Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Kisfiamat megverte az óvonő,...

Kisfiamat megverte az óvonő, mitcsináljak?

Figyelt kérdés
3éves kisfiam most kezdte az ovit, ma volt a 3madik napja , mentem érte ebéd után , mondták az ovonők hogy jolviselkedett nem volt gond vele, nem sirt egesznap, haza fele láttam a kisfiam arcán a rászáradt könnyeit mindkét szeme alatt fehér volt oda volt száradva, kérdeztem tőle hogy sirt e mondta hogy sirt es nagy nehezen elmondta hogy az ovónéni megverte a lábát mert homokkal meg szort egy kisfiut, szerintetek ez ok arra hogy egy idegen ovonő bántsa a gyerekem??? Ahol mutatta hogy megütotte ott van egy kis karmolás nyom is és piros körülötte , nem nagy de ő mutatta hogy ott ütötte meg, és tegnap is ott kellett hagynom de tegnap sirt mert ott hagytan es meselte hogy kiabalt vele az ovoneni mert sirt,, normálisak az ilyenek??? Mitcsinaljak??
2023. szept. 15. 14:05
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
95%

Az unokahúgom közölte a gyerekorvossal, hogy őt otthon agyba főbe verik. Pedig soha nem bántották. Az anyja az a kategória aki még rászólni is alig szólt. A gyerekorvos jól megoldotta, mondta is neki hogy látja, pont úgy is néz ki. A gyerek megnyugodott.

Szóval mielőtt felhúzod magad és anyatigris üzemmódban berontasz és letámadod, hívd fel és kérdezd meg mi volt. Vagy menj vissza és úgy kérdezd meg akkor látod az arcát.

Nem gondolom, hogy ebben a mai világban megmerné ütni a gyerekedet.

Lehet nem akart aludni vagy csak amúgy is sírt, aztán ezt találta ki ne kelljen menni.

Vagy ha beszoktatós még mert írtad akkor te is ott voltál még nem?

Fentartással kezeld amit a gyerek mond. Ne dőlj be hanem hallgass a józan eszedre.

Meg ha logikusan belegondolsz, miért ütné meg a lábát? Ha homokkal dobálózott( ami tök normális ebben a korban). Akkor csak a kezére ütnék nem? Nem logikus lehajolnom szinte a földig a kis lábához. Vagy kis karcolás van a lábán. Hát ha ráütök a lábára akkor mi karcolja meg?

Szóval gondolkodj gondolkodj gondolkodj.

2023. szept. 15. 15:53
 22/44 anonim ***** válasza:
95%

Mit csinálj?

Fenntartással kezeld a sztorit.

2023. szept. 15. 15:55
 23/44 anonim ***** válasza:
36%

Óvatosan, de konkrétan kérdezz rá. És bár tényleg színes egy kisgyerek fantáziája, ez igaz, de sajnos az is, hogy nagyon sok kisgyereket ér testi bántalmazás (nem minden esetben a legrosszabbra kell gondolni), ami sosem derül ki, mert vagy nem mondja el (mert fél), vagy nem hisznek neki (mert csak egy gyerek). Ha megtörtént (!), megtörténhet újra is. Valószínűleg meg is fog, mert az óvónő tudja (gondolja), hogy ennél a gyereknél ez belefér, mert nem volt elsőre (vagy akár már több alkalommal) sem következménye a dolognak, értem ezalatt, hogy nem kérdeztél rá, nem rendeztél patáliát stb. Én utáltam óvodába járni, mert az óvónő egyáltalán nem volt kedves, sőt! Persze anyu előtt egy teljesen más arcát mutatta, de amint elment.... Viszont idős volt, így senki sem kezdett vele. Abban az időben ez "normális" volt, ahogy sok gyerek meg is volt verve, pl. az iskolában is. Tudom, sokuk valószínűleg megérdemelte, (az már egy másik kérdés, hogy segít e egyáltalán a testi erőszak bármiben is) de egy pici óvodás biztos nem.

Sokan írták, hogy fenntartásokkal kezeld, amit a gyermeked mond/mondott, de sajnos egyes felnőttek esetében is érdemes, simán letagadhatna, főleg ha már "jártas" a dologban, több gyerekkel megcsinálta. Tudja az ilyen, hogyan szédítsen, majd nevet egyet és azt mondja: "Hát a te kis drágám is ezzel a történettel hódít otthon, jaj hát ezek a gyerekek...hihi, haha..." Aztán majd bosszúból rászáll a gyerekre, aki talán többet nem panaszkodik majd, mert az óvónő (felnőtt) ráijeszt. Természetesen csak azért írom, mert egy beteg világban élünk, állandóan van mitől tartani és statisztikailag bizonyított, hogy a gyereket többségében a hozzá(nk) közel álló személy bántalmazza (akivel sajnos előfordul)! Csak tartsd nyitva a szemed, ahogy a gyereknek, úgy felnőttnek sem lehet mindent elhinni. Ne számít, hogy milyen szépen mondja...

2023. szept. 15. 16:06
 24/44 anonim ***** válasza:
100%

Én megkérdezném az óvónőt, enyém is mondott olyan cifra dolgokat, hogy ha hisznek neki akkor tuti ránk száll a gyámügy:-D

Pl hogy rossz volt, ezért kizártuk éjszakára a kutya mellé(nincs is kutyánk)

2023. szept. 15. 16:45
 25/44 anonim ***** válasza:
36%

Hogy ellenpélda is legyen:

Engem megpofozott az óvónő, mert nem aludtam.

És igaz volt.

Anyukám (szintén óvónő másik oviban) olyan patáliát csapott,hogy beleremegett az ovi.

Szóval ilyen is van. De ez jó régen volt.

De én is elmeséltem otthon, és nem vonta kétségbe. Elhitte.

2023. szept. 15. 16:47
 26/44 anonim ***** válasza:
100%
Azért ne vedd 100%-ra, amit a fiad mesélt, öcsém ugyanennyi idősen azt újságolta mindenkinek, hogy ő a nyáron belefulladt a Balatonba... A valóság ezzel szemben, hogy leborult a gumimatracról, de egy egész másodpercet sem töltött a vízben, mert apám azonnal kiemelte (és öcsémnek is leért a lába mellesleg).
2023. szept. 15. 16:53
 27/44 anonim ***** válasza:
96%

23

Az igaz hogy közeli hozzátartozók bántják a gyereket. Ez bizonyított. De egy óvónő megkockáztatja a munkahelye elvesztését, akár egy pert is? Mikor több felnőtt is van ott.? Dadák, takarító? Másik óvónő?

2023. szept. 15. 16:58
 28/44 anonim ***** válasza:
29%
Aki szerint biztos csak kitalàlta a gyerek, az olvasta azt a rèszt, hogy karmolasnyom és piros folt is volt a gyerek làbàn? Azt is biztos kitalàlta.
2023. szept. 15. 17:28
 29/44 anonim ***** válasza:
88%
Nem, #28, senki nem állította hogy azt is kitalálta a gyerek. De a lábán akármilyen okból lehet horzsolás, és be is üthette valahova, csak szólok.
2023. szept. 15. 17:45
 30/44 anonim ***** válasza:
89%

"Miert találna ki pont ilyet?"

Nem tudatosan találja ki, hanem máshogy látja a dolgokat.

Az enyem anno azt mesélte, meztelen kellett tornázniuk- ezt az alapján, hogy egy kisgyerek öltözködés közben beszaladt a terembe. Máskor meg nem kapott ebedet- borsofozelek volt, amit utált, így az óvónő szendvicset adott neki helyette.

2023. szept. 15. 18:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!