Kisfiamat megverte az óvonő, mitcsináljak?
Adj neki te is egyet!
Ha azt tanulja,hogy mindent következmények nélkül meg lehet úszni,akkor nagyot fog csalódni mikor kiderül hogy nem.
Három éves lányom olyan komoly arccal közöl velem lehetetlen dolgokat, hogy én már mindent fenntartásokkal kezelek.
Legelső nap azt mesélte, hogy az óvónő meg az egyik gyerek verekedtek egymással. Szerinted igaz? 🤣
Én is arra gondolok, hogy az óvónő leporolta a lábát, lehet hogy kicsit megsértette valahogy közben, de az is lehet hogy teljesen máshol szerezte azt a sérülést, és semmi köze az óvónőhöz. Biztos hogy nem rögtön az óvodavezetőhöz mennék, hanem megkérdezném NYUGODTAN az óvónőt, hogy mi történt.
Kérdező, egy 3 éves gyerekek nagy része nem tudja hogy mi a különbség igazság és hazugság között. A képzeletük viszont kiszínez sok mindent, ezért piszlicsáré dolgokat is fel tudnak nagyítani úgy, hogy az ember meglepődik.
Ezért tanácsolják itt többen is (nagyon helyesen!) hogy nyugodt hangnemben, nem támadva kérdezz rá az óvónőnél. De a kommentjeidet olvasva te már prekoncepciókat gyártasz, hogy a te gyereked nem hazudik, az óvónő hazudik - hát így nehéz lesz. Lehet, hogy kicsordult valami miatt a könny a gyereked szeméből, de az óvónő nem is vette észre, mert jelentéktelen dolog volt, és neki ott van másik 20 gyerek is, akire figyelnie kell.
A lányom 3 évesen kezdte a bölcsit. Halál nyugodtan előadta,hogy tűz volt a bölcsiben, hogy ki kellett menniük stb stb.
Csak látott egy tűzoltóautót. Ennyi.
Kerdezo, olvass kicsit a gyerek feljodes lelektanarol.
Egy 3 eves NEM tudja, hogy mi az, hogy hazudni, nekik meg minden egyforma. Amit a kis agya kitalal, neki ugyanolyan valos, mint ami megtortent.
Gyerekkorhazban dolgozom, ha tudnad miket mondanak ! Egyebkent ez a veres, verekedes nagyon megszokott kitalacio, kb. minden masodik gyerek mondja, hogy verik otthon ( az enyem is anno, es soha nem ertem hozza egy ujjal sem , az apjaval meg nem talalkozik, tehat mas nincs ) .
Nem biztos, hogy igaz. A főnököm unokája 3-4 évesen sokat bent volt nálunk az irodában. És ment haza és a szüleinek előadott egy komplett sztorit, hogy a Sanyi bácsi hogy elesett, összetörte magát. Tőlem kérdezték hogy mi történt. Hát semmi nem volt igaz.
Szóval én azért át
Évekkel ezelőtt egy külföldi oviban dolgoztam pedasszisztenshez hasonló munkakörben. Egyik nap odajött hozzám az egyik kisfiú, és mosolyogva közölte velem, hogy "Mindenkinek el fogom mondani, hogy megpofoztál." Természetesen nem hogy nem pofoztam meg, hanem még rá se szóltam korábban. Akkor egy pillanatra megfagyott bennem a vér, hogy vajon tényleg ilyet fog-e mondani rólam, és ha igen, akkor hogyan bizonyítom az igazam egy konfabuláló 3-4 évessel szemben. Végül az nyugtatott meg, hogy a terem be volt kamerázva, így talán meg tudtam volna védeni magam, ha ügy lesz belőle. (Nem lett. Szerintem a gyerek öt perc múlva már nem is emlékezett az egészre.)
Előtte is sejtettem, de azóta biztosan tudom, hogy az ilyesmit nagyon óvatosan kell kezelni.
Ha nem bízol az óvónőben, mert szerinted "a te gyereked nem hazudik", persze utánajárhatsz, vagy vidd a gyereked mésik oviba. Ha pedig onnan is úgy jön haza, hogy megverték, elkezdhetsz azon gondolkozni, hogy talán csak a fantáziája élénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!