Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Az ovonok minden esetben...

Az ovonok minden esetben jeleznek ha gyanus valami?

Figyelt kérdés
Van egy gyerek a rokonsagban aki gyanusan fejlesztesre szorulna de az anyukanak senki nem meri mondani (en se, nem vagyunk olyan viszonyban) neha elmondott par dolgot en mindig azt valaszoltam kivetel nelkul hogy nezesse meg artani nem art de aztan soha nem lett belole semmi. Nekem is van gyerekem latom a kulonbseget az enyem fiatalabb de igy is tobbet tud. Illetve az arcan a beallasan is latni hogy valami nem "oke". Mivel kedvelem az anyukat azt kivannam neki hogy barcsak valahogy eljutna egy helyre ahol kiderulne, a legjobb forgatokonyv az lenne persze ha az hogy nincs semmi gond. Az ellenkezo esetben viszont neki es a gyereknek is jobb lenne ha minel elobb elindulna valami fejlesztes ha igaz a "gyanum". A rokonsagban nem tudom ki mit gondol senki nem beszel errol de lehet hogy mindenki a masikra var. Viszont egy evet mar eltoltott oviban! Akkor azt jelenti hogy valoszinuleg minden ok? Ugye az ovono mindig szol? Ha szolt akkor kotelezo a szuloknek tovabb menniuk vagy nem foglalkoznak ezzel? Nem agressziv sot inkabb kicsit lassu gyerek. Kitunik mar a megjelenese is alig mond par szot.
2023. júl. 4. 04:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
76%
Az óvónők látják, szólnak, ha vmi problémát tapasztalnak. De sajnos sok szülő semmibe veszi, nem akar tudomást venni arról, ha fejlődési rendellenessége van a gyereknek. Pedig pont evvel árt. Minél előbb észreveszik és kap fejlesztést, annál nagyobb a valószínűsége, hogy felzárkózik.
2023. júl. 4. 08:44
 12/18 anonim ***** válasza:

2 sni-s gyermekem van.

Az egyik már iskolás a másik ovis.

2 ovi szerint is mindkettő rendben volt úgy, hogy az első gyermekem ráadásul megjárta a PIC osztályt, az oxigéninkubátort, fejlődésneurológiára jártunk..

Mindkettőnél én indítottam el a kivizsgálást.

2023. júl. 4. 09:29
 13/18 anonim ***** válasza:
79%

Pontosan olyan a tagadó szülő, mint az 5-ös.

Mert hát a másik gyereke...

2023. júl. 4. 09:37
 14/18 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. Az utolso informaciom az volt mikor kezdte az ovit hogy tsmt tornat javasolt az ovono de nem jart vegul. De ugye az csak egy javaslat volt. Szoval a szulokon mulik tenylegesen a vegso dontes. Kedves ovono! Aki valaszoltal! A szulok kire hallgatnak jobban szerinted csaladtagra vagy ovonore? Mennyire tekintenek titeket szakembernek?
2023. júl. 4. 12:29
 15/18 anonim ***** válasza:

Ez az óvónő személyiségétől is függ, és esetleg az életkorától, szakmai tudásától.

Sokáig dolgoztam a saját falumban, olyan szülők között akikkel kb együtt nőttünk fel, sok esetben nem vettek komolyan és elegem lett. Bementem városba dolgozni és hirtelen lett tekintélyem, pedagógusként néztek rám és adtak a szavamra.

Én úgy gondolom az óvónőre jobban kellene hallgatni a szülőknek, hisz mégiscsak rengeteg tapasztalata van és van mögötte tudása. De ha családjában jobban bízik, lehet hogy neki hisz előbb. Ezt nehéz megmondani, sokmindentől függ.

2023. júl. 4. 12:53
 16/18 anonim ***** válasza:

5ös vagyok, a sok "nagyokos"..

