Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ovi kezdéshez miket kell...

Ovi kezdéshez miket kell beszerezni? Írnátok nekem egy alap listát? +1 kérdés

Figyelt kérdés

Szeptemberben kezdjük az ovit, de csak augusztusban lesz szülői értekezlet. Nem szeretném a beszerzést az utolsó hetekre hagyni.

Mivel első gyerekről van szó, nem igazán tudom, mire lesz szükség. Saját emlékeimből dereng valami hogy pl. benti cipő, fogkrém, ágynemű. De azt már nem tudom, hogy komplett ágynemű szett kell majd vagy csak huzat. És ezeken kívül még mire lesz szükség?

Meg még egy kérdés felmerült bennem, elnézést a tájékozatlanságomért! Ha választunk majd ovis jelet, azt nekem kell majd belehímeznem a cuccaiba? Vagy ti hogy csináljátok? Sajnos én nem értek az ilyesmihez.

máj. 31. 13:54
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
87%

8!

Neked sincs óvodás gyereked ha jól gondolom 😂🙈

máj. 31. 14:51
 12/32 anonim ***** válasza:
80%

Még óvónők között is eltérhet, hogy mit kérnek...

Benti cipő biztosan kell, minden más kérdéses.

Pl az elsőnél ovis zsákot kértek, a következő dobozt... Volt amelyiknél kellett külön cipő tornához, a többinél nem. Nekünk pl mindig szept. végén volt az első szülői, úgyhogy más anyukáktól informálódtunk...

Nálunk alváshoz csak 1 külön pólót kértek, ágynemű nem kellett

(2 gyerekemnek összesen 6 óvónője volt!)

máj. 31. 16:49
 13/32 anonim ***** válasza:
22%

Egy fix dolog van csak a benti cipő, de azt meg azért ne vegyél még mert szeptemberig kétszer kinövi.

Egyébként a nyár végi szandál is megteszi bentinek, ha megsúrolod.

Nálunk például nem kell fogkrém, mert nem mosnak fogat. Van gyerekfogász a szülők között és ő is határozottan ellenezte a benti fogmosást.

máj. 31. 16:55
 14/32 anonim ***** válasza:
86%
Off: de mégis mire hivatkozva ellenezte?
máj. 31. 17:25
 15/32 anonim ***** válasza:

5,9

Köszi, életemben nem hallottam még ezt az elnevezést

máj. 31. 17:27
 16/32 anonim ***** válasza:
52%

14,

-mert csak összecserélik a fogkeféket (bacicsere),

-beleisznak a másik poharába

-csak bohóckodás

-mert felnőttnek is elég napi 2 fogmosás

-nem ott kell megtanulni

-ekkora gyereknek még a szülő kell, hogy mossa legalább napi egyszer, a másik alkalommal pedig 1-1 felügyelettel gyakorolhat

máj. 31. 17:36
 17/32 anonim ***** válasza:
60%

"mert csak összecserélik a fogkeféket (bacicsere)"

Atlag értelmű óvodás felismeri a saját jelét

"beleisznak a másik poharába"

Mint fentebb

"csak bohóckodás"

Ha otthon is az...

"mert felnőttnek is elég napi 2 fogmosás"

Elég, persze. Igaz, mindenütt azt hallod, minden étkezés után, dehat nyilván az a vicc

"nem ott kell megtanulni"

Nem hát. De ott lehet gyakorolni

"ekkora gyereknek még a szülő kell, hogy mossa legalább napi egyszer, a másik alkalommal pedig 1-1 felügyelettel gyakorolhat"

Reggel és este mossa a szülő, az oviban meg ott a felügyelet.

Ehhez a fogorvoshoz se vinnem a gyerekemet, az biztos

máj. 31. 18:12
 18/32 anonim ***** válasza:
51%

"mindenütt azt hallod, minden étkezés után, dehat nyilván az a vicc"

Érdekes én ezt 30 évvel ezelőtt hallottam utoljára. 😅

Rég megdőlt. Közvetlenül étkezés után egyébként se szabad, az óvodában pedig nincs arra plusz fél óra ebéd után, hogy biztonságos legyen a sikamika.

