Kisfiamat megverte az óvonő, mitcsináljak?
De Kérdező, többen is írták, hogy normális hangnemben, nem támadóan érdeklődj az óvónőnél, hogy mi történhetett, hogy a gyereked lábán van ez a sérülés... ezek szerint nem tetted meg? Mert nagyon azt írtad, hogy még ma utánajársz?
Ehelyett órák óta itt rugózól a gyakorin.
Ja: és ne hidd, hogy a te kisfiad nem színezi ki a saját gondolatait. Ez teljesen normális, sőt elvárható egy 3 évesnél, a fejlődésük része. Nem hazudnak, mert még azt sem tudják, mi az. De sokszor nagyot mondanak, ahogy erre számos példát írtak az előttem válaszolók. Gondolkodj már el ezen, légy szíves.
Tudod az a baj, hogy te is pont az az elfogult szülő típus vagy , aki nem képes felfogni, hogy bubukának ez életkori sajátosság, egy 3 éves gyerek totál másképp látja a világot mint egy felnőtt, és pont most vannak abban a korban mikor a képzelet szárnyra kap..
És nem, a te gyereked sem másabb ebben.
Óvónőként és két gyermekes anyaként engem meghökkentettek ezek a válaszok. Persze, a gyerekek ilyenkor még sokszor összemossák a fantáziát a valósággal, de szerintem egy anya ismeri annyira a gyerekét, hogy egy ilyen esetben látja rajta, hogy igazat állít-e. A leírás alapján a kisfiú pontosan olyan érzelmi reakciót mutat, ami az elmesélt sztori következménye lehet. Aki meg azt mondja, hogy egy óvónő nem csinál ilyet, annak elmondom, hogy sajnos én az elmúlt években 2 különböző óvodában, 2 különböző óvónőtől láttam hasonlót. Az egyik napi szinten rángatta az egyik kisfiút, ezt jeleztem az igazgatónak. A másik megpofozott egy gyereket, ezt ő maga büszkén bevallotta a szülőnek. Ne gondoljuk, hogy aki óvónő, az normális is. Semmiféle pszichológiai feltételnek nem kell megfelelni ahhoz, hogy valaki óvónői diplomát kapjon.
Kérdező, szerintem se csapj balhét, de alaposan járj ennek utána! Beszélj az óvónővel úgy, hogy a gyerek is ott van. Nem biztos, hogy beismeri, de pl. ott látod, hogy a fiad hogyan reagál és az óvónő mit szól a kérdéshez...ha továbbra is igaznak gondolod, beszélj az óvodavezetővel. És kérd át másik csoportba a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!