Én nem bejelentve dolgozom. Az oviba le kell adni a munkahelyem címét. Természetesen leadom. De ezt le ellenőrzik valahol?
Mert nem bejelentve a rendszerben sem vahyok benne hivatalosan.
Valaki volt/van hasonló helyzetben?
Köszönöm!
20-es, ne okoskodjál már!
A kérdező örül, hogy feketén fölvették, mert legálisan nem akarták. Az ilyen helyzetekben nem a csillagos eget szokták kínálni a munkáltatók. Mert akkor a munkavállaló mondaná, hogy legyen ennyi a bérköltsége, legyen kevesebb a nettója, csak legyen bejelentve.
Egyébként a kérdésből úgy sejtem, hogy egyedülálló anyuka, akkor meg pláne fogni kell a kiadásokat.
Elnézést..azt akartam írni, hogy ez egy állami ovi, nem magán. Erre az Alföldön nem igazán van magán intézmény. 10 ezer lakosú város.
1 magánbőlcsi volt, de mivel nem volt rá kereslet, megszűnt.
Szóval javítom: Ez nem magánovi*. Így akartam írni.
Az ovóda igazgatója a vezető óvónője annak a csoportnak, ahova a kisfiam jár. Eddig semmi gond se volt ebből..kicsit érteltlenül állok ez előtt.
Én arra gondoltam, hogy valamelyik szülőbek bökhette ez a csőrét, mert most volt szülői értekezlet és mindenen variálnak.
Most délután elmondom mégegyszer a cég nevét (eddig is ve volt írva a naplójukba), elmondom azt is mégegyszer, hogy nem bejelentett aztan ez van kész. 15:30-kor jövök.
Örülnék én annak, ha megengedhetném, hogy ebédkor elhozom őket, de sajnos nem tehetem meg, ezt is mondtam. Tehát ne gonsolják azt, hogy lerázni akarom őket...nem azért vannak.
De álljál már ki magadért! El se kellett volna mondanod, hogy feketén dolgozol, mert majd max. visszaélnek vele.
Közölnöd kellett volna, hogy ne haragudjanak, de jogszabályok alapján a gyermek óvodaköteles éw nem küldhetik haza, és mutassanak jogszabályt, ami szerint igen, te akkor sem adod meg a munkáltatód adatait, mert erre sem kötelezhetnek.
Ennyi. Én nem értem, felnőtt emberek vagytok és fostok az ovónôktől, inkább kirúgatod magad....
Az állami ovi köteles a nyitvatartási időben nyitva lenni, az óvonőknek meg kötelességük a gyerekekre vigyázni, ha még van ott.
A nyitvatartási idő meg nem délig, de még csak nem is 3-ig van, hanem ott valahol 5 óra körülig.
Kérdező, nálunk úgy van, hogy "megkérik" azokat az anyukákat, akik otthon vannak, hogy pénteken vigyék haza ebéd után a gyereket. De azt is mondta az óvónő, hogy hivatalosan ezt sem kérhetik.
Aztán rá két hétre mondtam, hogy megyek dolgozni, nem fogom tudni elhozni. Válasz: "rendben, semmi baj, nyugodtan, örülünk hogy találtál munkahelyet." Egy kérdést sem kaptam, hogy kinek, hol, mikor dolgozom, elfogadták a tényt és kész. De egyébként előtte is ugye mondták hogy nem hivatalos, hogy pénteken vigyük haza, hanem szívesség. És rengeteg gyerek alszik úgy ott, hogy otthon van az anya, nálunk főleg azért, mert ott legalább eszik és alszik rendesen, és egy kipihent, megetetett gyereket kaptam 3 órakor. 🤣 (Most ugye meg már dolgozom)
"Az óvodafenntartónak a nyitva tartás meghatározáskor figyelemmel kell lennie az ágazati törvény 8. § (6) bekezdésére is, amely szerint óvoda esetében a napi nyitvatartási idő legalább nyolc óra, ez az időtartam azonban a fenntartó engedélyével csökkenthető. Amennyiben a fenntartó engedélye alapján az óvoda hat óránál rövidebb napi nyitvatartási idővel működik, a fenntartásához a központi költségvetésből támogatás nem igényelhető. Ha a napi nyitvatartási idő nem éri el a nyolc órát, a költségvetési támogatás nem teljes összegben illeti meg a fenntartót, a támogatás mértékét a központi költségvetésről szóló törvény állapítja meg."
Olvasgasd el tovább is, keress rá külön mindegyik törvényre, s dörgöld az orruk alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!