Az óvónőknek mi köze a foglalkozásunkhoz?
Gondolom statisztika miatt kell nekik, minden vacakról statisztikát kell vezetniük és ha változás van nem biztos, hogy jelzi a szülő (kinek jut eszébe munkahely váltásnál az ovinak szólni 🤷🏼♀️).
Meg ugyan ritka és vicces utólag, de ellehet kerülni pár "kellemetlen helyzetet", mint amikor én ovisként (3-4 voltam, az tuti, hogy kiscsoportos) szomorkodtam és a mi a baj kérdésre elmondtam, hogy "apa börtönben van, nem jött haza", anyám meg magyarázkodhatott, hogy igen, ott dolgozik és megígérte, hogy ő visz reggel, csak nem ért haza időben 😅. Elvileg tudták, hogy apám ott dolgozik, beíratkozásnál beírták, de nem kapcsoltak az óvonők.
Szerintem is statisztika. Engem nem zavarna egy ilyen papír.
Mikor kórházba kerültünk magas lázzal, akkor is kérdezték hogy melyikünknek mi a foglalkozása
6
7
Kiírtam egy teljesen normális kérdést. Nem értem mi a gond vele hogy kötekedni, személyeskedni kezdtetek velem,(egy kérdésből levonni ilyet butaság) miközben azt se tudjátok milyen ember vagyok. Engem meg hidegen hagy nektek milyen a kapcsolatotok az óvónőitekkel, nem arra voltam kíváncsi.
Egyrészt ezt nekik adminisztrálniuk kell, másrészt a gyerek nevelése szempontjából fontos információ hogy a szülők mivel foglalkoznak, milyen iskolai végzettségük van. Nem azt kérdezték mennyit keresel, hanem azt hogy mi a foglalkozásod.
Egyáltalán nem mindegy, hogy egy gyereknek a szülei egyetért végzett orvosok vagy alkalmi segédmunkások akiknek a 8 általános sincs meg. Nem azért mert az egyik feltétlenül jobb vagy rosszabb, hanem azért mert ettől függően más alapokat kap a családtól, amiket másként kell az óvodában kiegészíteni.
Az segédmunkás gyereke sajnos nem ugyanolyan esélyekkel indul az életbe, mint az orvos gyereke, a kettő közötti szakadékot lenne hivatott az óvoda és az általános iskola csökkenteni, hogy a segédmunkás gyerekéből is lehessen orvos.
Óvónőként dolgozom, statisztikai adatokhoz nekünk elvileg sosem kellett a szülők foglalkozása.
De a tevékenységek során, főleg amikor a különböző szakmákról beszélünk, mi mindig megkérdezzük kinek mit dolgoznak a szülei. Pl. ha Julika apukája tűzoltó, akkor átbeszéljük miért fontos a tűzoltók munkája, stb.
Na most egy kis faluban ahol én vagyok, mindenki ismer mindenkit, és tudjuk, mivel foglalkoznak a szülők. Egy nagyobb városban ez nem mindig van így, ez esetben nem tartom elképzelhetetlennek, hogy kérnek egy ilyen papírt. Mert a gyerek nem mindig tudja megfogalmazni az adott szakmát, mi pedig csak akkor tudunk segíteni, ha mi is tudjuk mit dolgozik a szülő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!