Kakis maradt a popsi az oviban, ti szólnátok?
Kislányom 1 hónapja kezdte az ovit, előtte bölcsisként ilyen probléma nem volt.
Ma elhoztam ebéd után és azóta nagyon fáj a popsija, kakis volt a bugyija is. Azt mondta szólt az óvónéninek a wc-n, de nem jött senki segíteni.
Hogyan jelezzem ezt, hogy ne forduljon elő többé ilyen?
1 műszakban 1 óvodapedagógus dolgozik, aki nem hagyhatja magára a csoportszobában lévő másik 28 gyereket, csak azért, hogy kakis popót töröljön.
A dadus néni pedig általában kint van a konyhán, mosogat, mos, vasal, készíti elő a tízórait, ebédet, uzsonnát, teát főz, takarít, stb. Csak akkor van a gyerekek között, ha tízórai, ebéd,uzsonna van, vagy öltöztetni kell a gyerekeket az udvarra való kimenetelhez, vagy a délutáni pihenéshez rendezi át a csoportszobát, vagy esetleg ha tornához kell átöltözni, illetve arra az 5 percre amíg az óvónő kiszalad a mosdóba.
Pedasszisztens is általában 1 van az egész óvodában és ingázik a csoportok között.
Vagyis nincs egy felnőtt sem, aki haptákban állna, hogy a gyerekek fenekét törölgesse.
Ez a kőkemény valóság! A bölcsiben más volt a helyzet, mert ott több dolgozó van, kevesebb gyerekre. De az oviban erre már nincs kapacitás.
Kivétel, ha a gyerek éppen akkor kakil, amikor az egész csoport mosdózik es jelen van az óvodapedagógus vagy a dajka vagy a pedasszisztens(udvarra menetel előtt/után, ebéd előtt/után, uzsonna előtt/után).
Egyébként a nap többi részében, a gyerek kikérezkedik mosdóba, az óvónő pedig kiengedi egyedül, vagy ha túl kicsi a gyerek és vegyes csoportba jár, akkor egy nagycsoportos gyerek kíséretében engedi ki.
Sajnos ezek a tények! Tudom kellemetlen, igazad is van, de egyszerűen erre nincs kapacitás.
Óvodában dolgozom.
Tudom, hogy nincs kapacitás, ezért sem akarom megbántani az óvónőket.
Azt tanácsoltam a kislányomnak, hogy legközelebb max húzza fel a bugyit, nacit, menjen szóljon neki és visszamennek a wchez elintézni.
Kedves 2., sajnos nagyon hamar kicsípi neki, piros lett, talán már korábban is piros volt csak nem fájt még.
4#
Ezen most hangosan felnevettem. 😂
Nem, nem azzal van a baj, hogy mondod a gyereknek illetve próbálod tanítani ovitól.
Csak azt felejted el, hogy rengeteg kisgyerek képtelen rá, mert nem ér el a keze a fenekéig még 4-5 évesen sem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!