Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Iskolakezdés halasztása?...

Iskolakezdés halasztása? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Most kezdte meg kislányom az óvodai nagycsoportot. Egyke gyerek, aki nagyon nehezen nyílik meg, zárkozott, ragaszkodó. Középsőbe is minden reggel sírva ment. Az óvónők szerint van benne egy belső feszültség is, amolyan megfelelési kényszer, amit ha máshogy nem, pszichológus segítségével valahogy oldani kellene majd. Mert főleg az iskolában ebből gondja lesz majd. Kérdésem az lenne, ha úgy alakul, hogy szeretném majd hogy +1 évet maradhasson az óvodába, mennyi esély van erre? Érdemes-e beadni a kérelmet az oktatási hivatalba majd? Ha jól tudom, ez most ennek a menete.
2022. szept. 1. 08:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A legfontosabb, hogy az okát találjátok meg és kezeljétek. Ez sajnos nem oldódik meg azzal, hogy tovább marad oviban, de segít abban, hogy tovább tudjátok kezelni és időt nyerjetek.

Keress fel egy jó gyermekpszihológust (államiban sajnos nem bíznék meg ilyen téren, mert unokatesóméknál többet ártott, mint használt). Onnan tudod leginkább, hogy jó a pszichológus, hogy nem a gyereket kezdi el elsőnek kezelni, hanem a szülőket. Megismeri az èleteteket. A kérvényt az ő általuk írt ajánlással nyújtsd be.

Ha nagy barátai vannak oviban, akikkel együtt menne a suliba, akkor nem olyan jó a visszatartás, ha nincsenek barátai, akkor viszont nem akkora gond.

2022. szept. 13. 08:42
 12/12 anonim ***** válasza:
74%

Nem biztos hogy az óvodába kell az a plusz egy év

Kislányom még nagycsoportba is sokszor sírva ment be, utálta az ovit, ahol leírták hogy zárkózott, visszahúzódó, társaságot nem igénylő gyerek :(

Sok hezitálás után, elvittem 6 évesen iskolába, ahol már az első évnyitón kiállt az egész iskola elé verset mondani.

Egy fantasztikus osztályba, 2 hiper szuper tanítónénihez került.

Pár hónap múlva én is azt mondtam hogy ez nem az én gyerekem. Hibátlan tanuló, rengeteg barátja lett, dalolva megy reggel az iskolába, hazaérve az az első hogy szorgalmit ír.

Szóval nagyon sokat számít a környezet

2022. szept. 13. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!