A gyerekem tíz éves, kitűnő tanuló, SOSEM volt baja a ceruzafogásának, és belementem az idióta kivizsgálásokba, ahol a nevtanban csupa szuper eredményt hoztak ki, "csak" minimális impulzuskontroll zavart és ahogy írták, "teátrális viselkedést", se autizmus, se adhd, se tanulási készségek, se mozgáskészségek. Hogy is lett volna, minden mozgásban a legjobb volt, gyorsan tanult meg minden sportot is és kiemelkedően rajzolt már bölcsiben, de oviban is, csupa színes, csodásan színezett szivárványos fantázia meg ilyesmi képet, szép részletes emberekkel. Aztán én hülye elvittem tovább, mert akkor egy évet kihayhatott volna és felveszik az akkor menőnek látszó iskolaelőkészítőbe SNIsként ahol kihozták, hogy mozgása valamennyire oké, kevert tanulási zavara van és adhds, de azért menjünk a vadasba, ahol kihozták hogy autista is, meg érzelmi zavarai vannak.. Aztán eltűntek a kódok, a fejlesztése szrt sem ért és mióta normális iskolában van katonás tanárnővel aki fegyelmet tart, semmi baja, versenyeket nyer. Sosem volt kiközösítve, mindig voltak barátai, igaz néha verekedett, de csak azokkal, akik szintén verekedtek/gúnyolták.

Direkt írtam, hogy a másiknak nem volt papírja, mondták, hogy "neki válnak a szülei"--ez a hintáról lekapós rugdosós, illetve az egyik anyjával jóban voltam, na meg az is beszédes, hogy a gyerekek simán beszámolnak már oviban, hogy ki jár fejlesztésre, most is tudom az egész osztályról. A gyerekem mindenre figyel és sokat mesél:)

A legnagyobb szívás volt ez a szakszolgálatosdi, az iskolaelőkészítő meg fejlesztősdi, na meg az alapítványi suli. Az egész rendszer szr ahogy van, tökre nem érdekel ki mit gondol kívülről, és igen, az enyémre pikkelt az óvónő. Nagyon utáltam, amikor szerelmes volt(viszonzottan) egy fiúba és az ő párja akart lenni képes volt leírni, hogy bizonyos társaihoz túlzottak kötődik, és mivel az ő gyerekét nem bírta az enyém, leírta, hogy "ok nélkül" utál másokat. Hallottam, ahogy a lánya gúnyolta az enyémet.

Egy szr volt az egész. Tudom, hogy a gyerekemnek volt gondja, de kicsit sem ekkora(és nem is az, amit láttak), mint amekkorába beletereltek segítség címén. Most szuper minden, és nem csak osztályban működik, sorra járja a táborokat és simán beilleszkedik, most 4 gyerekkel van jóban 14ből, egyet meg utál, mert másba keni a taknyát. 3 táboroztatóból kettőt bír, egyet meg nem. Olyan a gyerekem, hogyha meglökik visszalöki a másikat, ha mondanak rá valamit nem marad csendben, kicsit kakaskodó típus, aki kiáll magáért és a barátaiért, ami hasonló gyerekkel veszekedésig, néha verekedésig fajul. Sajna erkölcsi fölényt még nem érez, gondolom valami önbizalmi gond, ezért nem vesz fel minden gonoszkodást, ha el tudná sajátítani az "ez hülye, rá kell hagyni" hozzáállást, akkor semmi baja nem lenne, de így is 5ös magatartása van, hívják szülinapra, külön programra, klassz gyerek.

Azzal követtem el hibát, hogy annakidején a megérzésem ellenére bevettem minden hülyeséget, hogy majd mekkorát fejlődik, meg együttműködtem. El nem hittem, de belementem és tessék, majdnem szegregálták, mikor csak normális ember kellett volna mellé és nem sérült gyerekek(akik az iskolaelőkészítőben vannak), folyamatos volt a szemétkedés, mert csak problémások járnak ilyen helyre. Ugyanez csoportos fejlesztéseken is.

