Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Borsodmegyéből Sopronba egy 1...

Borsodmegyéből Sopronba egy 1 évessel? Ti be mernétek vállalni? Többi lent.

Figyelt kérdés

Itthon "mindenünk meg van" értsd ez alatt; teljesen felujított családi kertesház, munkahely, rokonok. És kb ennyi is...

De nekünk ez nem elég. A munkával nem vagyunk megelégedve, a férjem váltana, én a szociális szférában dolgozom hivatástudatból de megélhetés szempontjából nem a legjobb. Máshol is ezt a munkát végezném szerintem, gyerekekkel foglalkozom. A havi bevételünk 600e ft...

Szinte csak vegetálunk. Nem olyan életet élünk mint amilyet szeretnénk. A kisfiúnk miatt jutottunk leginkább erre a döntésre, mert nem szeretnénk hogy ilyen óvodába/iskolába kelljen járnia mint a sötét borsodi kis falvakban megengedett..

Azon gondolkozunk hogy elmennénk Sopronba albérletbe, a párom külföldön vállalna munkát. A pici ott kezdene majd ovit stb. A házunkat itthon nem adnánk el, félretett pénzből próbálnánk szerencsét.

Tudom ott sincs kolbászból a kerítés, nem is ezt várjuk csak szebb életet szeretnénk a kicsinek. Lehetőségeket, ha szeretne azt tudjon sportolni amit akar, ilyen alap dolgokat..

Az egyetlen dolog ami visszatart az a felujított ház, amiért mind a ketten éveket szenvedtünk (20 éves korunktól ) és tényleg csodálatos .. minden olyan amilyennek szerettem volna. Ez tudom hülyeség mert nem ez az igazán fontos az életben, de összeszorul a szívem ha arra gondolok, hogy egy 50m2-es panelra fogom cserélni amiért még fizetek is, itt meg a gyereknek csak 25m2-es gyönyörű babaszobája van...

Kérlek segítsetek, nagyon vívódom belül.

27 évesek vagyunk, elöttünk az élet, nem szeretnénk vegetálni.

2023. okt. 7. 10:10
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
Én megértelek, és igen, van olyan szituáció amikor mennék. De abban egyetértek másokkal, hogy nem hirtelen felindulásból bele a világba, és szigorúan hagyva menekülőutat vagy utakat. Egy csomó embernek bejön egy ilyen húzás, és sajnos vannak jó páran, akiknek egyáltalán nem, sőt. Az rajtatok és az előrelátásotokon múlik, hogy ti melyiket lesztek.
2023. okt. 7. 12:56
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

10 éve örültek hogy van aki dolgozzon. Ma már ha nem tudnak vele kommunikálni, nem veszik fel, mert van 5 másik jelentkező aki meg tud.

Ma el kell kezdeni németet tanulni, tele a net online tanárokkal is, ha ott nincs lehetőség.

Nem holnap indulnátok igysem, 1,2 hónap alatt egy alap szintre legalább el lehet jutni.

Sok kategoriával jól lehet keresni, de kell beszélni. Honnan fogja tudni mi a munka, mit hol hova kell vinni, igy nem lehet szerintem.

2023. okt. 7. 13:05
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

Én nem teljesen értem a helyzetet. Amikor letettétek a voksot amellett, hogy házat vesztek és felújítjátok, akkor nem láttatok, hogy gyereket szeretnétek és ez probléma lehet? Mert Borsod nagyrészén azért nem újkeletű a probléma. A férjem is onnan jött el, pedig ő még élhető helyen lakott. Én más vidéki városból származom, ahol szintén nehézkes a helyzet. Valamilyen munkát mindig találnak az emberek, de engem ez nem elégített ki. Én azzal akartam foglalkozni, amit szeretek. Budapesten találkoztunk már, mostmár Fejér megyében élünk (épp a határán) és budapesti agglomerációban dolgozunk. Mérnökök vagyunk, alkalmazottként dolgozunk, így nem keresünk kimagaslóan jól, de rosszul sem. Nem igazán van igényünk arra, hogy a "többért" elköltözzünk máshova, akár külföldre. Ha mennénk, annak egy oka lenne. Az pedig az, ha a jelenlegi omladozó tendencia rohamosan fokozódik (eü, oktatás, stb.)