Igen, felismerik a saját jelüket, de nem láttál még óvodást, ha nem tudod elképzelni, hogy a max. 6 csapos mosdóban hogyan viselkedik 25 gyerek, még ha 4-5 turnusban mennek is, akkor is nyomakodás. Összeérintik, leejtik...

Hagyjuk... Úgy se érted. Több a kockázat, mint a haszon.

Max. a putriból érkező gyerekeknek lenne előny.

máj. 31. 18:57
 19/32 anonim ***** válasza:
87%

A váltócipőn kívül mindennel várd meg a szülőit, mert minden intézményben más. (Váltócipővel meg a méret miatt lehet várni.) Ha a jelét előre tudod, azt be lehet még szerezni hamarabb. Én nyomdáztam, és filctollal rajzoltam, nem hímezgettem. A cipőbe is vettem cipőbe való matricát.

Lesz elég időd beszerezni a dolgokat, nem szeptember elsején kell mindent egyszerre bevinni.

máj. 31. 19:36
 20/32 anonim ***** válasza:
56%

Nem kellett semmilyen agynemu de bizonyos idonkent hazaastak kimosni. (Nem emlekszem igazan de szerintem havonta. Lehetett visszi sajatot ha akart valaki. Pl a lanyom a sajat ovis parnat valasztott es azzal aludt mindig. Ja fazosabb a gyerek lehetett vinni plusz takarot. Baaaar telen 25 fok volt bent.

Arra nem emlekszem h alvasra kellett e valami vagy polo bugyiba aludtak.

Benti cipo papucs szandal klumpa ami kenyelmes konnyu fel le venni.

Plusz polok ruhak fehernemu bentre. Valto ruha ha baleset tortenik, vagy elonti/leeszi magat

Oviszsak zipes nagy zsebekkel. Valfara akaszthato. En vartam sajatot nekik maradek anyagbol amit egyutt valasztottunk ki, rahimezve a jeluket.

Tisztasagi csomag. Pzs, szalveta (ettermi), fogkrem - ez kozos volt az ovono adagolta a gyerekeknek - ha elfogyott bontotta a kovetkezok. Folyekony szappan utantolto. Rendes fali adagolo volt abba toltottek bele. Wc papir.

Kozepsotol elkertek ra havi 1000. Es egy apuka komletten hozta a cuccot igeny szerint. Evvegen ami maradt belement a csoport penzbe. Ezt spec nagyon jo volt.

Nalunk nem kellett vinni fogkefet, poharat azt kaptak ujat, a fogkefebol 3 havonta.

Kisturcsit is kaptak sajatot jellel ellatva. Ezt is hazadtak a agynemu melle kimosni.

Olyan ruhat adja ra ami kenyelmes, konnyu le fel venni. Nem sajnalod ha elszakad foltos lesz. - ez eleg gyakran megesik! Kislanynak is mehet a sort polo vagy melegito polo kombo.

A legginst/harisnyat kertek h mellozzuk - nehezen tudjak levenni a szukebb dolgokat.. sokgombos ruhak detto. Legalabis kiscsoportba nem szerettek az ovonok mert 2x annyi volt idoben az oltozes.

Nalunk kertek gyumit bevinni.

Igazabol en repat karalabet vittem sokazor, meg mogyit diot mandulat, meg nem szokvanyos nasinak valot. Szorpot lekvart befottet mind hazi. Gyumolcs lapot, hazi muzlit stb... Ezeket szivesem fogadtak a 8kg alma melle amit alt a tobbiek hoztak. De ezt meg kell kerdezni h ott majd okes e?

Sajat toltarto kellett 12db szinessel, lehetoleg 3szogletu cerka. Meg aki tudott hozni rajzpapirnak valot, barkacsolni valo papirt annak orultek. Ragasztot stifest kertek meg. A festeket nagy tetelbe vettek meg a csoport pemzbol. Barmit amibol lehet barkacsolni annak orultek. Palcika karton szones papirt akar elrontott melos nyomtatas, rajzlap, de ez valtozo h mit kernek mi az amit hozhato.

Asszem ennyi

máj. 31. 21:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!