Nyilván mindenki gyereke más, de már le se tojom ki mit lát és gondol, fejlesztésre sem jár, és még sosem viselkedett ilyen kiegyensúlyozottan. Ha lehet nem is viszem fejlesztéses napokon, csak az egy mozgásosra suliba, azt élvezi, mert kiemelkedően jól megy(az is csoportos). A fejlesztői itt jófejek, azt se tudják minek jár, le is írta mindkettő, de a szakszolgálatos nő valami idióta és képes volt leírni a koncentrációzavart, figyelmi és grafomotoros problémákat a rajzversenyen induló gyereknek, akinek csak hibátlan dolgozatai és csodálatos munkái voltak, és a két fejlesztője és a tanár is leírta, hogy figyelme kiemelkedő. Mert ő 20 perc alatt nem ezt látta, mert 10 kört rajzolt csak a 18ból, a többit összecsapta, a hülye kis "tesztje" megmondta a tutit, hogy ház fa meg ember után elfogyott a türelme körözni..

Anyám, najó, nagyon felhúztam magam az egészen megint. Nem kell minden gyereknek, az óvónő nem szakember, a viselkedés szubjektív, a 20 perces

megfigyelés nem ér semmit, és a szakemberek.. Khm. Mondom rengeteg fejlesztést végigültem, nagyon sokat hallgattam ajtón kívülről, itt a gyerekem nagykupac fejlesztős akármije. Egy gagyi kaki az egész, szrt sem ér.

Ja amúgy nem csak mi szívunk ezzel, mások is, ismerős kissrác harmatgyenge matekból, 2 évet járt szegregálva gyp fejlesztőkkel, most normál suliban van és az anyja megtanította neki a matekot. Még mindig csak hármas, de azt mondták neki nem képes 10 fölött számolni, most 30ig összead kivon és szoroz/oszt segítség nélkül 5ig, lassan és néha hibásan, de ezt 3 hónap alatt hozta össze az anyjával naponta gyakorolva pár órát, simán tartja az órát, 4es magatartása van, a szegregált suliban meg világi rossz gyereknek könyvelték el és borzalmas rossz képességűnek, aki nem képes folyóírással írni. Minden kedvezmény nélkül 4-5ös tanuló, csak matekból 3as egy versenyistálló suliban. Fejlesztés, szakszolgálat, vélemények, szakemberek.. na én elköszöntem az egésztől, alig várom, hogy eltüntessék az utolsó kódot is.

2023. júl. 4. 20:49
 17/18 anonim ***** válasza:
Kedves #5, sz9val szerinted itt senki nem ért a gyerekekhez , sem a pedagógus, sem a fejlesztő, sem senki akinek ez a végzettség,mert te mindnél okosabb vagy?! Mi a szakmád, bolti eladó, vagy pincér hogy ennyire kened-vágod hogy melyik fejlesztés mit nem ér? Természetesen ezzel nem a bolti eladót és a pincért szerettem volna bántani, hisz ő ahhoz ért, amihez kell, nem a pedagógiához, fejlesztéshez.
2023. júl. 4. 21:50
 18/18 anonim ***** válasza:
Én óvodapedagógus vagyok,ugyan nem rég kezdtem,de szólok ha gyanús valami.A szülők nem igazán vesznek komolyan talán életkoromból adódóan vagy ki tudja.A csoportomba ősszel érkezett egy kisfiú,akit a szülők áthoztak másik oviból,mert szerintük kikezdték őket az óvónők.A kisfiúnak első perctől kezdve dührohamai voltak és bántotta a többieket és minket is.Jeleztem a szülő felé pár hónap megfigyelés után,majd egyenesen a vezetőséghez mentek azzal,hogy itt is kikezdte az óvónő.Aztán észérveket adtam a szülőknek,végre az anyuka komolyan vett,elmentek kivizsgálásra (addig oviszüneten voltak “miattam”)és papírral tértek vissza hozzám és azzal,hogy járnak fejlesztésre és egyébként látható már a fejlődés.De apuka azóta sem áll szóba velem.
2023. júl. 8. 22:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!