Minden reggel sír ha viszem az oviba, mit tegyek?

A 2,5 éves kislányom bölcsis, imádja, a férjem viszi reggelente (én hozom ki délutánonként), szokta mesélni, hogy szinte berepül a csoportba. Ha nagy ritkán én viszem, óriási sírást rendez, egyértelműen nekem szól a reggeli "műsor".
Tudom, nagyon rossz, engem is rosszul érint, amikor látom a krokodilkönnyeit, pedig Ő a harmadik közösségbe szoktatott gyerekem, elvileg edzett vagyok💪

A lányom rajtam kívül a bölcsiben, óvodában érzi jól magát.
Ha más miatt megyek el otthonról szomorú míg haza nem érek...de sose sírt bölcsibe és óviba menet.
Szóval lehet írni, hogy az anyukának szól...de vannak kivételek.

Csak megjegyzem, hogy a kérdező azt sem írta le, milyen csoportba jár a gyereke.
Nem mindegy, hogy most, két hete kezdte az óvodát vagy pl. már nagycsoportos.

Nem leszek népszerű, mert itt az dívik, hogy a gyereket meg kell törni. Komolyan, még mindig itt tartunk, hogy "csak neked szól, de ne is törődj vele"??
Legtöbb gyerek csak az anyjával éli meg azt a biztonságot, hogy kieressze az érzéseit. Ezért "szól neki". Viszont ez nem azt jelenti, hogy emiatt ignorálni kéne, úristen, pont az ellenkezőjét jelenti. A gyerek kapcsolódni szeretne. Például egy reggeli rutinba iktatott dedikált gyerekidő segíthet. (A gyerekidőnek megvannak a szabályai, de a legfontosabb, hogy akkor semmi mással nem foglalkozhatsz, csak a gyerekkel. Lehet ez 2 perc, 5 perc, 10 perc, fél óra. Te határozod meg.) Illetve az is, ha néha időt szakítototok (az ovival egyeztetve) egy sírás meghallgatásra. Amivel ki tudja adni a benne lévő feszültséget.
Felnőttként se éreznénk jól magunkat, ha mindennap elmondanánk, hogy nem szeretnénk bemenni a munkahelyre, mert *valami*. És ezt a párunk minden áldott nap a szőnyeg alá söpörné és tudomást sem venne róla. És ilyet szeretnénk elvárni a gyerekünktől...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!