Hogyan lehetne tolerálni, hogy down szindromás is került
a csoportba?
Figyelt kérdés
A mi ovink integrált ovi, a másik gyermekemmel együtt pl 2 enyhe autista is volt, azonban a kicsi csoportjába most beszoktatásnál volt egy down szindromás gyermek, ami alapvetően nem lenne gond, de értelmi fogyatékos is, nem beszél, illetve nem tud önállóan menni. Gondolok itt arra hogy dülöngél, lépcsőn nem tud menni ami azért gond mert galériázott a szoba, nem tud egyedül motorozni, mászokázni az udvaron. Na már most 1 ovonőnk van. Ki lesz a másik 24 gyermekkel ha az az 1 ovonő végig erre a gyermekre fog figyelni? Elolvastam hogy az integrált ovoda mit jelent de esetünkben ez a gyermek már súlyos fogyatékos, nem enyhe. Érthetetlen számomra miért vették fel. Hogyan lehet ezt szóvá tenni? Félre ne értsetek nekem is van fogyatékos rokonom de nem is integrált oviba járt hanem sokkal kisebb létszámú csoportba. Aggódom emiatt. Másfelől az anyukát sem értem de tényleg.
Ez a gyermek nem késön érő típus, vmi baj van a mozgásával. Sajnos nem tudom h mi a baja pontosan de ma is végig bent volt vki vele pedig már nincs beszoktatás. Gyanitom étkezésnél sem lehet egyedül hagyni nehogy félrenyeljen. Amugy tévedett itt az egyik anyuka igenis maszott a motor utan es ült rá es vegig segitett neki az egyik ovonö. Ma mondra egy anyuka h ki akart szökni az ovibol a beteg gyerkőc
2023. szept. 1. 20:44
12/21 A kérdező kommentje:
Én ugy tudom h 2-3 gyermekkel kevesebbet vesznek fel ha egy fogyatékos is van a csoportban. De ettől függetlenül ezt nem lehet birni vagy lehrt birni ugy h a többi gyerek kárára megy.... escen a sajat gyermekem érdekeit nézem akarmennyire sajnálom őt
2023. szept. 1. 20:46
13/21 anonim válasza:
Fogyatékossággal élő kérlek, ne fogyatékosozd.
Mi baja lesz a te gyerekednek mellette? Ha jól van nevelve akkor semmi, szépen teszi, amire az óvónéni megkéri a csoportot.
2023. szept. 1. 21:14
14/21 A kérdező kommentje:
Most elolvastam mégegyszer es az integrált ovi enyhe fogyatékkal élőket foglalkoztat, nem sulyos fogyatékkal élőket. Az ovonő feladata nem csak egy gyerekkel foglalkozni egesz nap, hanem a többi gyermekkel is kell. Az ovoda nem gyermekmegőrző hanem játékos feladatokkal fejlesztik őket amikor a szülő dolgozik. Ha 1 gyerekkel foglalkozik egesz nap akkor a többire nem jut ideje! Hulye kerdes h mi baja lesz mar bocs...gondolkozz kicsit
2023. szept. 1. 21:41
15/21 anonim válasza:
13!
Túltolod a pc viselkedést. Ha fogyatékossággal él,akkor csak fogyatékos,nem? Miért élne vele,ha nem lenne az?
A lányom meg autista. Nem autizmussal élő. Ugyanis az autizmus, fogyatékosság az nem egy .... élettárs, az ott van benne az adott emberben,meghatározza az életét minden szinten.
Jó példa erre a híres amerikai autista nő, Temple Grandin, aki megreformálta a tehenek tartását Amerikában. A könyvében autistának nevezi magát. SAJÁT MAGÁT!! És az idióta ál píszí viselkedésű barmok átírták Magyarországon a könyvben autizmussal élőre.
No komment.... Idióták.
2023. szept. 1. 21:43
16/21 A kérdező kommentje:
Másfelől barmilyen konfliktus lehet a gyerekek között, az én kisgyerekemnek volt h beledöftek a combjába egy ceruzát, 8 napon tul gyogyulo serülése lett! Nagyon sok minden előfordulhat igyis h jelen van az ovonő hat még ha nincs ott mert fokyton 1 ilyen gyermekkel foglalkozik...
2023. szept. 1. 21:44
17/21 anonim válasza:
Ne te döntsd el, hogy az óvoda kit vesz fel és kinek/minek minősít.
2023. szept. 2. 00:45
18/21 anonim válasza:
15, nem tolom túl ezt így hívják bocsi.
Hazai szervezet is kikéri magának, hogy ők nem fogyatékosok, mert a fogyatékos szó alapvetően tök mást jelent. Ez olyan, mint siket-süket kérdés. Nézz utána.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!