Más is utálja a délutáni ovis programokat?
Nálunk minden hónapban van, tavaly májusban minden héten volt egy nap, amire menni kellett volna, de ott már többen jeleztük, hogy ez azért túlzás. Ettől függetlenül eddig még minden hónapban volt idén is. Próbáljuk megosztani, hogy a sportnapra apa menjen, akit legalább egy kicsit is érdekel az ilyesmi, a kézművesre elmegyek én, de vannak ilyen megfoghatatlan hülyeségek, amiket csak anyósom élvez, mert mindenen meg tud hatódni, úgyhogy a Márton napi lámpás felvonulásra, meg a Luca napi táncházba ő megy.
A kicsin legalább látom, hogy élvezi, nem tudom, mi lesz, ha nagyobb lesz, mert az iskola is ilyen nálunk...
"Csak úgy megsúgom az óvónők még jobban utálják"
Akkor miért csinálják?
Nálunk nem csinálnak semmi ilyesmit, ezért nem is kell utálkozniuk. Nem jobb?
Egyébként remek óvoda, remek óvónőkkel. Oviidőben programoznak, nem munkaidő után. Évi kétszer van egész ovit megmozgató program: őszi szüret és gyereknap, de ott a szülők vannak befogva.
Valaki már leírta, de ja, ezeket a pedagógusok utálják a legjobban, elhihetitek. A normális munkarend alapból elég nagy teher, de akkor még jönnek mellé ezek az extra programok is, amikre nyilván további (kifizetetlen) idő felkészülni, lebonyolítani, utána rendbe tenni mindent.
Miért kell csinálni? Mert muszáj. "Fentről" is elvárás, hogy legyenek a családot bevonó események, közösségformálás, ezeket meg kell valahogy valósítani. Nem a mezei pedagógusok találják ki ennek nagy részét, hanem azok, akiknek a legkevesebb munkájuk van vele. Én tanító vagyok, nálunk is minden második héten szinte van valami nyűg, a saját családomtól veszem el olyankor az időt, hogy más családokat szórakoztassak. Egyébként egyre kevésbé igénylik a szülők, érthető módon. A gyerekek épp elég időt töltenek az intézményben, a szülőknek is van elég baja. Évente kétszer vagy háromszor még jó is lenne, de úgy látom, lassan a legtöbb intézményben egymást érik a programok.
"Akkor miért csinálják? "
Mert muszáj, egy óvodapedagógus sem jókedvéböl bohóckodik este 6kor még a munkahelyén, mikor a kutya nem fizeti ki neki és nem köszöni meg. Mert a főnök kiadja a feladatot, és ő szépen hazabattyog 4 órakor, majd másnap megkérdezi hogy sikerült.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!