Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Tényleg van arra szabály hogy...

Tényleg van arra szabály hogy ha az édesanya kéri,akkor a nagymamának nem adhatják oda a gyereket,hogy hazavigye oviból?

Figyelt kérdés

Sajnos az óvónő közölte velem amikor mentem volna az unokámért,hogy sajnálja de nem adhatja nekem oda a gyereket kérésre.

Nagyon rosszul esett.

2023. nov. 30. 11:58
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező, a kérdésben azt írod, azt kérte, neked ne adják oda.

Ez nem egészen ugyanazt jelenti, mint a nem mondta, hogy neked odaadhatják...

Most akkor melyik a valós?

2023. nov. 30. 13:53
 22/37 babyboom567 ***** válasza:
89%

De különben biztosan van ilyen szabály,mert pl nevelésbe vett gyereket, a saját szülője sem vihet el az oviból, csak a szoc.munkás vagy a nevelőszülő(vannak nevelt gyerekek nálunk az oviban).

Szóval ha a szülő azt mondja,hogy xy nem viheti el, akkor nem viheti el.

2023. nov. 30. 13:58
 23/37 anonim ***** válasza:
88%
Nálunk is volt lista, hogy ki viheti el. De ha valaki rajta volt, akkor nem kellett külön szólni, hogy ma a nagyszülők mennek a gyerekért, holnap meg a testvérem, pénteken meg én.
2023. nov. 30. 14:02
 24/37 anonim ***** válasza:
93%

"Szóval ha a szülő azt mondja,hogy xy nem viheti el, akkor nem viheti el."

Kivéve, ha pl a szülők való félben vannak,mde még nincs végzés az ideiglenes gyermekelhelyezesrol. Anyuka mondatja, hogy apuka nem viheti el, az óvónő még köteles kiadni apukanak a gyereket.

2023. nov. 30. 14:02
 25/37 anonim ***** válasza:
95%

Hiába vitáztok. Mindenhol van egy "alap ellenőrzés", de a szabályok eltérhetnek. Én például barátnőm kisfiáért mentem egyszer(akkor először egyedül, de már látásból ismertek, mert barátnőmmel többször voltam.) Rajta voltam a listán, de nem volt tervben, hogy én megyek érte, csak váratlan helyzet volt, barátnőm riasztott, mert ő nem tudott menni. A gyerek 0 napos korától ismert, nagyon jóban voltunk, de ugye úgy tudta, hogy anya megy érte. Amikor megjelentem torkaszakadtából üvöltött. Nem adták ki, hiába voltam a listán. Megkérték, hogy hívjuk fel anyukát, hagy beszéljen vele az óvónő és a gyerek is, hogy mindenki megnyugodjon.

Persze, amikor beszélt anyával rájött, hogy minden rendben vele, már semmi baja nem volt. Csak előtte jól beégetett. Az összes szülő úgy nézett rám, mintha valami gyerekrabló lennék 🤣

Egyáltalán nem sértődtem meg, nyugodtan hagynám ilyen oviban a gyerekem, mert tudom, hogy vigyáznak rá.

2023. nov. 30. 14:04
 26/37 anonim ***** válasza:
90%

Higgadjon le mindenki 😆✌

Nálunk sincs anyósom felírva, mert úgysem tudna rendszeresen menni a gyerekért a bölcsibe.

Én írtam a listát, anyukámat írtam bele, mert ő pár utcával arrébb lakik, sanszos h fog majd menni a piciért többször.

De nem azért nincs fent a listán anyósom mert megtiltottuk volna, csak simán azt írtam fel, aki valószínű h járni fog a gyerekért.

Mert amikor töltöttem a papírokat, örültem h lyuk van a s.ggemen és nem gondoltam ennyire végig a dolgokat, hogy lehet h évente 2x az anyósom is fog menni a gyerkőcért, őt is akkor felírom 😉

Nem kell túlgondolni ✌

2023. nov. 30. 14:27
 27/37 anonim ***** válasza:
93%
Nálunk sincs senki más a listán, csak mi szülők, mert 1. csak nekünk van gyerekülés az autóban, 2. én mindig tudok érte menni, előbb, mint bárki más hazaérne. Ha ez változni fog, na akkor fogok másokat is felírni a listára.
2023. nov. 30. 14:41
 28/37 anonim ***** válasza:
93%

Nem azt adják le az oviban, ki nem viheti haza. Van egy lista, aki azon szerepel annak adhatják csak ki, de nekik sem minden esetben, ha valami komolyat látnak megtagadhatják. Nyilván szélsőséges példa, de nálunk megtörtént: apuka jött (volna) a gyerekért, de csatak részeg volt. Az ovi megtagadta, hogy kiadják, felhívták az anyját, hogy ő menjen érte és kérték az apát, hogy távozzon vagy rendőrt hívnak. Lett belőle még gyermekvédelmis ügy is, mert jelentették nekik (jogosan).

Hogy te miért maradtál le a listáról? Kérdezd meg. Lehet eszükbe sem jutott, hogy majd te is mennél érte és csak magukat írták fel.

2023. nov. 30. 14:44
 29/37 anonim ***** válasza:
92%
Nálunk alsóban is le kell adni ilyen listát.
2023. nov. 30. 15:25
 30/37 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem sem kell senkinek túlgondolni.

Nálunk pl férjem a munkájából adódóan reggel fél 6kor indul és este fél 6kor ér haza, tehát halvány lila fingja nincs mi van, mi nincs a gyerekeink óvodájában, pedig falun élünk nem városban, mindent elmesélek neki, csak fejben épp nem sikerül eltárolni.

Nyílván extrém ritka és kivételes esetben megy a gyerekekért.

Nálunk is szólni kell ha más hozza el a gyerekeket.

2023. nov. 30. 16:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!