Itt az óvodaváltás lenne már a megoldás?
Kisfiam középsős.
Kiscsoportban egy másik óvónő volt, középsőben új óvónénit kaptunk.
Kisfiam elevenebb, nem a leülök és egész nap rajzolok típus.
Ebéd után már nem alszik, de nem zavarja a többi gyereket, elfekszik addig csendben.
Az óvónő fogadó órán közölte, hogy a kisfiam le van maradva, nem vág szépen ollóval, feladatlapoknál hibázik, mozgása darabos és szerinte nem megfelelő a figyelme, sőt szerinte tulmozgasos..
Elvittem fejlesztőpedagógiai vizsgálatra, hogy ne én, mint elfogult szülő cáfoljak ezekre rá.
A fejlesztőpedagógus teljesen rendben találta, nem is értette az óvónő által felsoroltakat..
Mikor délután megyek érte az oviba, mindig szépen építget, rajzol, nem össze-vissza futkozik.
Az utóbbi időben nem szeret oviba járni.
A fejlesztőpedagógus azt sem értette miért csinaltatnak feladatokat a gyerekekkel, ráadásul mint kiderült kivitték egy külön szobába és ott akarta vele megoldatni valamit, de ahogy ő fogalmazott, “az istennek nem akart neki mutatni két különböző vonalat”.
Teljesen “butának” festette le a fiamat és javasolta a fejlesztőpedagógiai felmérést, amit meg is csinaltattunk ugye.
A felmérés alapján az is kiderült, hogy semmi lemaradása nincs a kisfiamnak, sőt nagyon jól teljesített.
Miután az óvónő előadta, hogy szerinte figyelemzavaros és kilátásba helyezte, hogy hiperaktív a fiam, teljesen kiborultam, a vizsgálat napjáig olyan stresszben voltam..
Férjemmel beszéltünk, óvodaváltáson gondolkodunk.
A gyerekekkel és a másik két nevelovel (dadus és ped asszisztens) jól elvan a kisfiam. De az utóbbi időben nem szeret oviba menni, az ajtóban is csak áll megszeppenve és nézi az ovonot.
Szerintetek?
Volt valaki hasonló cipőben?
hja bocs.. volt értékelés.. naponta elmondták..
csintalankodott
huncutkodott
rosszalkodott
nem volt erre vagy arra hajlando... vagy valami hasonló szart mondtak.. ha ez értékelés..
Le lehet pontozni engem is, de mi van, ha az óvónőt nem a rosszindulat motiválja?
Nekem adhd-s mindkét gyerekem, és a leányomnak észre sem vették az óvodában. Pedig nagyon örültem volna, ha már akkor észreveszik, és időben elkezdik fejleszteni.
Egyébként nem kell ettől annyira megijedni, kb. minden 5. gyerek figyelemzavaros a mai világban.
Nekünk első alkalommal 3-szor 1 órás felmérés volt, szóval a 45 perc, az nem valami alapos vizsgálat ám!
Az, hogy otthon elül, és legózik, meg rajzolgat, az nem azt jelenti, hogy nem figyelemzavaros. Ők is simán elvannak órákig a nekik tetsző tevékenységekkel, a gond akkor van, ha valami olyasmit kell csinálni, amit nem szeretnek. Akkor kalandozik el a figyelmük.
Persze nem állítom, hogy feltétlenül figyelemzavaros a gyereked, de az óvónő egész nap vele van, talán nem alaptalanul mondja, amit mond.
Mindenesetre, ha vannak barátai, én nem vinném máshova emiatt. Esetleg ülj le a hölggyel, mutasd meg a papírt, és mondd el, hogy neked ennyi már elég bizonyíték. Ha neked ennyi tényleg elég.
Ha ennek ellenére úgy látod, hogy szándékosan piszkálja a gyereket, akkor esetleg váltsatok, de eléggé tele vannak az óvodák, sajnos ez nem olyan könnyű.
20-ra:
Nálunk asszem évente volt értékelés, és úgy tudom, ez kötelező is. Szóval még a fenntartó (pl. önkormányzat) is fenéken billenthetné őket, ha tudomására jutna.
“az ajtóban is csak áll megszeppenve és nézi az ovonot.”
Ez a kontár foglalkoztató helyett valamiféle kényszerfejlesztőt játszik. Belepasszírozta a gyerekedbe, hogy valami nem stimmel nála.
Ez egy kártékony barom!
Beszélj az óvodavezetővel, mutasd meg a vizsgálati eredményt.
Vidd el onnan a gyerekedet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!