Hogyan lehetne tolerálni, hogy down szindromás is került a csoportba?
Olyan túlterheltek az EGYMI ovik, hogy az a csoda, ha a gyerek kapásból be tud kerülni. A mi adhd-s, auti, 6 éves koráig nem beszélő fiunk 2,5 évet húzott le normál oviban, mert addig nem volt hely a szegregáltban, várólistára kerültünk. Gondolhatod, milyen nyugalommal hagytam ott, mikor még szökős is volt, 2m-es kerítés meg se kottyant neki! Volt olyan nap, hogy ebéd utánig a parkban vártam, hogy nem lép-e meg... Ez különösen télen volt nagy buli.
Miért vittem normál oviba? Azért, mert nem kaptunk halasztást az ovikezdésre, kötelező volt beíratni oviba. 😔
Hát szökni biztos nem fog, ha nehezen jár, se galériára mászni, és a motort is nagy ívben fogja letojni. Ha így lesz és nem agresszív, valószínűleg nem sok vizet fog zavarni.
Lányom nem értelmi fogyatékos, de nagyon megkésett volt a mozgása (és a beszéde, és szociálisan is). 4 évesen kezdte az ovit és még akkor se tudott lépcsőzni (emeleti csoportszoba), "mégse" foglalta le az óvónőt. Tudod kik segítették? A gyerekek. És tudod kik támadták ismeretlenül?
A magadfajta szülők. Akik csak annyit láttak, hogy "az a gyerek fura". Ki akartak minket paterolni "esélyt se adva" és jogtalanul.
Hatos, ez így van és nagyon sajnálom hogy ezt végig kellett elnetek.
Az egészséges és nyitott lányom integrált oviba jár, fel sem merült bennem hogy fúrjam az integrált gyerekeket, sőt mély ellenszenvet váltott ki, hogy hányan megteszik... Már anno az ovis nyílt napon megjelentek az aggódó anyucik, akik a saját tökéletes gyerekük előmenetele miatt aggódtak a "selejtes" sni és egyéb "papíros" gyerekekkel kapcsolatban. Volt olyan szülő akinek kb ez volt a legfontosabb témája, hogy mi lesz az ő tündérkéjével míg az óvónők az autista meltdownt orvosolják. Ugyanezen anyuka kontrollálhatatlan hülyegyereke, akarom mondani tökéletes tündérkéje az egyórás nyílt napot nem bírta ki balhé nélkül...
Ja még valami, az én orvosilag egészséges lányom sem tud mászókázni és motorozni, így figyelni kell rá. Az óvónők egyáltalán nem csináltak ebből ügyet, megoldják. Ahogy megoldják azt is, hogy nem integrált ovikban is előfordul nem vagy alig beszélő gyerek, nem is egy...
Szerintem a gyerekeknek amúgy jót is tesz, mert elfogadást, megértést tanulnak. Sokkal jobb, ha már kisgyermek korban megtapasztalják, hogy sajnos nem mindenki születik egyenlő esélyekkel. Így talán a későbbi iskolás korbán már nem fognak durván, buta módon rászállni "különböző" osztálytársukra, csak úgy passzióból szívatni stb.
A szülők, akik fóbiásak amúgy, mi lesz a tökéletes Julcsival, Petivel. Jelentem semmi, tanulnak egy kicsivel több elfogadást, mint az előbbi generáció.
Itt szerintem nem tudtok értelmezni fogalmazást. Nekem nem az integrált ovival van bajom illetve hogy vannak beteg gyerekek. Hanem hogy nem figja birni az ovonő
Mi pont amiatt irattuk ide be a gyerekeket mert tetszett az ovoda nézete ezzel kapcsokatban. Nekem az unokatestverem fogyatékos. 20 eves es mindig egy 4 éves szintjén lesz, folyik a nyála stb... nagyon rosszindulatuak itt egyesek....az integrált ovoda enyhe fogyatékosokat vond be a többi gyerek szocializálásába nem egy sulyos fogyatékost
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!