Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Én nem bejelentve dolgozom....

Én nem bejelentve dolgozom. Az oviba le kell adni a munkahelyem címét. Természetesen leadom. De ezt le ellenőrzik valahol?

Figyelt kérdés

Mert nem bejelentve a rendszerben sem vahyok benne hivatalosan.

Valaki volt/van hasonló helyzetben?

Köszönöm!

2023. nov. 23. 09:32
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
94%
Az óvoda NEM tudja és nem is akarja leellenőrizni, mert nem érdekli őket, hogy te be vagy-e jelentve, nekik a cégtől kell az igazolás, hogy ott dolgozol 15.30-ig, ezért a gyereked bent maradhat délután. Mondjuk már ez az igazoláskérés a részükről is törvénysértés, mert 3 éves kortól óvodaKÖTELEZETTSÉG van, semmiféle további előírás nincs, hogy BÁRMIT is kéne igazolni az anyukának, hogy dolgozik-e egyáltalán, pláne nem hogy hány óráig. Viszont magaddal iszonyatosan kitolsz, mi lesz ha a gyerek beteg lesz?
2023. nov. 23. 12:49
 32/42 anonim ***** válasza:
85%
Mondjuk ez nevetséges,hogy valaki dolgozik,rohan a gyerekéért,stb.,ovi kötelező is,de erre még igazold is mint a bölcsiben. Körberöhögném az óvodát ezután utána járnék ügyvédnél,hogy ez így mennyire állja meg jogilag a helyét,hogy kutakodnak. Már csak azért is,hogy jó alaposan odapörköljek nekik,kis apró lecke. Megkérhetné ha otthon lennél,hogy vidd el délbe,de arra is simán lehet nemet mondani.
2023. nov. 23. 13:22
 33/42 anonim ***** válasza:
87%

Én simán bejelenteném ezt a fenntartó önkormányzatnál, (tértivevényes levélben, hogy ne lehessen elsumákolni) hogy kérem szíves intézkedésüket, hogy az óvoda jogkövető magatartást tanúsítson.

Egyébként falusi óvodákban sokszor olyan a felállás, mintha az óvónő szívességet tenne, hogy ott van a gyerekeddel. Ha mondjuk hivatalosan 17.00-ig vannak, akkor ha 16.00-kor érsz oda a gyerekedért, már csúnyán néznek rád, mondván már mindenki más hazavitte. És kabátba öltöztetve az ajtóban vár már a gyereked. Meg aki kistesóval otthon van, azt nyaggatják, hogy vigye haza ebéd után. Persze, akkor pont mindegyik gyerek felélénkül a sétától és egyik sem fog ebéd után aludni. De ez ugye már nem az ő bajuk lesz.

Ilyet, hogy hivatalosan ilyet írnak elő, még nem hallottam. Ez már egy új szintje a pofátlanságnak.

2023. nov. 23. 13:31
 34/42 anonim ***** válasza:
84%
33# Én is,a nagy igazságérzetem már csak azért sem engedné hagyni ezt ennyiben.:D
2023. nov. 23. 13:39
 35/42 anonim ***** válasza:
1%
Wow. Az sértő, hogy az óvoda kér egy nyamvadt papírt. Az nem baj, hogy a kérdezőt feketén foglalkoztatják. Így se TB, se szolgálati idő a nyugdíjhoz, tulajdonképpen ki se kell fizetni a kérdezőt, mert nem tehet semmit. Ez így nem baj. Ezzel nincs teendő. De az óvodát be kell perelni mert tudni szeretné hol lehet elérni anyukát nap közben. Van baj gazdagon... 🤦‍♀️
2023. nov. 23. 15:22
 36/42 anonim ***** válasza:
86%
35-ös: akkor egy mobilszámot kérne az óvoda. De van baj azzal is, hogy feketén foglalkoztatják, ezt is mindenki megírta.
2023. nov. 23. 15:24
 37/42 anonim ***** válasza:
88%

35-ös, neked az értő olvasás nehézséget okoz magyar nyelven?

Világosan le volt írva, hogy azért kérik a munkahelyről a papírt, mert aki nem dolgozik, annak a gyerekét nem engedik ebéd után ott maradni.

Szó nem volt arról, hogy azért kell, hogy baj esetén elérhessék a szülőt. Amire egyébként a szülő mobilszáma ideális megoldás is lenne, ahogyan 36-os is írta.

2023. nov. 23. 15:36
 38/42 A kérdező kommentje:

Teljesen igazatok van!

33-as nagyon jól megfogta a lényeget..már rosszallóan néznek, hogy a többi már rég otthon van..

Én nem mondtam az elején, hogy feketén dolgozok, csak hogy dolgozom. Van leadva cím és szám is. Oda is és az én mobilom is.

Most kezdték ezt a dolgot pedzegetni, ezért mondtam el, hogy feketén vagyok. Mivel ha nyomozgatnak, akkor hivatalosan nem vagyok sehol.

De nem.tudom hova tenni a gyerekeket és délbe se tud menni senki. Patthelyzet volt.

Ma megmondtam ezt mégegyszer és azt mondták jó lenne, ha megoldanám, hogy elvigyem őket...hát kiakadtam! Sajnos nem akartam, de midnen felgyűlt dolgot beolvastam nekik... Nem bírtam már..

Valász az volt, hogy jó h ha nagyon muszáj maradhatnak ott.. Istenem. Milyen vilag van.

2023. nov. 23. 17:40
 39/42 anonim ***** válasza:
87%
Én nem értem kérdező. Hát dolgozol,ergo nem tudsz értük menni,akkor hogy vinnéd őket haza?Mi az,hogy ezt kérték?Csak én nem értem? Mit szeretnének,felmondasz és ők eltartanak? Biztosan nem hagynám ennyiben,minimum felrúgtam volna. Hú,de büdös a munka nekik.
2023. nov. 23. 18:35
 40/42 A kérdező kommentje:
Ők se nagyon tudják, mint akarnak...
2023. nov. 26. 17:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!