Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Itt az óvodaváltás lenne már...

Itt az óvodaváltás lenne már a megoldás?

Figyelt kérdés

Kisfiam középsős.

Kiscsoportban egy másik óvónő volt, középsőben új óvónénit kaptunk.

Kisfiam elevenebb, nem a leülök és egész nap rajzolok típus.

Ebéd után már nem alszik, de nem zavarja a többi gyereket, elfekszik addig csendben.

Az óvónő fogadó órán közölte, hogy a kisfiam le van maradva, nem vág szépen ollóval, feladatlapoknál hibázik, mozgása darabos és szerinte nem megfelelő a figyelme, sőt szerinte tulmozgasos..

Elvittem fejlesztőpedagógiai vizsgálatra, hogy ne én, mint elfogult szülő cáfoljak ezekre rá.

A fejlesztőpedagógus teljesen rendben találta, nem is értette az óvónő által felsoroltakat..

Mikor délután megyek érte az oviba, mindig szépen építget, rajzol, nem össze-vissza futkozik.

Az utóbbi időben nem szeret oviba járni.

A fejlesztőpedagógus azt sem értette miért csinaltatnak feladatokat a gyerekekkel, ráadásul mint kiderült kivitték egy külön szobába és ott akarta vele megoldatni valamit, de ahogy ő fogalmazott, “az istennek nem akart neki mutatni két különböző vonalat”.

Teljesen “butának” festette le a fiamat és javasolta a fejlesztőpedagógiai felmérést, amit meg is csinaltattunk ugye.

A felmérés alapján az is kiderült, hogy semmi lemaradása nincs a kisfiamnak, sőt nagyon jól teljesített.

Miután az óvónő előadta, hogy szerinte figyelemzavaros és kilátásba helyezte, hogy hiperaktív a fiam, teljesen kiborultam, a vizsgálat napjáig olyan stresszben voltam..

Férjemmel beszéltünk, óvodaváltáson gondolkodunk.

A gyerekekkel és a másik két nevelovel (dadus és ped asszisztens) jól elvan a kisfiam. De az utóbbi időben nem szeret oviba menni, az ajtóban is csak áll megszeppenve és nézi az ovonot.

Szerintetek?

Volt valaki hasonló cipőben?

2023. febr. 17. 06:49
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
55%

hja bocs.. volt értékelés.. naponta elmondták..

csintalankodott

huncutkodott

rosszalkodott

nem volt erre vagy arra hajlando... vagy valami hasonló szart mondtak.. ha ez értékelés..

2023. febr. 19. 01:09
 22/24 anonim ***** válasza:

Le lehet pontozni engem is, de mi van, ha az óvónőt nem a rosszindulat motiválja?

Nekem adhd-s mindkét gyerekem, és a leányomnak észre sem vették az óvodában. Pedig nagyon örültem volna, ha már akkor észreveszik, és időben elkezdik fejleszteni.

Egyébként nem kell ettől annyira megijedni, kb. minden 5. gyerek figyelemzavaros a mai világban.

Nekünk első alkalommal 3-szor 1 órás felmérés volt, szóval a 45 perc, az nem valami alapos vizsgálat ám!

Az, hogy otthon elül, és legózik, meg rajzolgat, az nem azt jelenti, hogy nem figyelemzavaros. Ők is simán elvannak órákig a nekik tetsző tevékenységekkel, a gond akkor van, ha valami olyasmit kell csinálni, amit nem szeretnek. Akkor kalandozik el a figyelmük.

Persze nem állítom, hogy feltétlenül figyelemzavaros a gyereked, de az óvónő egész nap vele van, talán nem alaptalanul mondja, amit mond.

Mindenesetre, ha vannak barátai, én nem vinném máshova emiatt. Esetleg ülj le a hölggyel, mutasd meg a papírt, és mondd el, hogy neked ennyi már elég bizonyíték. Ha neked ennyi tényleg elég.

Ha ennek ellenére úgy látod, hogy szándékosan piszkálja a gyereket, akkor esetleg váltsatok, de eléggé tele vannak az óvodák, sajnos ez nem olyan könnyű.

2023. febr. 19. 16:01
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

20-ra:

Nálunk asszem évente volt értékelés, és úgy tudom, ez kötelező is. Szóval még a fenntartó (pl. önkormányzat) is fenéken billenthetné őket, ha tudomására jutna.

2023. febr. 19. 18:07
 24/24 anonim ***** válasza:
54%

“az ajtóban is csak áll megszeppenve és nézi az ovonot.”

Ez a kontár foglalkoztató helyett valamiféle kényszerfejlesztőt játszik. Belepasszírozta a gyerekedbe, hogy valami nem stimmel nála.

Ez egy kártékony barom!

Beszélj az óvodavezetővel, mutasd meg a vizsgálati eredményt.

Vidd el onnan a gyerekedet!

2023. máj. 5. 03:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!