Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Én nem bejelentve dolgozom....

Én nem bejelentve dolgozom. Az oviba le kell adni a munkahelyem címét. Természetesen leadom. De ezt le ellenőrzik valahol?

Figyelt kérdés

Mert nem bejelentve a rendszerben sem vahyok benne hivatalosan.

Valaki volt/van hasonló helyzetben?

Köszönöm!

2023. nov. 23. 09:32
1 2 3 4 5
 41/42 flora08 ***** válasza:
100%
Ez nagyon furcsa. Azt még megértem, hogy elkérik a munkahelyi telefonszámot, hogy ha neadj'isten valami baj van, ott is hívhassanak, de a KIR-be egészen biztosan nem kell felvinni a szülő munkahelyét. A gyermeked pedig óvodaköteles, tehát az intézménybe járást nem befolyásolja a munkahelyed, ahogy azt sem, hogy meddig lehet az intézményben. A munkanélküli vagy GYED-en, GYES-en lévő szülő gyereke is bent lehet az óvodában, nyitvatartási időben, végig. A kérdés azért lepett meg, mert mikor még óvónőként dolgoztam, mi nem kérhettük el, hol dolgozik a szülő. Volt olyan anyuka, aki nem is dolgozott, hanem nappali tagozatos hallgató volt. Munkáltatói igazolást egyetlen esetben kért az intézményvezető, a covid járvány elején, amikor ügyeleti rendszerben működött az óvoda és csak meghatározott létszámban fogadhattuk a gyerekeket.
2023. nov. 27. 13:54
 42/42 A kérdező kommentje:

Utolsó, régebben is ez volt a normális hozzáállás..mai világ megbolondult.

De azért ha nő vagy, akkor szüljed halomra a gyereket...

Azokat a gyerekeket fel is kéne nevelni. Szeretettel nem fog jól lakni. De ilyen körülmények között mi lesz az anyákkal?

Én komoly házasságban éltem, 2 gyereket terveztünk. A férjem munkahelyi balesetben megsérült, tolószékes lett...elhatárolódott tőlem, tőlünk. Már most kezd újra közeledni. Én mondtam neki, hogy várjuk haza. Övé a döntés...

2023. nov. 28. 12:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!