Unatkozna az oviban?
Októberben kezdte a kislányom az ovit (addig betegségek váltották egymást). Bölcsis nem volt. A napokban gondolkodóba estem, vajon mit csinálnak egész nap a csoportban? Az a megérzésem, hogy unja magát. Nyilván annyit nem foglalkoznak a gyerekkel, mint mi itthon (hisz ott van két tucat kölyök), de akármikor kérdezem mi volt: gyurma, kirakó, gyurma, kirakó...
A könyveket el sem éri olyan magas polcon vannak.
Míg itthon voltunk, igyekeztem változatossá tenni a napjaink, nem is unatkozott soha, mindenféléket játszottunk. És félek, hogy azt érzi, mint én anno oviskoromban, számoltam vissza a perceket, míg jöttek értem a szüleim. Szörnyű kegyetlen szar érzés.
Barátok még nyilván nincsenek, picik még, most kezdték az ovit.
Semmit érdekeset nem mesél az oviról, pedig nagydumás, attól félek nincsenek is élményei. Az egyik óvónő nyugdíj előtt van, nem is túl szimpi, bunkó. A másik (váltásban vannak) kedves, fiatal, aranyos. Állami óvoda.
Mit gondoltok? Hagyjak neki időt? De ha már most ilyen uncsi szar az egész...mire számíthatok?
Nagyon köszönöm!!
Az enyém a bölcsiben unatkozott, ott volt az, amit írsz. Nem beszélő gyerekek, egész nap csak a gondozási tevékenység ment, szakadt pár lapos leporellók, bababiztos hiányos játékok, kevés kintlét..stb
Ehhez képest az ovi minőségi változás volt, nagyon szereti.
Nálunk sem igazán volt közlékeny kiscsoportba. 1-2 szóval letudta, hogy mi volt(függetlenül attól, hogy más témában reggeltől estig levegővétel nélkül tudott mesélni ,beszélni). óvónénik meg mondták, hogy tök jól beilleszkedik, vannak kis barátai, szívesen kézműveskedik, segítőkész...stb...Na ezekből én semmit sem tudtam meg a gyerektől még úgy sem, hogy kérdezgettem hogy mi volt az oviban a legizgibb, mi volt unalmas, mi volt a legrosszabb. Mi este szoktuk ezt eljátszani, mert olyankor valamiért szívesebben mondta el azt a pár szót, amit akart.
Középsőben már többet mesélt, most nagycsoportba meg már este mondja hogy akkor beszéljük meg mi volt a legjobb..stb.Illetve ha van kedve simán hazafelé is.
Amit én hiányolok, hogy csak olyan mondókát és gyerekdalt tud amit itthon tanítottam, haza max azt hozta amit 1-1 előadásukon megtanítottak nekik.De amúgy ezt leszámítva egy csomó kézműveskedés volt és van,sokat vannak levegőn,járnak úszni, van ,,tornaóra" stb.stb..
Szóval azt akarom az egészből kihozni, hogy alapvetően minden csoportban foglalkoztak velük mégis csak idővel kezdett el beszélni róla a gyerekem.Lehet a tiéd is ilyen típus.
Nos, ma reggel megkérdeztem a kislányt, mit szoktak az óvónénik csinálni velük, miket csinálnak együtt, mire közölte, hogy mindig egymással beszélgetnek (mármint a felnőttek), eszegetnek...
Ha megkérdezném az óvónőket, mivel múlatják az időt, még én lennék a fontoskodó, kíváncsiskodó gyökér. Zéró kommunikáció van a szülők felé. Nyugtalanít az egész.
Én már mindenben a kamu kérdést látom, de őszintén szólva nem tudom elkepzelni, hogy a 3 éves gyerek integráltan elòadja otthon, hogy az óvónők "egymással beszélgetnek és eszegetnek".
Egyáltalán mit eszegetnének...
Azt kérdeztem tőle, amit leírtam...nem körmöltem volna ennyit, ha kamu. És ha kamunak véled, ne válaszolj, hagyd figyelmen kívül a kérdésem.
A 3 éves kislányom szó szerint ezt válaszolta. Nem tudom mit eszegetnek, én is nassolok munka közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!