Az oviban van pörgőhinta, amivel a gyerekek egymást hajtották. A kislányom ma leesett róla és a lábfejét beütötte, a vádlija és a lábfeje közti részen sebes lett neki, olyan szinten hogy a föld és a zokni hozzáragadt a sebhez, úgy kellett itthon letépni a sebről a zokniját. A kislányom szólt a "baleset" idején az ovónőknek, de nem csináltak vele semmit. Nem mosták le neki, le sem fertőtlenítették, semmi sem. Nem ez az első alkalom, hogy nem csinálnak meg valamit, de eddig mindig csak kisebb dolgott felejtettek el. A mai nap folyamán ez teljesen kiakasztott engem. Egy ovónő feladata nem az lenne, hogy a gyerekekre figyeljen és nevelje őket?
A 10-es se tud olvasni? Nálatok más jelenik meg a képernyőn, mint nálam?
De ha a gyerek nem szólt volna, mint ahogy szólt, az óvónőknek maguktól látniuk kellett volna, hogy leesett! Azért az nem 5 másodperc alatt lejátszódó esemény!
máj. 28. 21:31
12/27 anonim válasza:
Egy pörgő hintáról leesni amúgy pont 5 másodperc. Lehet szólt a kislány, hogy megütötte a lábát, az óvónő megvigasztalta és ment tovább. Valószínű nem tudtak róla, hogy seb keletkezett. Én az óvónőt kérdezném meg mindenképp, nem a vezetőt, hisz nem ő volt ott, nem neki kellett volna figyelnie. Valószínű csak arról van szó, hogy nem is tudtak róla.
máj. 28. 21:42
13/27 anonim válasza:
#11 Egy oviban percenként esnek-kelnek a gyerekek különösebb sérülés nélkül. Ha a gyerek nem fájlalja, nem sír hanem felkel és szalad tovább akkor nem fogják nézegetni, hogy vajon a zokni alatt nem lett-e horzsolás.
Még akkor se biztos, hogy megnézik, ha oda megy és annyit mond, hogy "Óvónéni leestem a hintáról?" "Fáj valami?" "Nem". Le is zárult az eset. Nem kezdenek teljes kivizsgálásba... De nem tudatjuk mi történt pontosan amíg egy felnőtt el nem mondja. Egy óvodás gyerek minden szavának kB a felét lehet elhinni, másképp látják a világot és másképp fejezik ki magukat, a kettő együtt pedig durva félreértéseket szül.
máj. 28. 21:43
14/27 A kérdező kommentje:
hát nem tudom, ha ovónő lennék és a gyerekek nagyon gyorsan pörgetnék a hintát én odafigyelnék ahelyett hogy pletyiznék a kollegákkal. lehet ez az én baromságom.
az hogy nem láttam a zokniján keresztül a sebet: először, mint ahogy írtam annyit láttam, hogy össze van ragadva a lába és a zokni. a zoknin egy kisebb sötét folt volt. azt hittem sár/föld, mert mostanába igen koszos szokott lenni a zoknija. ha a baleset idején az ovónő esetleg látta hogy beütötte az egész jobb lábát (az egész vádlija, térde horzsolásokkal teli), akkor a lábfejét megnézhette volna. nekem akkor ne szóljon hogy jaj a gyerek leesett a hintáról, ha meg sem nézte mi van vele. ez még enyhébb sérülés, na de ha a gyerek feje kerül a pörgőhinta alá? akkor is majd csak szól hogy ja a gyerek beesett a hinta alá? tudom a kettő nem ugyanaz, de eldurvulhatott volna.
máj. 28. 22:14
15/27 anonim válasza:
Ha egy gyerek elesik és bármijét fájlalja, akkor a mínusz nulladik ALAP, hogy a felnőtt megnézze! Semmilyen körülmények között nem történhet másképp! A gyereket nem vigasztalni kell alapból, hanem ellenőrizni a testi épségét!
Mi az, hogy nem is tudtak róla? Szólt a gyerek, nem érted?
máj. 28. 22:20
16/27 anonim válasza:
Azert egy kisebb gyereknél egy sérülés esetén mindenképp megnézem, mert ők még nem tudjak kifejezni jól magukat. Meg az a baj, hogy valószínűleg veszelyes játszottak, nem is inkabb a sérülés nekem, mert ilyen otthon is megesik. Csak ha veszelyesen jatszanak akkor szólni kellene, hogy vegyenek vissza, mert az ilyen helyzetek tudnak durvulni. Amit mondott sajnos a kérdező, beüthette volna a erősen, kiesve a forgóból fejét is. Mindenépp jelezd valakinek, márcsak a többiek biztonssga miatt is. Nem a rosszindulatot kell nézni a kérdésben, meg hogy mi lesz az óvónő karrierjével, hanem úgy kell bemenni, hogy nem alpári stilusban elmondod a problémáid, jöjjön be az óvónő, mondja el mi volt, te elmondod, mik voltak korabban, és most már akkor legyen valami megoldás. Manapsag mindenki a személye elleni támadasnak veszi, ha munkahelyen kritikat kap, mindenki hibazhat az óvónő is, de ha nem jelzik, nem lesz változás. De ehhez mindkét félek normalisan kell a problémához állnia.
máj. 28. 22:32
17/27 anonim válasza:
11es, ha a gyereked azt állítja hogy délelőtt unikornison lovagolt az oviban te azt is szó nélkül elhiszed neki?
máj. 29. 06:34
18/27 anonim válasza:
úgy kellett itthon letépni a sebről a zokniját
Gratulálok.
máj. 29. 06:51
19/27 anonim válasza:
hát nem tudom, ha ovónő lennék
De nem vagy. Durva leszólni őket, amikor anyaként neked az sem jött össze, hogy estig megtudd a gyerektől, mi történt aznap az oviban. Mert ha tudtad volna, ugye nem téped le a zoknit.
máj. 29. 06:54
20/27 anonim válasza:
Milyen unikornis, 17-es, micsoda idétlen ökörség ez? A gyereken sérülés van, milyen fantáziálásról rizsálsz?!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!