Minden reggel sír ha viszem az oviba, mit tegyek?
Ki tudja, az én lányom is végigbőgte a reggeleket 4 évig, aztán 2 év iskola, mostmár csak a hiszti megy...
Ő is teljesen jól elvan/volt, csak a reggel volt nehéz
Ilyenkor kéne kipróbálni, hogy reggel korán (a gyerek ébresztése után negyedórával) elmegy anya otthonról, mondván, hogy aznap korán kell mennie dolgozni. Aztán apuka készítse össze a gyereket és vigye óvodába.
Nagy összegben merek fogadni arra, hogy vele semmiféle sírás ill. hiszti nem lesz. Vagyis ez kizárólag neked, anyának szól.
Szerintem ha amúgy is az anyja hiányzik, az nem old meg semmit, ha meg korábban is elmegy. Legfeljebb sírás nem lesz, de ez a cél?
Inkább korábban kellene kelni es vmi rítust beszervezni, akar egy 15 percre, olvasás gyertyafenynél vagy vmi játék v mesenézés. Az úton nincs vmi játék ami leköti?
Pl stop ha lát vki madarat, piros autót ilyesmi.
De én nem értem: azt díjazzuk, hogy egy kisgyerek nem sír? Nem inkabb az a jó, ha kisírja magát? Megfogalmazni valóban jó ötlet segíteni, mert az a két agyfélteke együttműködését is segíti.
Mért lenne az játszma, ha szeptember végén, egy pár hete óvis kisgyereknek szorongást okoz elmenni egész napra az óviba?
Azért ne mondjátok már h annyira szuper, 2 felnőtt kb 20-30 gyerekre. Nagyon fárasztó, stresszelő, nehéz nekik amellett, hogy vonzza is őket a közösségi lét.
Ki vannak szolgáltatva más gyerekeknek, megy már a közösségi dinamika, megvédeni még nemigen tudják magukat. Idegen törli a fenekét, ha kakil. A szülő elmegy, örökkevalóság újra látni. Nem tudja felhívni, elérni.
Hát még én is megérzem, amikor olyan munkája van a páromnak, hogy nem tudom elérni telefonon egész nap, pedig 36 éves vagyok.
A kislányom is most kezdte az óvit, ő átlagon felül szociábilis és jól kommunikál, mindenhol népszerű, azonnal beszokott, de látom, hogy megterhelő, és most itthon van vìrusmegelőzés miatt egy hetet, és nagyon örül. El is mondja hogy sokan vannak, kevés a figyelem, nem minden dajkát kedvel. Teljesen érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!