Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mi történik, ha valaki nem...

Mi történik, ha valaki nem viszi óvodába a gyerekét, elveszik tőle?

Figyelt kérdés
2022. nov. 15. 19:22
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
86%
Ha iskolába nem lesz kedve menni, akkor oda se viszed? Sajnos meg kell tanulnia, hogy bizony neki is van kötelezettsége, ami jelenleg az ovi. Szerintem is az lenne a legjobb, amit előttem írtak, hogy ebéd után vidd haza.
2022. nov. 15. 19:55
 12/27 anonim ***** válasza:
86%

Elöször én is ezt gondoltam. En itthon vagyok a kicsivel, minek menne. Amugy is anyás, rajtam kivül nem maradt el senkivel ovi elött. Tuti majd végigsírja, ott sem marad, stb.

Szeptember óta ovis. Elképesztő mennyire "felnőtt" magához képest. Iszonyú pozitív hatás. Pedig itthon is mondókáztunk, festettünk, barkácsoltunk, stb.

Reggel 8ra jár, fél1kor már itthon van.

2022. nov. 15. 20:11
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőm kb 10re viszi be a fiát, és délben már otthon van vele. Két hetente otthon marad 1 hetet, mert beteg (náthás). Gyakorlatilag alig jár, szerintem ez sokkal furább, mire megszokja, hogy bent van, jön is haza.
2022. nov. 15. 20:16
 14/27 anonim ***** válasza:
72%

Arra pontosan jó, hogy rávezesse, a közösségi élet nem csak kedv kérdése. Nekem is van ovisom meg babám, délben hozom is haza, de a gyereknek a saját korosztályára is szüksége van. Testvér vagy nem, nem tud vele úgy játszani, mint egykorúakkal.

Kirándulásra, nyaralásra persze ki lehet kérni. Nálunk is van ilyenre példa bőven, hiszen ez azért még nem iskola. Nálunk írni kell, ha két napnál többet szeretnénk családi okok miatt itthon tartani, de semmi akadálya.

Az én gyerekem majdnem minden héten kihagy egy napot, mert egyik mama viszi, másik mama viszi, mászkálunk stb, és szerintünk ez belefér, de azt azért nem engedném, hogy ő döntse el. A lazaságnak is van határa.

2022. nov. 15. 20:38
 15/27 Derjaderja ***** válasza:
22%

Nyugodtan ki lehet kérni, az óvi tökre örül. Mi több péntekre plusz eddig 2x1 hetre kikértük (ebből az egyik még csak most jön) plusz egyszer kéz-láb-száj járvány volt, akkor direkt kérték h aki tudja, tartsa otthon.

A délnek szerintem nincs sok értelme, én azt látom, mire hazaér, felebred az addigra már a többiekkel félig bealvó gyerek, plusz nem is akar jönni. Inkabb uzsi előtt, 3 előtt hoztam el párszor, de arról is azt láttam, hogy ha már bele van rázódva egy napba, akkor nem semmi értelme.

Viszont már péntekre nagyon elfárad, nehezen kezelhető és kevésbé lelkes. Szerintem is pici egy ekkora gyerek még az 5x8 órához (márészt itt abajgatom a szuper szoc nagyobbik gyerekemet, aki mindjárt 4 lesz, a közösségbe egyáltalán nem való, még szopizó, senkivel meh nem maradó 2 évesem meg megy mindjárt napi 8 órába, mert vissza kell menni dolgozni... és sok gyerek van meg így és nem lesz bajuk).

2022. nov. 15. 21:00
 16/27 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem csak kényelmetlen bevinned a kicsivel korán reggel és délben érte menni. Felborítja a kicsi napirendjét, evés-alvás időszakban, ugye?

Az oviban amúgy 9ig szokott lenni reggeli, 8:45re kellett legkésőbb beérni, hogy még ehessen, és délben, ha nem eszik, mert nagyon válogatós, akkor ebéd előtt 11:30kor el lehetett hozni. Az enyém így járt, más okból, nagyon élvezte, ő maradt volna, de nem lehetett.

Ne a tesójával játsszon, haverkodjon, saját baráti kapcsolatokat alakítson ki, a 3-4 évesnek nem érdeke a tesó játszópartnerének lenni heti 7 nap. Bőven elég rá naponta az az egy-két óra hétköznap délután, illetve a hétvégék. A kicsinek délelőttre keress ringatót, mondókázót, így ő is lesz másokkal is. A testvéreket nem barátnak szülöd, az testvéri kapcsolat, barátokat családon kívülről kell választani.

Azért kötelező, mert ebben az életkorban legalább 3-4 óra más gyerekekkel, csoportos fejlesztő foglalkozással(együtt éneklés, alkotás), közösséggel egyszerűen kell nekik, akkor is, ha nem így látod.

2022. nov. 16. 04:42
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy azért tették kotelezővé, hogy a hhh gyerekeket mihamarabb szocializálják. A jogszabályt viszont nem lehet úgy megírni.

Tényleg jó a kozosség egy 3-4 éves gyereknek, na de nem 30 gyereknek együtt egy csoportszobába 2 ovonénivel. Egyáltalán nem minden 3 éves érett erre. Ezért is lehet kérvényezni ebben az életkorban hogy még maradhasson otthon.

Az oviban amúgy is csak delelőtt vannak a pedagógiai foglalkozások, délután már csak szabad foglalkozás. Szerintem az ilyen kicsi gyerekek szívesen jönnek haza délben.

2022. nov. 16. 05:47
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Az óvodai nevelés 3 éves kortól napi 4 órában kötelező. Amúgy meg irhatsz kérvényt, hogy otthon maradhasson
2022. nov. 16. 06:24
 19/27 anonim ***** válasza:

Lehet kérvényezni, hogy 4 éves koráig otthon maradhasson. Utólag nem tudom, hogyan megy, de beíratásnál sokan visznek papírt, hogy megkapták az engedélyt.

Amúgy a covid már rég nem számít, amiatt nem lehet otthon tartani (az első hullámban volt ilyen csak), már kontakt karantén sincs. Nálunk a férjem volt nemrég covidos, rajta kívül senki sem került karanténba, a gyerek mehetett volna oviba, annyi hogy maszkban kellett volna lennie végig, ezért kikértem 🤷🏼‍♀️. De az sem hetek, 5 nap volt aztán mehetett maszk nélkül már. (Sulik ugyan ez, maszkban járhat a kontakt személy).

Kötelező ahogy írták a napi 4 óra. Reggel viszed délben hozod. A többi nem kötelező, ha nem viszed tartósan és nincs oka (nem súlyos beteg stb) akkor jelzik a védőnőnek és a családvédelmisnek aki kimegy. Ha nagyon ellenkezel védelembe veszik és a nyakadra jár a csv. Ha kapsz engedélyt 4 éves korig otthon tartani maradhat, ha nem akkor vinni kell

2022. nov. 16. 07:13
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Papíron kötelező csak. Te is leigazolhatod a napokat. Több gyereket ismerek aki heti egyszer nem megy, mi se megyünk mindig, 1 hetet is le tudtam igazolni.
2022. nov. 16. 07:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!