Ovi kezdéshez miket kell beszerezni? Írnátok nekem egy
alap listát? +1 kérdés
Figyelt kérdés
Szeptemberben kezdjük az ovit, de csak augusztusban lesz szülői értekezlet. Nem szeretném a beszerzést az utolsó hetekre hagyni.
Mivel első gyerekről van szó, nem igazán tudom, mire lesz szükség. Saját emlékeimből dereng valami hogy pl. benti cipő, fogkrém, ágynemű. De azt már nem tudom, hogy komplett ágynemű szett kell majd vagy csak huzat. És ezeken kívül még mire lesz szükség?
Meg még egy kérdés felmerült bennem, elnézést a tájékozatlanságomért! Ha választunk majd ovis jelet, azt nekem kell majd belehímeznem a cuccaiba? Vagy ti hogy csináljátok? Sajnos én nem értek az ilyesmihez.
18: nettó bullshitnek érzem az elhangzottakat. Érdekes a mi ovinkban meg tudják oldani… és láttam mert a lányom év közben kezdett (költözés miatt) és akkor szoktattam be amikor már mindenki járt. 23an vannak, egyszerre 6-7 gyerekkel megy ki az egyik óvónéni. Leveszik a polcról a saját jelükkel ellátott poharat, benne a fogkefével. Töltenek vizet. Az óvónéni nyomja a fogkrémet. És ügyesen próbálkoznak. Nem a tökéletesség a lényeg, arra ott van az otthoni, hanem a szokás kialakítása. Mivel a legtöbben még öblögetni/gargalizálni nem tudnak, így isznak egy kortyot öblítés gyanánt és voilà. Nem kell ezt túlgondolni, ahogy a “gyerekfogász” tette…
máj. 31. 22:20
22/32 anonim válasza:
20, jól leírtad, semmi értelme. Iskolában se mosnak fogat ebéd után. Munkahelyeden se mész ki délben. Akkor milyen szokás kialakítása?
A szokás a reggel, este. Kész.
jún. 1. 06:45
23/32 anonim válasza:
Nálunk mostak fogat elsőben és másodikban és én ha otthon vagyok, mosok ebéd után is. Kint dolgozom, így egyrészt nem ebédelek, másrészt az utcán nehéz lenne megoldani a fogmosast
jún. 1. 06:47
24/32 anonim válasza:
Nálunk se elsőben, se másodikban, szerencsére se oviban. Remélem, hogy a kicsivel is így marad, bár pedzegették szülőin, hogy tervezik behozni a fogmosást, de remélem, elvetik.
Semmi értelme, max. annyi eredménye lenne hogy a tökéletes fogazatú gyerekem összeszedi a fogszuvasodás baciját az egyik kis társától.
Mert az bizony baktériumfertőzés. Amíg nem csókolózik, nem cserélgeti más fogkeféjét, nincs lyukas foga.
jún. 1. 06:56
25/32 anonim válasza:
"Semmi értelme, max. annyi eredménye lenne hogy a tökéletes fogazatú gyerekem összeszedi a fogszuvasodás baciját az egyik kis társától.
Mert az bizony baktériumfertőzés. Amíg nem csókolózik, nem cserélgeti más fogkeféjét, nincs lyukas foga."
Bizony,nagy hiba ha anyuka lenyalja a baba kanalat es a szajflorat adja at a gyereknek. Mindamellett h gusztustalan. Boven eleg reggel este, nalunk az oviban beszuntettek a fogmksast,ugyanis a 28 fos kiscsoport,ossze vissza cserelgette s fogkefeket es allandoan kez lab szaj jarvany volt! Ssnkinek nem kivanom. 5 napig nem evett a gyerek, a veres lila holyagoktol a szajaban. Azota csak oblogetnek.
jún. 1. 13:33
28/32 anonim válasza:
Milyen érdekes, hogy nálunk még bölcsiben is meg tudták oldani és most oviban is, és nincs kéz-láb-száj betegségük, meg szuvas foguk. Biztos csodagyerekek csoda óvónénikkel, hogy képesek megugrani, ahogy a villát se cserélgetik evés közben 🤷♀️😂
jún. 1. 21:44
29/32 anonim válasza:
28 db kiscsoportos van egyszerre gondolom 3 mosdonal? Tudod mennyi ido az mire lemegy? Nincs erre ember. Ovobo oltoztet,dajka agyaz. 30 perc alatt sem vegeznek. Boven eleg a napi 2 is.
jún. 2. 11:03
30/32 anonim válasza:
29!
Hát hogy is mondjam, téged se a ragyogó értelmed miatt szeretnek, az biztos... A logikai szerint pisilni is egyszerre megy mind a 28 a 3db wc-re, ugye?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!