Ha két nő neveli a gyereket, akkor azt az óvónő hogyan fogadja az óvodában?
A két nőnek a gyereke óvodás. Ha a gyereknek két "anyja" van, akkor azt hogyan fogadják az óvodában?
Ha megtudja a többi gyerek az óvodában, akkor lehet ez miatt piszkálják a gyereket?
Mennyivel másabb a gyereknek, ha két nővel lakik együtt? És ők nevelik fel. Nem egy férfivel meg egy nővel.
Nyilván óvónő személye válogatja, hogyan reagál rá.
De Magyarországon jogilag egy gyereknek nem lehet két anyja. Ettől még persze ugyanúgy kezelhetik mindkét nőt.
Ebben a korban a gyerekek nem igazán foglalkoznak ilyenekkel.
Az meg a két nőn múlik, hogy milyen a gyereknek. Szerinted minden család egyforma, ahol egy férfi és egy nő van?
Kötelessége normálisan kezelni a dolgot.
A gyerekek meg sosem maguktól kezdenék el szekálni a gyereket, hanem mert otthon azt hallják, hogy ezzel probléma van. Maguktól fel sem merülne, hogy ez csúfolásra ad okot.
A húgomat a párja elhagyta, mikor terhes lett...
A szülenk nem éltek, hozzám költözött, és a gyerek 6 éves koráig együtt éltünk. Volt, hogy ő ment az oviba érte, volt, hogy én, programokra is felváltva vittük.
Nem ugyanaz a vezetéknevünk, szinte senki nem tudta, hogy testvérek vagyunk. Nem is hasonlítunk amúgy. Senki nem szólt semmit, (vagy legfeljebb a hátunk mögött), az óvónők sem, nem is kérdeztek semmit soha.
(mondjuk a gyerek biztos mondta, hogy anyukája testvére vagyok, de "hivatalosan" nem volt semmi bejelentve senkinek, többi gyereknek meg szülőnek pláne nem)
"Ha a gyereknek két "anyja" van, akkor azt hogyan fogadják az óvodában?"
Amikor valami kellemetlen feladat lesz, azt fogják mondani: "Csinálja meg, akinek két anyja van!"
És máris indulhat a lány csinálni.
Nekem csak egy leszbikus pár ismerősöm van 2 gyerekkel, ott senkit nem érdekel, hogy 2 anya van.
De őket máshonnan ismerem, az oviban halvány gőzöm sincs, hogy melyik nő van férjnél vagy egyedülálló, nemhogy még esetleg leszbikus e? A gyerekek tuti, hogy nem erről beszélgetnek egymás között...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!