Borsodmegyéből Sopronba egy 1 évessel? Ti be mernétek vállalni? Többi lent.
Itthon "mindenünk meg van" értsd ez alatt; teljesen felujított családi kertesház, munkahely, rokonok. És kb ennyi is...
De nekünk ez nem elég. A munkával nem vagyunk megelégedve, a férjem váltana, én a szociális szférában dolgozom hivatástudatból de megélhetés szempontjából nem a legjobb. Máshol is ezt a munkát végezném szerintem, gyerekekkel foglalkozom. A havi bevételünk 600e ft...
Szinte csak vegetálunk. Nem olyan életet élünk mint amilyet szeretnénk. A kisfiúnk miatt jutottunk leginkább erre a döntésre, mert nem szeretnénk hogy ilyen óvodába/iskolába kelljen járnia mint a sötét borsodi kis falvakban megengedett..
Azon gondolkozunk hogy elmennénk Sopronba albérletbe, a párom külföldön vállalna munkát. A pici ott kezdene majd ovit stb. A házunkat itthon nem adnánk el, félretett pénzből próbálnánk szerencsét.
Tudom ott sincs kolbászból a kerítés, nem is ezt várjuk csak szebb életet szeretnénk a kicsinek. Lehetőségeket, ha szeretne azt tudjon sportolni amit akar, ilyen alap dolgokat..
Az egyetlen dolog ami visszatart az a felujított ház, amiért mind a ketten éveket szenvedtünk (20 éves korunktól ) és tényleg csodálatos .. minden olyan amilyennek szerettem volna. Ez tudom hülyeség mert nem ez az igazán fontos az életben, de összeszorul a szívem ha arra gondolok, hogy egy 50m2-es panelra fogom cserélni amiért még fizetek is, itt meg a gyereknek csak 25m2-es gyönyörű babaszobája van...
Kérlek segítsetek, nagyon vívódom belül.
27 évesek vagyunk, elöttünk az élet, nem szeretnénk vegetálni.
Kinek mi az igénye..
Mondjuk én nem akarom elhinni, hogy ott nálatok abszolút nincs semmi lehetőség a gyereknek..
Mennyire reális párodnak az Osztrák munka? Beszél németül? Én gyerekkel 0-ra nem mennék, előre menne a férjem, hogy legalább egy biztos munkánk legyen a költözésre.
Írjatok pénzügyi tervet. Ti mennyiért tudnátok kiadni a házatokat?
Sopronban körülbelül 200 körül mennek az alap albérletek. Te kb ugyanennyit keresnél, a párod pedig ha talál munkát az jó eséllyel minimálbéres lesz. Nézzetek meg úgy hogy jöttök ki és mérlegeljetek.
Mi is 600ból élünk, 2 éve. Gyeden vagyok, kerek 100ezer ft. Férjem 500at keres.
Ennek ellenére 2 autót fenntartunk, a házat folyamatosan újítjuk, nyaralni is voltunk 1 hetet.
Ilyekor mindig elgondolkodok, hogy lehet mi csinálunk valamit rosszul.
Egyébként én 1000%, hogy nem mennék. Ott van a ház. Rokonok. Segitség nélkül az ország másik felére én biztos nem mennék el.
Férjem is borsodból jött. Ennek ellenére nem egy buta ember. Sőt. Saját vállalkozása van, a maga ura. (Egyébként fejérben lakunk).
Én a helyetekben a te munkahelyeden váltanék. Oké, aláirom szép munka. De ha nem jövedelmez?!
Soproniként tudok nyilatkozni, hogy jelenleg az osztrák munkaerőpiac erősen telített. Nem tudom mi a szakmája a férjednek, de első körben mindenképp fix munkát kellene találnia.
Emellett itt Sopronban szinte minden az ausztriai fizetésekhez van igazítva, egy normál albérlet 120-150.000nél kezdődik. Igazából szerintem akkor lehet itt jól megélni, ha mindketten Ausztriában melóztok.
Ha a gyereked lehetőségeit tartod szem előtt, mindenképp jó döntés.
Mit csinálna a férjed kint?
Az albi 150-200 alsó hangon, de iskola, óvoda, sport szempontjából biztos hogy jobb.
En erre csak sógorék példáját tudom leírni.
Itt Fejérben van egy fullos házuk. Tenyleg marha szépen felujították.
Mind a kettőjüknek jó szakmája van. Sógorom villanyszerelő, felesége asszem könyvelő. Havi 7-800 simán megvolt nekik. De nagysasszonynak ez kevés, neki semmi nem elég.
Igy összepakoltak, elköltöztek Szombathelyre.
Az albérlet kapásból 200+rezsi. 2 gyerek van, ovisok. Körzetis ovijuk nincs, így maganba járatja őket. +kb 200ezer.
Sógor kiment az osutrákokhoz, minimálbérre. Asszony elhelyezkedett egy irodában. Nem tudom mennyit keresnek. Emellett itthon a házat kiadták.
Rosszabbul élnek, mintha nem mentek volna el.
Hiába jobb a fizu (ha jobb), ott kapásból más árak vannak a sima boltban is, mint itt.
Mellette minden nap ingázik sógor iszonyú sokat eltankol. Havi 1x hazajárnak 4 napra. Ismét rengeteg üzemanyag. Mellett ott a házuk, de mivel ki van adva, hotelbe mennek.
Idén nyáron, hogs megmutassák, milyen jó a "kinti élet", 2 hétre elmentek nyaralni. Hitelből.
Az összes megtakarításukat felélték.
Szóval az én meglátasom szerint semmivel nem jobb, mint nyugton itthon ilyen jövedelem mellett megmaradni.
A férjem jelenleg állami cégnél dolgozik ami nem valami jövedelmező. Nekem most a gyedem 190 ezer ft.
Nyelvet nem beszéli, arra számítunk hogy a jogsival el tudna helyezkedni mivel nem mindenkinek van meg az összes megszerezhető. Gondolok itt E kategóriára pl. Fuvarozni tudna.
Én angolul elboldogulok, jelenleg is tanulok pedagógiát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!