Váltanátok ovit ez miatt?
Én sem vinném el emiatt.
Egyrészt tudnak füllenteni, nem kicsit. Fiam már 5 éves, de pl tegnap úgy jött haza, hogy a Szandranéni ezt meg azt csinálta vele.
3x kérdeztem vissza, mind a 3x ferdített rajta.
Csak épp annyi esze nem volt, hogy tudom, a Szandranéni a héten szabadságon van....
Az, hogy elveszi a játékot, verekszik, ez mind olyan probléma, amit helyben tudsz megoldani. Te a játszótéren, óvónő az oviban. Ha a történtek után órákkal veszed elő, nem fogja megérteni a problémát.
Én megbízok az óvónőinkben, holott itt is láttam már meredek dolgokat tőlük.
Az a baj sok esetben, hogy egy-egy történést a gyerek máshogy értelmez mint a felnőtt. Amúgy nem hazudik, csak máshogy érzékeli. Nálunk is volt olyan, hogy az óvónő azt mondta alvásnál neki, hogy ne sírjon(ismerve az óvónőt biztos vagyok benne, hogy vígasztalásnak mondta) a gyerek meg utána itthon vagy 1 évig megkérdezte sírhat e..Nagyon durva, egész kicsi dologból adódhat aztán ilyesmi..
Amúgy szólniuk kell hogyha úgy van, hogy probléma van a gyerekkel. Az furi mondjuk hogy fél év után szólnak, de ebből még nem vonnék le messzemenő következtetéseket. Az alvásnál lefogás pld azért én lehet elhinném és megkérdezném az óvónőt, hogy volt e ilyen, mert pld a gyerek ezt nem szereti.
Szokott otthon is agresszív lenni?
Hát azért az elég durva hogy tömni akarja a gyereket ha nem akar enni. Akkor az is elképzelhető hogy lefogják hogy aludjon. Én váltanék. Nem szeretem az effajta erőszakot (mégha az ágyas nem igaz, de az evős igen). És ezek lesznek óvónők...
Viszont a problémát az nem fogja megoldani hogy váltatok. Esetleg egy gyermek pszichológus, szerintem ide jó lenne.
A másik hogy talán írjatok vele mesét. Ő gyártson meséket amiket visszaolvastok neki, hátha ha kiéli a vágyát akkor ez csökken.
Sport ami neki való, ő választana az is jó stresszoldó.
Sok-sok tanïtó mese/rajz/bábozás minden napra.
A változáshoz idő kell , de tenni is kell érte.
Én jobban utána jártam volna annak, hogy miért verekszik a gyerekem, miért veszi el más játékát.
Te ezt olyan egyszerűen lerendezed, mintha mondjuk nem fújná ki az orrát, amikor szükséges.
Máskor és máshol is előfordult már ilyen? Pl. játszótéren?
Minden más csak az ilyen és ehhez hasonlók tisztázása után következhet. Ha pl. tényleg verekszik, akkor nem elvinni kell, hanem erről leszoktatni.
Az viszont valóban abszurdum, ha lefogják a gyereket evésnél vagy alvásnál.
Szerintem sem normálisak ezek a dolgok, hogy lefogják alvásnál, meg fogja és tömi..
De nyilván soha nem fogtok találni olyan közeget, ahol ezt se csinálják. Az emberek ilyenek, feszültek, idegesek, nem bírnak ennyi gyerekkel, pláne ilyen kicsikkel. Nálunk is voltak ilyenek, máshol rosszabbak.
Ha temperamentumosabb a gyereked, minél kevesebbet legyen bent, ha megérik benne az önkontroll, nem lesz gondja a suliban, ehhez nem kell szocializáció. Értelmes gyerek felfogja majd nagyobbként és jobban tudja majd magát kontrollálni. Az ovi az irányítható csendesebb gyerekeknek ideális, mint amilyen èn is voltam. Az aktív hangos magukért gyorsan kiállóknak, akik hirtelen haragúak(vagy értelmesebbek és jobban átlátják a helyzeteket) kb kínzás. Pláne ha nem is alszanak délután már 5 évesen.
Én nem vinném máshova, de csak délig lenne bent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!