Csak az én fiaim unatkoznak állandóan?
Teljesen normális, sőt fontos, hogy egy gyerek időnként unatkozzon. Mondd nekik azt, hogy ilyen az élet, nem történik mindig valami izgalmas, és próbáljanak meg kitalálni valamit. Hiszen ha már belemelegedtek egy játékba, akkor sosem szoktak unatkozni, csak elkezdeni nehéz.
Az nem baj, ha néha segítesz nekik elindulni, de ne legyen mindig a fenekük alá tolva a szórakoztatás, mert akkor nem fogják tudni, hogy hogyan kell maguktól hozzákezdeni valamihez.
Ez a baj, hogy mindenük van, ahogy irod. Minden ott van kézközelben, talán túl sok minden is, igy értéküket vesztik. Nem készteti őket semmi arra, hogy elővegyék kreativitásukat, vagy gondolkozniuk kelljen.
Én sosem unatkoztam.
Egy udvar maga a játszótér. Ilyen alap dolgokkal pl. hogy két téglát messzebb, egymással szemben állítottuk es azt kellett eltalalni. A versenyszellem nagyobb volt, hogy ki gyűjt több pontot minthogy azzal foglalkozzunk, hogy nem csilivili játék, vagy anyánk nem áll mellettünk.
Vagy foci??? Mindig fociztunk.
Kutya?
Benti akadalypalya, barchoba, kártya, mint régen voltak ilyen tazók, biztis van hasonló. Állatos dokumentum filmeket néztünk, gyerekeknek valót. Szerepjátékoztunk. Vagy csak labdát dobáltunk. Kint néztük az autókat, tippeltünk milyen lesz a következő.
Nem kell annyi ingert adni a gyereknek, mert képtelen lesz valódi játékra :(
A 4-es leírta amit gondolok, illetve amit gyerekpszichológusok is mondanak, nem árt a gyereknek ha időnként "unatkozik". Amúgy ilyenkor nem ajánlasz fel nekik valamilyen házimunkát? Gondolom te ritkán unatkozol ;)
A másik tippem, nekem 6 éves fiaim vannak és rotálom a játékaikat, mindig elpakolok pár cuccot amik aztán néhány hét, hónap után előkerülnek és úgy játszanak vele napokig mintha akkor kapták volna.
Illetve nálunk a rajzolás, színezés mindig bejön ha látom hogy nem tudják lekötni magukat, bár lehet a 11 éves ehhez már "nagy" (ha amúgy nem hobbija).
Ahogy írod, sokat foglalkozol velük, abszolút nem vagy rossz anya, sőt. :)
Nekem a lányom 11 éves, volt pár hetes korszaka, mikor állandóan jött oda hozzánk elkenődött arccal, hogy unatkozik. Már olyan volt, mint akinek tetszik, hogy mondogathatja, mi meg persze befeszültünk tőle, mint Te is, hogy most mi nem foglalkozunk vele eleget?? Aztán ahogy fentebb írta is valaki, a lányomnál is úgy lett, rákattant az olvasásra, és azóta nem unatkozik. Most 2 naponta kiolvas egy-egy lányos könyvet, nem győzünk könyvtárból kikérni könyveket (feladtam, hogy mindig vásároljunk, már azokat is többször újraolvasta, a könyvtárban azért nagyobb a választék, ajtóban kiadják amit kérünk a vírus alatt is). Szerintem hormonális is lehet, legalábbis a lányom néha be van lassulva, semmihez nincs kedve, fáradt, kedvetlen, unatkozik... Lenne mit csinálni, de inkább csak punnyad. Mostanában leszokott erről, nem mondogatja, meg sokat van a nagyszüleinél, de ott is írja, hogy unatkozik, pedig ott kutya, macska minden van, meg egész nap vele foglalkoznak. Szerintem korosztályos lehet, ne vedd magadra. :)
Az enyémek pont fordítva, folyton el vannak foglalva valamivel. 4,5 es 6 éves lányok. Főleg a 6 éves van mindig belemerülve valamibe.
Most hétvégén a legó ment nála, pl szétszed egy mentőautót és leírás alapján újból összerakja vagy repülőt épít.
Geomagot is szeretik nagyon.
Néha kitalálják, hogy kirakják az összes kirakót. Na ez több napos történet, mert sok van, köztük 300-500 darabosak is :)
Rajzolással egész délelőttök elmennek, de van hogy mesekönyvet írogat vagy olvasgat.
Ha rájuk jön a hoppáré, akkor a macskát üldözik vagy madzaggal futtatjàk, vagy kapcsolok nekik diszkózenét és kimozogják magukat, el se kell hagyni a házat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!