Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Szerintetek ha azért nem...

Szerintetek ha azért nem viszem óvodába a kisfiam, mert szakad az eső az elfogadható?

Figyelt kérdés

Hozzá tartozik a történethez, hogy van egy 1éves kistesó is, aki üvölt ha babakocsiban van mikor szakad az eső, ezért szinte kiugrik a babakocsiból útközben.

A fiam középső csoportos.

Most gyógyultak meg mindketten, és holnap azaz hétfőn menne oviba.

Le is van még gyengülve a szervezetük, de nyilván nem erre szeretném fogni.

Az otthonunktól az óvoda 20 perc sétára van. Nincs aki segítsen nekem

Autó nincs.

Nagyon nehéz lenne nekem vinni, hozni szakadó esőben.

Nektek mi a véleményetek erről?

Nyugodtan jöhet hideg meleg.

2023. máj. 14. 18:22
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
91%
Vinném óvodába. Egyrészt, a kicsinek is meg kell tanulnia, hogy azért mert nem tetszik neki valami, vagy mert nem szereti az esővédőt, attól még vannak olyan helyzetek, hogy igen is menni kell, ha akarunk, ha nem, ha tetszik, ha nem. Másrészt, a nagyobb ovisnak is lassan meg kell szoknia, hogy vannak kötelezettségek is, nyilván az óvoda lazább, és sokszor annak örülnek a pedagógusok is ha minél kevesebb gyerek van a csoportban, de iskolában nem lesz olyan, hogy most nincs kedvem menni, vagy esik az eső, vagy a tesó nyűgös ezért nem megyek 2-3 napig, vagy 1 hétig. A most megalapozott minták, hozzáállás el fogja kísérni később is, iskolás korában is. Lehet, hogy én vagyok kicsit szigorúbb ilyen téren, de fontos a következetesség, ebben is.
2023. máj. 15. 09:39
 22/24 anonim ***** válasza:
88%
Itt anyós a probléma, nem az eső. Ne kérdőjelezze meg sz anyai döntéseket semmiben. Férjed miért nem állítja le a reggeli hivogatásokat? Téged ne hívjon fel, pláne ne kiabál jön. Az első ilyen után, mondtam volna neki h ha nem tud normális hangnemben véleményt mondani akkor ne keressen. A másik h aki olyan tanácsot ad, amit nem is kértem, ami szerint oviban a helye egy 38 fokos lázas gyereknek, annak a véleményére ezután semmit nem adnék, nem kompetens a gyerekeimet illetően
2023. máj. 15. 11:24
 23/24 anonim ***** válasza:
90%

Jaj már. Ha anyós hív, ne vedd föl. Ha mégis, és veszekedni kezd, azonnal tedd le. Remélem a férjed támogat. Abszolút semmi baja nem lesz a gyerekednek attól, ha nem viszed óvodába. Oviban ha kell, igazolod, hogy "családi ok", vagy a vázolt esetben orvosi igazolásod is lesz. Probléma megoldva.

Viszont azzal kéne valamit csinálni, hogy esőben ki tudjatok menni. Nagynak gondolom van esőruhája. A kicsinek meg kéne egy háti hordozót szerezned, abban simán vihetsz 10 kg fölötti gyereket is. Meg egy nagy esernyő, és hajrá. Ha így is ordít, próbáld lassan-lassan hozzászoktatni az esőhöz. Nem lenne jó, ha a naggyal azért nem tudnátok menni tócsázni, mert a kicsivel nem lehet esőben kimenni.

2023. máj. 15. 11:37
 24/24 anonim ***** válasza:
66%

Apósom szokta mondani, hogy nincs rossz idő, csak rossz ruházat.

Ebben van igazság, viszont ismerem magam ezzel szemben, és bizony a kedvem sokszor nagyon időjárás-függő. Ha esik, legszívesebben egész nap itthon lennék, betakarózva, egy jó könyvvel. Meg én inkább a magassarkús, frissen fodrászolt anyuka vagyok, nem a gumicsizmás, kapucnis (sorry not sorry).

Nyilván ezt most még megcsinálhatod, de ha ehhez szoktok hozzá, az iskolában nagyon nehéz lesz tartani a rendszeres jelenlétet... Ott meg nem hiányozhat heteket, már elsőben sem.

2023. máj. 16. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!