Itt az óvodaváltás lenne már a megoldás?
Kisfiam középsős.
Kiscsoportban egy másik óvónő volt, középsőben új óvónénit kaptunk.
Kisfiam elevenebb, nem a leülök és egész nap rajzolok típus.
Ebéd után már nem alszik, de nem zavarja a többi gyereket, elfekszik addig csendben.
Az óvónő fogadó órán közölte, hogy a kisfiam le van maradva, nem vág szépen ollóval, feladatlapoknál hibázik, mozgása darabos és szerinte nem megfelelő a figyelme, sőt szerinte tulmozgasos..
Elvittem fejlesztőpedagógiai vizsgálatra, hogy ne én, mint elfogult szülő cáfoljak ezekre rá.
A fejlesztőpedagógus teljesen rendben találta, nem is értette az óvónő által felsoroltakat..
Mikor délután megyek érte az oviba, mindig szépen építget, rajzol, nem össze-vissza futkozik.
Az utóbbi időben nem szeret oviba járni.
A fejlesztőpedagógus azt sem értette miért csinaltatnak feladatokat a gyerekekkel, ráadásul mint kiderült kivitték egy külön szobába és ott akarta vele megoldatni valamit, de ahogy ő fogalmazott, “az istennek nem akart neki mutatni két különböző vonalat”.
Teljesen “butának” festette le a fiamat és javasolta a fejlesztőpedagógiai felmérést, amit meg is csinaltattunk ugye.
A felmérés alapján az is kiderült, hogy semmi lemaradása nincs a kisfiamnak, sőt nagyon jól teljesített.
Miután az óvónő előadta, hogy szerinte figyelemzavaros és kilátásba helyezte, hogy hiperaktív a fiam, teljesen kiborultam, a vizsgálat napjáig olyan stresszben voltam..
Férjemmel beszéltünk, óvodaváltáson gondolkodunk.
A gyerekekkel és a másik két nevelovel (dadus és ped asszisztens) jól elvan a kisfiam. De az utóbbi időben nem szeret oviba menni, az ajtóban is csak áll megszeppenve és nézi az ovonot.
Szerintetek?
Volt valaki hasonló cipőben?
Mint az egyes, csak kicsit finomabban.
Az ovodavaltas nem megoldás, mert a gyerek elveszett a barátait, lehetséges hogy nehezen illeszkedik be, plusz sosem tudni, hogy az új helyen nem e rosszabb lesz,
Ha megkapjuk a papírt, beviszem.
Csak kérdés mennyire fog továbbra is problémázni.
Azt nem tudom, van-e értelme úgy is maradnunk, hogy az óvónő nem kedveli a fiamat.. Mert ezen a papír változtatni nem fog.
Meg ha hiperaktív, figyelemzavaros lenne, az mindenhol jelentkezne.. De ő abszolút megül, társasjátékozik, legózik, rajzol..
A fejlesztőpedagógus 45 perces tesztet csinált vele, meg sem ült volna, ha gond van, pláne nem teljesít jól.
Egyetértek, ne menjetek el. Mi a garancia arra, hogy máshol nem lesz bunkó óvónő? Meg itt vannak a barátai, ez nagyon fontos dolog.
Szerintem is nyomd az óvónő képébe a papírt, és nyomatékosan hozd a tudomására, hogy eszerint ő ítéli meg rosszindulatúan (én direkt ezt a szót használnám!) a gyereked viselkedését. Határozottan szólítsd fel, hogy szíveskedjen ezen változtatni.
Mindenképpen érezze az óvónő, hogy 100%-ig ott állsz a gyereked mögött és megvéded az igaztalan támadástól.
Jó ötlet, amit 7-es mondott, vagyis kérni egy beszélgetést hármasban, ahol az óvodavezető is ott van. Ha mindez ott hangzik el, az még hatásosabb. Ha a férjed keményebb fellépésű (de nem kiabálós, csak olyan, akit nem lehet lemosni a pályáról), akkor akár ő is intézheti mindezt.
Magánban vittem el, nem a szakszolgálathoz vittem.
Plusz van szakember családon belül, vele is beszéltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!