Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mi történik, ha valaki nem...

Mi történik, ha valaki nem viszi óvodába a gyerekét, elveszik tőle?

Figyelt kérdés
2022. nov. 15. 19:22
1 2 3
 21/27 Derjaderja ***** válasza:

16. Ezt nekem írod? Reggel nem kényelmetlen bevinni, pont jó, de a déllel az is a bajom, hogy a kisfiamnál még most cserél az ebéd meg az alvás, fél tizenkettő-tizenkettő között már aludt az óvikezdezkor (most már más kicsit).

Nem a kényelmetlenség, hanem hogy ez semmit nem hoz a nagyobbnak, hogy egy visító kicsivel bemegyek, akit aztán altatnom kellene amint hazaértünk, ő meg addig tegye magát ahová akarja. Pont ez a déli idő nekünk kritikus, főleg h ők sokáig tandem szopiztak, és a lányom még mindig szenved ha egyszerre vannak altatva, és itthon meg amúgy már nem is aludna.

Csak szívás mindenkinek a déli elhozás, azért próbáltam a 3 órát, de akkor meg azt láttam, hogy játékból, másokkal kontaktusból hozom el. Így maradt a f4. Reggel viszont 3/4 9re megyünk. Aztàn mindjátt vége a jó világnak (ezért se erőltettem a fél napot), munka lesz és egész nap mindenkinek.

2022. nov. 16. 09:10
 22/27 _Gyuri_ válasza:
36%

Én megértem, hogy nem szeretnéd bedobni az oroszlán barlangjába, amilyen óvónénik vannak, az sokszor kriminális. Nézd meg nincs-e véletlenül Waldorf ovi a környéken és vidd oda. Elvileg ott minden gyerekközpontú, és nem fogja senki vegzálni a gyereket.

Hadd mondjam el a saját példámat!

Elvittük a gyereket bölcsibe, hogy közösségben legyen. Boldogan ment be, nem is tudtunk elköszönni tőle, mert úgy bevetette magát a gyerekek és a játékok közé. Ez így ment kb 2 hétig (persze még 1 órát ott ültünk, hátha...) szóval semmi gond. Aztán elkezdett tiltakozni, majd 1-2 nap múlva zokogott, hogy nem akar oda menni. Azonnal kivettük.

Kiderült, hogy az óvónők vagy leszarták, vagy olyan dolgokat erőltettek rá, ami nem helyes.

Utolsó napokban ott maradtam és megfigyeltem mi történik. A teljesség igénye nélkül:

Egy gyerek játszik egy kisautóval, amit felemel a kezével és repül egyik játékház tetejéről a másikra. Ekkor odalép az óvónéni és lenyomja a gyerek autót tartó kezét a földre: "Az autók a földön közlekednek!!"

Ezekre a kutyámat sem bíznám, nemhogy a gyerekemet.

Ugyanakkor igenis szüksége van társaságra előbb-utóbb. Kell, hogy egy közösségben valamilyen szerepe legyen, legyenek barátai, stb.

Nekünk a Waldorf ovi volt az, ahol hagyták kibontakozni. pl. Mentünk a gyerekért, gondoltam beszélek az óvónővel...

Nem lehet. Amíg a gyerekek ott vannak, az óvónő NEM BESZÉLGETHET a többi óvónővel!!! A gyerekekre KELL figyelnie! (nem úgy, mint pl az állami oviban, ahol 3 óvónéni szépen beszélget, miközben a gyerekek nyírják egymást. Esetleg odaszólnak, hogy nem szabad, mintha csak kutyát sétáltatnának.

Ugyanakkor a Waldorfnak vannak sajátos elvárásai a szülőkkel szemben. Pl. Menni kell takarítani az ovit, javítani ha valami elromlik... mint ahogy régen is volt. Egy közösséget szerveznek köré, ahol persze vannak ortodox, már-már fanatikus Waldorf-osok, ahol elkaphatsz ilyen beszélgetéseket, hogy "Képzeld anyósomék vettek a gyereknek MŰANYAG VONATOT!!

-- URAM ISTEN! És mit csináltál vele???"...

Vagy

Szülőkkel leültünk körbe (így szokás a szülői értekezleten) és bedobtam azt a poént, hogy

Sziasztok, Gyuri vagyok, alkoholista. :D :D

Éééés NEM mindenki nevetett :D :D

Szóval ha tudod humorral kezelni a szélsőségeket, akkor jó választás a gyerek szempontjából a Waldorf.

És kb 1 évig hordtuk a gyereket a Waldorfba, mire újra szívesen ment közösségbe.

Most már 11 éves lesz, kitűnő tanuló és folyékonyan beszél angolul, vannak barátai... szóval jó úton van. :)

2022. nov. 16. 10:28
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Én se vinném legszívesebben, mert szept.elejétől folyamatosan beteg itthon mindenki, pedig én is csak szökőévente voltam eddig 3 napokra. A kicsi tulajdonképpen fel se tud gyógyulni, kapja az újabb betegséget. Elegem van már most az oviból.

Pedig eddig 10 napot se járt, mert ő is folyton beteg. És én viszem legkésőbb, én hozom legkorábban... Így sok értelme nincs.

Csak az szól mellette, hogy a reggeli elvalás kivételével szereti az ovit, és ez felülír minden indokot. Ha szereti, hát nem fogom itthon tartani. (Csak vinni se tudom, mert ugye folyton beteg, ördögi kör.)

2022. nov. 16. 15:32
 24/27 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a válaszokat!

Az lehet indok a halasztásra, ha még nem beszél eléggé, vagy nem teljesen szobatiszta?

2022. nov. 16. 17:25
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

A szobatisztaság szerintem simán lehet jó indok, de nem csak szetembertől ovikoteles a gyereked? Mert addig még majd egy év van...

Amúgy nálunk a védőnő simán segít indokolni, ő meg általában kapcsolatban van a gyerekvédelemmel, ha rendben van a családod, nem fognak ellenkezni. Főleg ha pl. otthon vagy amúgy is kistesóval vagy terhesen pl.

2022. nov. 16. 17:37
 26/27 A kérdező kommentje:

25

Köszi, akkor majd én is érdeklődöm a védőnőnél. Majdnem négy éves lesz, mire mennie kell, az még két év. A beszéd még nem igazán megy neki neki, a szobatisztaság viszont majdnem kész van, de ha ezen múlik, lehazudjuk persze.

2022. nov. 16. 17:55
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok egy ovimanias. De azért egy 4 éves gyerek nagyon fog unatkozni otthon egész nap. Tudom, mert az enyém is 4 évesen ment, annyira örült neki, egyszer sem bőgött utánam.
2022. nov. 16. 19:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!