Ez normális egy ovi részéről?
Fiam tavaly a helyi oviba járta a kiscsoportot.
Itt 2 vegyes csoport van, 1 db óvónő jut rájuk. Így kb annyi volt a napjuk, hogy a délelött fele benn szabadfoglalkozás, a délelött masofik fele udvar.
Nagyritkán volt, hogy feladatoztak. Csak ha pl jött valami ünnep, arra készültek.
Emiatt is váltottunk.
Most a középsőt egy új oviban járja. (Már tettem fel kérdést, mert középsőben órarendjük van, ott felhomályosítottak, hogy ne sulis szigorra gondoljak).
Viszont ami nekem még mindig fura. Ha szabad foglalkozás van, nem játszhatnak bármivel. Pl nem legozhatnak, kisautózhatnak, mert az "kiscsoportos szint". Ha játszani akar, rajzoljon, menóriázzon, kirakózzon.
Fiam valamelyik nap sírva jött haza, mert legozni szeretett volna, de nem engedték neki az óvónénik.
Ma rákérdeztem, valóban nem szabadott neki. Mert az nem fejleszt címszóval. (Laikus vagyok, de szerintem igencsak hasznos a kreativitásának)
Illetve az udvar. Múlthéten végig jó idők voltak. 1x nem mentek ki az udvarra. Benn feladatoztak, akik járnak meg különórára mentek.
Tényleg nem kellene minden nap kimenniük legalabb egy kicsit?
Félek, hogy megutálja ez a sok tiltás miatt az ovit.
Viszont váltani csak legvégső esetben tudnánk.
"Nagyritkán volt, hogy feladatoztak. Csak ha pl jött valami ünnep, arra készültek.
Emiatt is váltottunk."
"De lehet minden infó nélkül köpködni...."
Van infó, amint idéztem. :-)
Inkább utólag magyarázod a bizonyítványodat, miután egységesen megmondtuk, hogy az előző óvodában kellett volna hagynod.
Arról a pici ellentmondásról nem is szólva, hogy ha kiscsoportban odajárt a gyereked, akkor hogyan tudtad abban az egy évben mégis megoldani, hogy vidd az oviba és hazahozd. Egy év után meg hirtelen "ha fejreállok sem tudom megoldani". Persze.
Ugy, hogy itthon voltam a kicsivel gyeden. Szeptember óta a kicsi bölcsibe jár, így én meg visszamentem dolgozni. Így oldottuk meg tavaly.
És mint írtam, hogy az itteni ovit a megőrző kategória miatt IS, meg az idő, meg egyéb 3 ok miatt hagytuk ott. Szoval nem kell a kákán csomót keresni, mert ez nem változtat a tényeken.
Ovónéni!
Köszönöm!
Felkeresem a vezetőt. De ahogy eddig megismertem, sajnos sok segítséget nem remélek tőle
Megmondom őszintén, 1 szülővel beszéltem erről eddig. Nekik így jó....
1.5 hónapja járunk oda. Belecseppentünk egy összeszokott szülői közösségbe, kb levegőnek néztek eddig a többiek.
Sajnos ha csak ez az ovi van, akkor ez van. Mindenképp vegyél a gyerekednek otthonra legót, kisautót, meg mittudomén, amit tiltanak, és beszéld meg vele, hogy te majd ovi után megengeded neki, hogy ezekkel játsszon.
Amivel van kedve játszani, az neki most pont tökéletes fejlesztő játék. (Egyedül akkor lehet ezzel az elvvel mellélőni, ha a játék mesterségesen túl érdekes, tipikusan az elemes játékoknál merül fel: villog, zenél stb. Ha egy darab faággal köti le magát, az csak akkor lesz érdekes, ha kellően kreatívan játszik vele.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!