyuka egyáltalán nincs belátással. Az óvónők több ízben is beszéltek vele, tanácsokat adtak. Ő csak azt hajtja hogy nem igaz semmi mert az ő kisfia nem ilyen. Mikor egy gyereket megharapott és az édesanyja megkereste, ő fényképes bizonyítékot kért.

Szóval a helyzet nem hogy javulna, de egyre rosszabb. Előre félünk többen is mi lesz szeptembertől újra. Ha nem változik a helyzet érdemes a vezetőséget is bevonni? Nem gondolom jónak hogy egy gyerek megkeseríti egy egész csoport éveit. És mivel sok évvesztes gyerek van (köztük ez a kisfiú is) nem 1 hanem még 2 évig kell ezt elviselniük.

aug. 11. 19:05
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
95%

Nálunk nem tettek semmit. Az egyik óvónő fel is mondott az egyik ilyen gyerek miatt(2 volt a csoportban)

Mi megkaptuk az egyiket iskolába is. Hetente kétszer minimum be voltak hívatva a szülők. Szerencsére elköltöztek a városból.

Szégyen, nem szégyen én a végén már mondtam a lányomnak hogy rugdosd meg, üsd vissza ha már a tanárok nem tudnak mit csinálni...

aug. 11. 19:09
 2/26 A kérdező kommentje:
Mi is erre bíztatjuk a gyerekeket hogy adják vissza. Persze mikor egyszer visszakapta akkor anyuka fel volt háborodva. 🙄 Remélem iskolába mi már nem kapjuk meg
aug. 11. 19:11
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Az óvodában az óvónő dolga ezt megoldania, hiszen ő van ott, és nem a szülő.
aug. 11. 19:12
 4/26 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk az osztályban van egy ilyen. Én is azt mondtam amit az 1-es, hogy üssön vissza. Az egyik tanárnőt feljelentették a szülők, még nekik áll feljebb. Az iskolőr semmit nem tesz. Egyetlen megoldás lenne ha megbukna ne akkor is az udvaron garázdálkodna.

A suli semmit se tesz. Max feljön a szülő, ejnye bejnye és ennyi

aug. 11. 19:14
 5/26 anonim ***** válasza:
92%

Üdv a klubban.

Ezernyi értekezlet, szülőkkel, vezetőséggel együtt, gyámhatósággal együtt.

Konkrétan az én fiam kezét harapta csontig, egy kislány maroknyi haját tövestűl tépte ki, rúgta az óvónőket, ordított déltől kettőig minden nap.

A gyerek óvodaköteles, anyuka 5ig otthagyta minden nap, ráadásul.

Utolsó évben anyuka átvitte egy másik oviba.

Kettő év minden napos panaszkodás, kérés, és minden után.

Nem tudsz mit tenni,nagyon sajnálom, átérzem.

aug. 11. 19:16
 6/26 anonim ***** válasza:
75%

#3 nem tud mit tenni az óvónő.

Nem szimplán rossz gyerek, hanem egy idegroncs. Láttál már ilyen gyereket? Szörnyű.

aug. 11. 19:18
 7/26 anonim ***** válasza:
82%

6

A szülő nincs ott az óvodában, ergo csak az óvónő az, aki a helyzetet kezelni tudja. Ha a szokásos módon nem megy, akkor nyilván a felettese bevonásával, vagy a gyámhatóság felé jelezve

aug. 11. 19:22
 8/26 anonim ***** válasza:
78%

#7 igen, leírtam, semmit nem tettek, mert nem tudnak.

Az óvónő nem fegyelmezhet oly módon, ahogy kellene egy ilyen gyereket, mert azonnal repül.

A gyámhatóság heti egy napra pszichológusra kötelezte, amíg oda jár, nem lépnek tovább. A vezetőség minden nap jelezte a szülőnek a napi panaszt. Attól srm javul a gyerek.

Nem kötelezheted semmire a szülőt.amig ő nem lép (kiveszi, stb) semmi változás. Sakk-matt.

aug. 11. 19:27
 9/26 anonim ***** válasza:
90%
Nincs lehetőség másik óvodába vinni a gyerekedet?
aug. 11. 20:03
 10/26 anonim ***** válasza:
30%

"Az óvónő nem fegyelmezhet oly módon, ahogy kellene egy ilyen gyereket, mert azonnal repül"

Mert milyen módon kellene szerinted fegyelmezni? Felholtra verni vagy bezarni q szekrénybe? De, bizonyám, az óvónő dolga megoldani a helyzetet.

aug. 11. 20:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!