Borsodmegyéből Sopronba egy 1 évessel? Ti be mernétek vállalni? Többi lent.
Itthon "mindenünk meg van" értsd ez alatt; teljesen felujított családi kertesház, munkahely, rokonok. És kb ennyi is...
De nekünk ez nem elég. A munkával nem vagyunk megelégedve, a férjem váltana, én a szociális szférában dolgozom hivatástudatból de megélhetés szempontjából nem a legjobb. Máshol is ezt a munkát végezném szerintem, gyerekekkel foglalkozom. A havi bevételünk 600e ft...
Szinte csak vegetálunk. Nem olyan életet élünk mint amilyet szeretnénk. A kisfiúnk miatt jutottunk leginkább erre a döntésre, mert nem szeretnénk hogy ilyen óvodába/iskolába kelljen járnia mint a sötét borsodi kis falvakban megengedett..
Azon gondolkozunk hogy elmennénk Sopronba albérletbe, a párom külföldön vállalna munkát. A pici ott kezdene majd ovit stb. A házunkat itthon nem adnánk el, félretett pénzből próbálnánk szerencsét.
Tudom ott sincs kolbászból a kerítés, nem is ezt várjuk csak szebb életet szeretnénk a kicsinek. Lehetőségeket, ha szeretne azt tudjon sportolni amit akar, ilyen alap dolgokat..
Az egyetlen dolog ami visszatart az a felujított ház, amiért mind a ketten éveket szenvedtünk (20 éves korunktól ) és tényleg csodálatos .. minden olyan amilyennek szerettem volna. Ez tudom hülyeség mert nem ez az igazán fontos az életben, de összeszorul a szívem ha arra gondolok, hogy egy 50m2-es panelra fogom cserélni amiért még fizetek is, itt meg a gyereknek csak 25m2-es gyönyörű babaszobája van...
Kérlek segítsetek, nagyon vívódom belül.
27 évesek vagyunk, elöttünk az élet, nem szeretnénk vegetálni.
Akik elindulnak a nagyvilágba mindenki nyelvismerettel tette? Nem hiszem. Nyilván könnyebb...
Egyébként a vegetálast úgy értem hogy más örülne ilyen életnek de nekünk más az elvárás.
A legtöbb ember nyelvismerettel vagy /és kapcsolatok útján megy ki külföldre. Nagyon telített az osztrák piac, egyre nehezebb ott is munkát találni.
Mi 6 évet éltünk a határ mellett, sok barátunk azért nem tudott kint elhelyezkedni mert csak angolul beszélt. Alap már kint a német, angol pedig ezentúli extrának számít.
Én aláirom, hogy megban az összes jogsija.
De nyelv nélkül hogy akar pl egy fuvarlevelet kitölteni? Vagy egy útbaigazítást kérni? A lerakónál megbeszélni a teendőket?
Nyelv nélkül halott ember kinn.
Persze. Elöbb utóbb beletanul. De pl egy állasinterjún meg kézzel-lábbal mutogat? Vagy gyors beírja a google fordítóba? Munkaszerződést aláírja, de azt sem tudja mit ír alá.
Szerinted melyik cégnek kell így?
Férjem unokatesója is megszerezte az összes jogsit, hogy majd elmegy nemzetközibe kamionozni.
2 éve nem kap itthon (!) Melót, mert hogy akar kimenni nyelvtudás nélkül?
Igen igazad van ebben is teljesen. Mindenkinek megy a zöld.
Úgy érezzük ha most nem lépünk sosem fogunk tudni..
Hát borsodban én sem maradtam, de Pest megyében is jól élünk. Borsodhoz képest sokkal több a lehetőség. Férjem egyedül megkeres 600-700at, plusz amit én hozzáteszek, jelenleg csak alkalmikból. Ha kellene, fusizni is tudna itt, jó a szakmája hozzá. 2 gyerekünk van, itt kitűnő az óvoda. Iskola már nem olyan jó itt, de van a környéken más lehetőség. Saját házunk lett, amit az első gyerek fél éves korára sikerült megvenni.
Sopron és Győr környéke szerintem ma a legdrágább hely az országban, mert nyilván a fele a népnek onnan kijár dolgozni.
Borsodban én sem maradnék, teljesen megértelek, de a ti helyzetetekben Sopronban sem lenne jobb szerintem. Én néznék egy szimpatikus helyet az országban, nem csak a 2 vége létezik.
megértelek. Mi is jól keresünk (nálatok valamivel jobban), de csak egy panelunk van, kb esélytelen a ház, mert olyan árak vannak, hogy amit eladunk, arra még 20M hitel (ami mire visszafizeted 45M lesz...) és akkor arra megy az életünk, hogy fizetjük a hitelt, de semmi olyan nyaralás, amire vágyunk...
Mi is indulunk, csak kicsivel messzebbre...
(aki meg nem érti.. nézzétek meg, mennyi a ponthatár tanár szakon. a következő az lesz, hogy alkit felvesznek, mehet is órát tartani. Segítek, 2-es érettségivel már mehetsz tanárnak ;) )
"Akik elindulnak a nagyvilágba mindenki nyelvismerettel tette? Nem hiszem. "
Nem, nem mindenki. De kizartnak tartom, hogy épeszű ember nyelvismeret nélkül, gyerekkel menne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!