Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Kisfiamat megverte az óvonő,...

Kisfiamat megverte az óvonő, mitcsináljak?

Figyelt kérdés
3éves kisfiam most kezdte az ovit, ma volt a 3madik napja , mentem érte ebéd után , mondták az ovonők hogy jolviselkedett nem volt gond vele, nem sirt egesznap, haza fele láttam a kisfiam arcán a rászáradt könnyeit mindkét szeme alatt fehér volt oda volt száradva, kérdeztem tőle hogy sirt e mondta hogy sirt es nagy nehezen elmondta hogy az ovónéni megverte a lábát mert homokkal meg szort egy kisfiut, szerintetek ez ok arra hogy egy idegen ovonő bántsa a gyerekem??? Ahol mutatta hogy megütotte ott van egy kis karmolás nyom is és piros körülötte , nem nagy de ő mutatta hogy ott ütötte meg, és tegnap is ott kellett hagynom de tegnap sirt mert ott hagytan es meselte hogy kiabalt vele az ovoneni mert sirt,, normálisak az ilyenek??? Mitcsinaljak??
2023. szept. 15. 14:05
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
14%
23#-nak igaza van. Persze miért kockáztatná...Hát mondjuk nálunk is volt olyan tanárom gyerekkoromba,hogy beszélt osztálytársam órán,erre odament a tanár olyan pofont lekevert,hogy csak úgy csattant. Majd mikor közölte osztálytársam,hogy erről majd a rendőrségen is beszélgetnek egyet akkor,szünetbe úgy ment oda hozzá,hogy hát ő nem úgy gondolta meg ilyenek....aha,ja. Ráadásul nem is a notórius rossz gyerek volt,de az se lenne mentség. Amellett voltam bölcsődei gyakorlaton évekkel ezelőtt és bár nem bántalmazás volt,de azért ne legyenek sokaknak kétségei. Úgy beszélt az egyik a gyerekekkel alpárin,hogy ha az enyémmel beszélne így fel is rúgnám. Tehát azért persze kitalálnak dolgokat,de azért el is kell gondolkozni ezen,mert tegyük fel igaz volna,óvónő tagadna,a gyerek a szülőhöz soha nem fog fordulni,mert anya úgyse hiszi el.
2023. szept. 15. 18:38
 32/44 A kérdező kommentje:
21# szerintem te gondolkodj es ertelmezd amit irtam, ha ott lettem volna szerinted hagyom hogy megverje az ovonő, beszoktatáson van elso nap enis ott lehettem vele de mar 2 napja ott kell hagynom par orara, ha meg üti a lábat meg karcolhatja a körmével az ovonő erre nem gondoltal? Nem kell azt mondani hogy csak kitalálta az egészet, mert eddig nem szokott semmit kitalálni foleg nem ilyet, és mivan ha igazat mond és senki nem hisz neki mert gyerek, azert mert gyerek nem szabad semmit elhinni neki, tudod a gyerekek altalaban elmondják az igazat csak senki nem veszi komolyan őket, elhiszem hogy vannak olyan gyerekek akik kitudnak talalni sokminden mesebe illő dolgokat de ismerem a fiamat ő még nem elég érett ahoz hogy ilyeneket kitaláljon, nem minden 3éves egyforma! Oke tegyuk fel hazudik de ezt nem tudhatom biztosra igy vigyem minden nap ovodaba hogy kozben bennem van a hogy mivan ha igaz, szoval értitek
2023. szept. 15. 19:11
 33/44 anonim ***** válasza:
86%
Oké akkor menj be csapj botrányt, aztán ha kiderül hogy nincs igazad, meg nem fogod rteni miért utálják ki a gyereked az összes óvodából...
2023. szept. 15. 19:20
 34/44 A kérdező kommentje:
Ki mondta hogy botrànyt csapok??? De gondolkodj mar! Te mit tennél a helyembe? Nem szolnál semmit ha a gyereked ezt állitja kozbe lehet igazat mond ?
2023. szept. 15. 19:23
 35/44 Derjaderja ***** válasza:
99%
Nekem a sérülés leírása furcsa. Karmolás? Gondolod, megkarmolták?
2023. szept. 15. 19:30
 36/44 anonim ***** válasza:
96%

De Kérdező, többen is írták, hogy normális hangnemben, nem támadóan érdeklődj az óvónőnél, hogy mi történhetett, hogy a gyereked lábán van ez a sérülés... ezek szerint nem tetted meg? Mert nagyon azt írtad, hogy még ma utánajársz?

Ehelyett órák óta itt rugózól a gyakorin.

Ja: és ne hidd, hogy a te kisfiad nem színezi ki a saját gondolatait. Ez teljesen normális, sőt elvárható egy 3 évesnél, a fejlődésük része. Nem hazudnak, mert még azt sem tudják, mi az. De sokszor nagyot mondanak, ahogy erre számos példát írtak az előttem válaszolók. Gondolkodj már el ezen, légy szíves.

2023. szept. 15. 19:34
 37/44 anonim ***** válasza:
89%

Tudod az a baj, hogy te is pont az az elfogult szülő típus vagy , aki nem képes felfogni, hogy bubukának ez életkori sajátosság, egy 3 éves gyerek totál másképp látja a világot mint egy felnőtt, és pont most vannak abban a korban mikor a képzelet szárnyra kap..

És nem, a te gyereked sem másabb ebben.

2023. szept. 15. 19:39
 38/44 anonim ***** válasza:
22%

Óvónőként és két gyermekes anyaként engem meghökkentettek ezek a válaszok. Persze, a gyerekek ilyenkor még sokszor összemossák a fantáziát a valósággal, de szerintem egy anya ismeri annyira a gyerekét, hogy egy ilyen esetben látja rajta, hogy igazat állít-e. A leírás alapján a kisfiú pontosan olyan érzelmi reakciót mutat, ami az elmesélt sztori következménye lehet. Aki meg azt mondja, hogy egy óvónő nem csinál ilyet, annak elmondom, hogy sajnos én az elmúlt években 2 különböző óvodában, 2 különböző óvónőtől láttam hasonlót. Az egyik napi szinten rángatta az egyik kisfiút, ezt jeleztem az igazgatónak. A másik megpofozott egy gyereket, ezt ő maga büszkén bevallotta a szülőnek. Ne gondoljuk, hogy aki óvónő, az normális is. Semmiféle pszichológiai feltételnek nem kell megfelelni ahhoz, hogy valaki óvónői diplomát kapjon.

Kérdező, szerintem se csapj balhét, de alaposan járj ennek utána! Beszélj az óvónővel úgy, hogy a gyerek is ott van. Nem biztos, hogy beismeri, de pl. ott látod, hogy a fiad hogyan reagál és az óvónő mit szól a kérdéshez...ha továbbra is igaznak gondolod, beszélj az óvodavezetővel. És kérd át másik csoportba a gyereket.

2023. szept. 15. 19:41
 39/44 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszönöm a válaszod, sok ember aki ide irogat nem képzeli magát a helyembe sot lehet gyerekuk sincs , szoval ennyit erről egyebként nem szoltam még az ovonőnek egyszeruen nem tudom mit csinaljak ha hetfon is ezt hallom a gyerektol hogy valami torténik megint ide fogok irkálni cselekedni fogok es nem fogom hagyni, csak egyszeruen tanacstalan voltam, nehéz kérdés ez hogy mi a helyes ilyenkor
2023. szept. 15. 20:20
 40/44 A kérdező kommentje:
*nem ide fogok irkálni, én csak nem akarok problémakat az ovodával
2023. szept. 15. 20:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!