A szülőktől távol azt is mérlegelni kell, hogy nincs kire számítani. Nem tudom a nagyira bízni a gyereket egy estére, vagy ha éppen beteg, vagy csak el kéne érte ugrani az oviba, mert bent kellett tovább maradnom. Bármennyire szeretnének segíteni és bármennyire jönne jól, nem tudnak. Fizetett segítségünk van, ez már is belekalkulálandó ugye.

A házatokat hülyeség üresen ott hagyni, ki kell adni. Tudtok-e megbízható(nak tűnő) bérlőt találni?

Szerintem egyszerű az út. Nézegessétek mennyibe kerül egy albérlet, a párod pedig kezdjen el munkát keresni. Nézzétek meg mennyiért tudnátok kiadni a házatokat és kb. látni is fogjátok, hogy van-e értelme.

2023. okt. 7. 13:48
 24/34 anonim ***** válasza:
54%
Ha már menni akartok essetek neki intenzéven a német nyelvnek, és 1 évvessel ne magyarba maradjatok hanem menjetek határon túl az itteni oktatásnak vége, hülye bírkákat akarnak nehogy t{bbet tudjanak, mert akkor nem állnak be a nyájba.
2023. okt. 7. 14:14
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

De, ment ki ismerős Hollandiába nyelvtudás nélkül, másfél évig fele annyit keresett, úgy lehúzták, azt sem tudta mi hány méter.

Illetve van másik, aki Ausztriában 2000 euro körül keres. Hát nem tudom, nem hangzik valami nagy összegnek már még itt sem.

Szóval nagyon nem mindegy az egyéni kompetencia.

2023. okt. 7. 15:39
 26/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek megy a zöld. Ezért is tettem fel a kérdést, hogy válaszokat kapjak - akkor is ha nem az amit hallani szeretnék. Attól még igazak.

Igen, mindenképp fontos a nyelv ha olyat szeretnénk csinálni amivel megyünk,jutunk is valamire.

Nyilván mindenhol fényesebb a jövő ennél, de szerintetek melyik az a magyar város ami élhető?

-Ahol nem kell félnem attól, hogy milyen gyerekek veszik körül a kicsit

-Van munkalehetőség

-Van élet, kultúra - itt szemetelnek, okádék a környezet, nincs rend és rendszer...

Szerintem nincsenek nagy igényeim. Rettegek attól, hogy 2-3 éves lesz a kisbabám 😔

2023. okt. 7. 17:40
 27/34 anonim ***** válasza:
Menjetek, csak okosan. Sokat változott a helyzet az elmúlt 10 évben, arra készüljetek, mert gond lesz. Kell a nyelv. De biztos hogy jobb lesz a gyereknek máshol felnőni.
2023. okt. 7. 17:59
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

5-ös válaszoló vagyok, soproni. Nyelvtudás nélkül esélye sincs a férjednek jobb munkára, a betanított sor mellettiekre maximum. Azonban ezek is telítettek és ezzel nem is keresne annyit, hogy Sopronban jó körülményeket biztosítson nektek.

Tanuljon meg németül, utána van esélye :)

2023. okt. 7. 18:34
 29/34 anonim ***** válasza:
37%

kérdező, külföldben nem gondolkodtok? én ha már borítanék, akkor nem maradnék határon belül

nekünk Svédország a cél

2023. okt. 7. 19:26
 30/34 anonim válasza:
50%
Ugyanúgy költöztünk Sopronba vidékről. Hogy megérte e? Nem!!! Hatszor annyit keresek, de kell még 40 év mire veszünk itt valami ingatlant. A szomszédok egymás hegyén hátán, parkoló nincs, a közlekedés katasztrófa, egy nagy valami az egész.
2023. okt. 9. 19:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!