Borsodmegyéből Sopronba egy 1 évessel? Ti be mernétek vállalni? Többi lent.
Itthon "mindenünk meg van" értsd ez alatt; teljesen felujított családi kertesház, munkahely, rokonok. És kb ennyi is...
De nekünk ez nem elég. A munkával nem vagyunk megelégedve, a férjem váltana, én a szociális szférában dolgozom hivatástudatból de megélhetés szempontjából nem a legjobb. Máshol is ezt a munkát végezném szerintem, gyerekekkel foglalkozom. A havi bevételünk 600e ft...
Szinte csak vegetálunk. Nem olyan életet élünk mint amilyet szeretnénk. A kisfiúnk miatt jutottunk leginkább erre a döntésre, mert nem szeretnénk hogy ilyen óvodába/iskolába kelljen járnia mint a sötét borsodi kis falvakban megengedett..
Azon gondolkozunk hogy elmennénk Sopronba albérletbe, a párom külföldön vállalna munkát. A pici ott kezdene majd ovit stb. A házunkat itthon nem adnánk el, félretett pénzből próbálnánk szerencsét.
Tudom ott sincs kolbászból a kerítés, nem is ezt várjuk csak szebb életet szeretnénk a kicsinek. Lehetőségeket, ha szeretne azt tudjon sportolni amit akar, ilyen alap dolgokat..
Az egyetlen dolog ami visszatart az a felujított ház, amiért mind a ketten éveket szenvedtünk (20 éves korunktól ) és tényleg csodálatos .. minden olyan amilyennek szerettem volna. Ez tudom hülyeség mert nem ez az igazán fontos az életben, de összeszorul a szívem ha arra gondolok, hogy egy 50m2-es panelra fogom cserélni amiért még fizetek is, itt meg a gyereknek csak 25m2-es gyönyörű babaszobája van...
Kérlek segítsetek, nagyon vívódom belül.
27 évesek vagyunk, elöttünk az élet, nem szeretnénk vegetálni.
Ja aki idejött Sopronba mind azt hiszi az osztrákok majd átcsúzlízzák az euorot mert nekik nem kell...ez a 90es években kb így volt...de azóta eltelt pár èv és kialakultak a legendák...
A legjobbak akiket megkérdez az ember hogy ha ilyen szar miért is vagy itt...erre a válasz mert otthon gáz lenne hogy nem jött be a buli...
Főnixmadárként felszállnak keletről aztán galambként koppannak a zárt ablakon...aztán még nekik áll feljebb, hogy itt mindeki hülye...
Hahó ez egy határváros/zárvány se MO se nem Ausztria...ha nem tudsz németül felejtsd el max csicska leszel...(a nyelvtudásnak nevezett makogást meg nem èrtékeli senki)...azzal max árkot ásol...reggel nyomhatod a gigahell monster kombót aztán be a furgonba kubikolni valami szerb /török kamuvállalkozó építkezésére....ez a valóság...
Mondjuk a "pici ott kezdene egy ovit" alapba nem működik ahhoz kell egy bejelentett osztrák lakcím( magyarul ott az albérlet nem Sopronban...meg mondjuk egy bejelentett állás)...meg micsinálsz a kötelező oltásokkal stb. stb...ennyire ne legyünk naivak az Eu meg Schengen nem arról szól hogy gondolok egyet aztán odaköltözök ahova akarok...
Meg lehet oldani de nem az a kategoria hogy Érdről kõltözok Győrbe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!